15 Şubat 2021 Pazartesi

Galatasaray hücumuna bu gençler şekil verecek


Onyekuru'nun ligde 4 maça çıktı ve 3'ünü çözmeyi başardı. Gaziantep FK karşısında, 2. yarıda oyuna dahil olup 2 gol attı. Başakşehir karşısında takımını öne geçiren golü attı ve 1 de asisti var. Kasımpaşa karşısında da oyuna sonradan girip, galibiyeti getiren penaltıyı almayı başardı. "Çilingir" için genelde ofansif orta sahalar konuşulur da, Onyekuru da bizim çilingirimiz oldu. Oyunun tıkandığı ve gol aradığın anda, en kötü maçında dahi gol pozisyonunun içinde.

Fenerbahçe maçını kötü oynasa da, o maçta da böyleydi. 2. yarının başında, gol öncesi girdiğimiz en net pozisyonda yine Onyekuru var. Alanyaspor'la oynanan kupa maçında da kaçırdığı golleri vardı. Maç eksiği var, bunu da kondisyon noktasında yaşıyor. Hızlı başladı, şu sıralar biraz düştü. Zamanla yeniden yükselecek ve etkisini attırmaya devam edecektir. Oyununu güncellediğini söylemiştik. Kanattan sürüklüyor artık, kreatif bir kanat gibi hareket ediyor. Sadece gol anında var olan bir futbolcu olmanın dışına çıktı.

Mostafa Mohamed'i de "çilingir" olarak görüyorum. Uzun zaman sonra ilk kez böyle "komple" diyebileceğimiz özelliği olan bir forvete sahip olduk. Anlatılanların da ötesinde oynaması beni mutlu ediyor. Gol sezgisi iyi, bitirici, hava hakimiyeti olan, ceza sahası içinde etkili bir forvet deniliyordu. Bizim izlediğimiz Mostafa Mohamed'in ise pres gücü, çalışkanlığı, mücadelesi ve oyun aklı da üst düzey. Şu özelliği noksan diyebileceğim bir noktası yok. Son dönemde sahip olduğumuz, en ciddi potansiyel.

O da ligde 3 maça çıktı ve 3 golü var. Bu gollerden biri de Fenerbahçe deplasmanında. Kazanılan 3 maçta da çok önemli performansı var. Hatta kupa maçında da dönüş ateşini fitilleyenlerden. Seni hücumda tutuyor, sürekli pozisyona giriyor ve hücumunu daha güçlü kıldı. O da uyum sağladıkça çok daha iyi olacak ve Onyekuru'yla ikili olacaklarını düşünüyorum. Onyekuru'yu besleyebilecek forvetlerden biri, hatta tam tersi de mümkün. Onyekuru da sadece gol anında yok, asist özelliği de ortaya çıktı.

Gomis'den bu yana, ilk 3 maçında gol atan ilk forvetimiz. Gomis sonrası forvet yatırımlarımız malum, istediğimizi bir türlü alamıyorduk. Çözüm yine "scout" işlerinde diyelim. Onyekuru'nun da opsiyon şartları çok makul ki, onun da yaşını düşününce, bir geleceğe dönük adım daha. Galatasaray hücumuna bu gençler şekil verecek işte. Yeni sezonda, farklı scout hamleleri de görmek dileğiyle. Özellikle Mostafa Mohamed'i elimizde ne kadar tutabiliriz bilmiyorum.

5 yorum:

  1. Fatih hocam nasıl bir forvet istiyorsa socut ekibi tam istediği gibi bir forveti bulmuş :) Scout ekibine güvenimizi hiç boş çıkarmıyorlar ne kadar teşekkür etsek az :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibinin söylemlerinin altı dolsun yeter ki, boş çıkmaz.

      Sil
  2. Ben bu transferlerde fatih hocanın etkisini görüyorum evet genç transferler bunlar fatih hoca ile çok iyi yükseliş yakalayacaklardır. Fatih hoca oyuncuların has yerlerini dahi biliyor ve bir şekilde yeni bir şey oluşturuyor. Taylan mesela.. Fatih hoca başımızda olduğu sürece çok güzel bir Galatasaray olacak onyekuru ve Muhammed ikilisi bize güzel maçlar izleyecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediği isimleri alırsan, sonucunu her şartta alırsın.

      Sil
  3. Mostafa basarili olunca hemen sozlesmede bosluk var haberleri cikmaya basladi eger gercekten bu 4 milyondan fazla veren olursa Galatasaray da o rakama opsiyonla alir olayi dogru ise en basitinden Fenerbahce sirf zarar vermek icin bile teklif verecektir, umarim bu dogru degildir ama özgür Sancar dahil bazi gazeteciler bunun dogru oldugunu söyledi bugün, ikinci bir Ribery vakasina dönme ihtimali var deniyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir