2 Şubat 2021 Salı

Galatasaray 3-0 Başakşehir FK, bir Onyekuru klasiği


Tam, "bu ilk yarıyı da mı çöpe attık" derken, bir Onyekuru klasiği geldi. Şu an Galatasaray'da 2 tane ligin bug'ı diyeceğiniz isim var. Muslera ve Onyekuru. En kötü anda dahi sizi ayakta tutacak ve öne geçirecek isimler. Muslera'nın kurtardığı penaltıyla başlayıp, Onyekuru'nun golüyle ilk yarıyı kapattık. Klasik Aykut Kocaman, hiç değişmiyor. 2 günde ne değişebilir misiniz diyeceksiniz de, yarın yine böyle oynayacak. Azubuike takas mı olacak derken, ertesi gün 11'de oynuyor. Yarın Mehmet Topal / Mahmut Tekdemir'i izleriz. Bu zihniyet ya da anlayışı değişmeyecek yani. Hele ki işler kötü giderken.

Kilidi açmakta çok zorlandık. Arda Turan'ı merkeze çekip, onun savunma defosunu azaltmak adına Etebo tercih edilse de (kağıt üzerinde bana da mantıklı gelmişti), Etebo'yla 1 kişi eksik oynuyorsunuz. Bugün Arda Turan da iyi değildi. Oyunun sola sıkılmasını ve orada iyi işler çıkarmayı bekliyordum. Saracchi / Onyekuru tarafı, özellikle de Onyekuru ile iyi işlerken, Arda Turan oradaki akıl olamadı. Sağ tarafı ise konuşmuyorum bile. Etebo ile hücumda 1 kişi eksiksiniz ve Emre Kılınç sağ kanatta yine kayıp.

Hoca, 45'de dokunmaya başladı. Bu da biraz hamle imkanının artmasından kaynaklı. Belhanda / Mohamed hamlesiyle birlikte hem ön alandaki hareketliliği, hem de orta sahanın temposunu arttırdı. Mohamed'in takımla uyum sağlaması lazım, elbette zamana ihtiyacı olacak. Yine de pres oyununda var ve çok mücadele ediyor, bu güzel. Belhanda da orta sahanın dinamizmini yükseltti. Emre Kılınç'ı da oraya çekmek doğru hareketti. Babel'i bir tek sağ kanatta anlamadım. Kenar oyun kurucu düşüncesiyle Babel'i sağ tarafta tuttu gibi hoca. Kerem Aktürkoğlu'nu oyuna almakta geç kaldı tabii. Biraz daha erken oyuna alsa fark daha açılabilirdi.

Onyekuru'ya ne kadar farklı parantez açsak az. Bu sefer çok daha farklı gelmedi mi? Gol özelliğine alışığız da, kanadı sürüklediğine ilk kez şahidim. Klas, kreatif bir kanat gibi hareket ediyor. Bu özelliğinin olmadığını düşünüyordum. Hem takımı hızlıca hücuma taşıdı, hem de kaç adam geçti sayamadım bile. Şu maçı bir anlamda tek başına aldı. Atıyor, artık attırmaya da başlıyor ve çok akılcı hareket etmeye başlamış. Uzun zamandır da oynamıyor, maç eksiği var diyeceğimiz isim. Sağlıklı kalsın, bu Onyekuru şampiyon da yapar.

Yarın daha da güçleniriz. Yedlin ve Gedson Fernandes de işin içine girecek. Linnes'den yana sorun yaşıyoruz. Hem hücum, hem de savunmada. Öyle ki, Donk bir anda sağ bek rolü üstlenip, onun yapması gereken ortayı yaparak golünü attırıyor. Orada daha tempolu ve hücumda fazlasını vaat eden Yedlin ile, sola göre daha az kullandığımızı düşündüğüm sağ kanadı efektif kılarız. Pozisyonlar vermedik değil, ilk yarıyı da kötü oynadık ama 3-0 da net bir galibiyet. Hele ki böyle kapanan, amansız savunma yapmaya çalışan takıma karşı. Eskiden bu tarz takımları açmakta zorlanırdık, Antalyaspor maçını hatırlarsınız. 

34 yorum:

  1. Teşekkürler yazı için.

    YanıtlaSil
  2. Linnes gerçekten kara delik gibi her top geçiyor yani bildiğin içinden top geçiyor adamın böyle,yedlin söylenenlere göre bire bir de agresif bu çok önemli linnes gibi gerçekten ben böyle yumuşak savunma oyuncusu görmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten sahanın en kötüsüydü linnes. yedlin kötü oyuncu olsa bile bundan kötü olamaz.

      Sil
    2. Linnes hücumda en azından tempo koysun diyorum da, o da kayboldu.

      Sil
  3. Emre Kılınç merkeze Etobo sağ kanada geçmeli Yedlin in önünü açar hem

    YanıtlaSil
  4. Yedlin gelince Linnes'ten Gedson gelince Etobo'dan kurtulursak bu ligin tozunu atariz. Onyekuru yilan yilan :)

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    Sarrachi de yukseliste. Øzelikle savunmada cok iyi toplar kapti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurulumunda da oldukça iyiydi. Sakatlık etkisi geçtikçe istikrar kazandı.

      Sil
  6. inanılmaz bi tehdit bu onyekuru. allah gs forması giysin diye yaratmış :))
    ya o topu alamaz diyosun bazen. arkadan geliyo alıyor falan
    nazım a direkt işi gücü bırak sadece bu adama bak diyecekler.
    geçen sene atamadıklarını at bu sefer hadi aslanım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atacaktır, çok daha iyi şekilde dönmüş. Oyunu çok gelişmiş.

      Sil
  7. mohammed'in 1-2 sırtı dönük top al verini çok beğendim. diagne olsa direkt yere düşer faul bekler ya da ayağından açar rakip alır.
    ama onun dışında fazla bir şey sunmadı. golünü atması moral açısından çok iyi oldu.

    halil'den ise bir şey beklemeye gerek yok arkadaşlar belli. yetenekli isim 10 dakikada anlaşılır (kerem mesela)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çalıştı, hareketli ve pres yapabiliyor. Hareketliliği değerli olacak.

      Sil
  8. duygusallığa yer yok. arda son derece yetersiz. sadece skoru korumak için son 20 dakika girmeli. derbide yine arda ve etebo yaparsak biteriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda bu maçta iyi değildi, bundan öncesi oldukça iyi.

      Sil
  9. (M.T.A) Öncelikle gelen oyuncularımızın hazır olmadığını-maç eksikleri olduğunu ve şubat ayının bizim için sorun teşkil edeceğini düşünüyordum.Çünkü transferleri hep son güne bırakıyorduk.Ülkeye,takıma vb.. alışma süreci olur diye düşündüm.Yanıldığım için mutluyum.Onyekuru kendini hazır tutmuş,zaten bizim EVLADIMIZDI uyum sıkıntı bu yüzden yok.Yedlin ile Gedson'da hazır gelmişlerse,uyum süreci atlatırlar ise uçarız:)Mostafa Mohammed'te tam hazır görünmüyor.Hangi konuda hazır olmadığını sorarsanız futbol olarak birkaç klasman üst lige geldi onun zorluğunu yaşayacaktır derim. Ayrıca üzerinde bir heyecan olduğu belli.Lakin fiziği yerinde kafa mermileri atacağının sinyalini verdi.Halil ise eline geçen şansı iyi kullanırsa Oğulcan&Kerem etkisi yaratabilir.Bonservisini almak için baya uğraştırır.Halil'in elde edeceği sürelere bağlı olarak Mostafa'dan daha etkili olabileceğini düşünüyorum.Son olarak Donk ile kesinlikle sözleşme yenilemeliyiz.Artık hafta sonu Kadıköy Onyekuru rüzgarı esecek inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an maddi şartlar anlamında son günlere kaldı, ben buna anlayış gösteririm.

      Sil
  10. Hoca yine kazanan kurguyu bozarak ilk yarıyı çöpe attı sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi kazanan kurguyu? Onyekuru sahadaydı işte.

      Sil
  11. Onyekurunun uzun zamandır oynamadığını kimse bana inandıramaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da inandıramaz, inanılmaz hazır.

      Sil
    2. Belhanda yerine Etebo'yu başlatmasını kastettim.

      Sil
  12. Ilk yarı yine çöpe atıldı her zaman ki gibi. Yaratıcı oyuncu yoktu sahada. Kerem neden 11 de olmaz? Etebo niye 11 olur? İkinci yarı iyi diyorsun ama yine oyi değildi. Tam olarak saha da futbol adına ne vardı diye düşünüp duruyorum ve koca bir hiç. Fener karşısında böyle oynarsak cezayı keserler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı bence gayet iyiydi ve sonucu aldık. Fenerbahçe karşısında kazanırız, sen rahat ol :)

      Sil
  13. onyekuru'nun dönmesini istemiyordum bi de :) ama iyi ki dönmüş. çok da geliştirmiş kendini. çalım yeteneğini geliştirmiş, dar alanda da iyi oynuyor artık. maaşallah diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu çünkü kafamda soru işareti oluşturdu. Bu Onyekuru farklı, topsuz oyunda vardı, şimdi topla ilişkisi de mükemmel düzeyde.

      Sil
  14. Yorumlarin cok yerinde, hemen hemen butun mac yorumlarini dinledim sanki senden araklamislar hocam benim eklemek istedigim seyler var.
    Onyekuru icin Ridvan'in gecen yaptigi rakip defanslar Onyekuruya sert girmeli yorumunu hatirladim, haftasonu muhtemelen cok sert oynacaklar bu adami durdurmanin baska yolu yok cunku. Monacoda daha da gelistigini dusunuyorum o eski Bruma gibi futbolu tam bilmez bir hali vardi o tamamen kaybolmus.
    Saracchi mukemmeldi keske hep boyle oynasa, Mostafanin cevre kontrolunun gelismesi lazim ama yakalarsa da affetmez yani Diagne'den eksigi yok diyebiliriz. Halil de yetenekli ama guclu degil umarim gelisim gosterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey dememiş bu arada :(

      Onyekuru ne yaptı bilmiyorum da, topla ilişkisini çok iyi bir düzeye getirmiş.

      Sil
  15. Zor maçlarda orta sahayı tutmak için Etebo'yu oynatıyor hoca. Beşiktaş maçında iyiydi ama burda pek başarılı olamadı.

    YanıtlaSil
  16. Şu 2 maçta gerçekten keyfim yerine geldi. Mücadeleci oyuncularla oynamak bir başka. Ben Muhammedin ileride güzel gollerle takimi süsleyereğini düşünüyorum. Sence takım kurgusu Muhammede uyuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence uyuyor. Ön alanda hareketli ve pres yapabildiğini gördük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir