23 Şubat 2021 Salı

Her geçen hafta, "bu özelliği de mi varmış" diyoruz


Mostafa Mohamed'in de maç içi düşmesi, yorulması doğal. Her geçen hafta "bu özelliği de mi varmış" diyoruz. Scout raporlarında futbolcu anlatılsa da, adamlar da gördüklerini yazıyor. Göstermediği, ortaya çıkarmadığı özellikleri de varmış. Çalışkan oluşu mesela, beklemiyordum. Ön alanda "çalışkan forvet" edasıyla baskı unsuru oldu. Hareketliliği, pas oyununa yatkınlığı ya da. Alanyaspor deplasmanında gördüğümüz ise çalım atma özelliği, tekniği, kreatif hareketleri.

Kıyas yapmıyoruz, tarz benzetmesi bu. Sorloth / Aboubakar arası bir yerde dedim son maç. Her 2 forvetten de özellikleri var ve ligimizde fark yaratan isimlerden bahsediyorum. Sortloth'un çalışkanlığı, hareketliliği, Aboubakar'ın tekniği ve kreatif hareketleri. Maçlar oynandıkça, o da biraz daha uyum sağladıkça, saklı birçok özelliğini açmaya devam edecek gibi. Her hafta, acaba bugün ne izleyeceğiz diye merak ediyorum.

Maç içi düşmesi ve yorulmasına gelirsek. Kasımpaşa maçında oynadığımız zemindeki çalışkanlığı sonrası, maç içi düşmesi kadar doğal bir şey yok. Alanyaspor deplasmanı da aynı. İlk 20 dakikada müthiş bir baskı ve etkisi vardı. Direkten dönen topta, topu kapışı, çalımı, klas bitiriciliği harikaydı. Çok hareketliydi, iyi mücadele etti. Sonra doğal olarak düştü, 2. yarıda ise doğal olarak kayboldu. Performansını dengeleyebilmesi de geliştireceği özelliklerinden olacak.

Şöyle bir sıkıntı var. Mostafa Mohamed her hava topunu topluyor diye, sıkıştığımız an ona havadan oynamaya başladık. Bu da alışkanlık halini alırsa iyi bir şey olmaz. Sıkıştığın anda tamam da, süreklilik kazanmamalı. Alanyaspor karşısında, hava topu mücadelesine çıktığı stoper de Caulker. Ligin belki de hava hakimiyeti en iyi olan stoperlerinden biri. Ona karşı da ezilirsin, yapacak bir şey yok. Top taşıyamadık, forvetten koptuk. Haliyle o da düştü, doğal.

11 yorum:

  1. Yorgunluk değil de abi yaşı itibariyle enerjisini maça yaymayı beceremiyor gibi geldi abi yakında o özelliğini de geliştirir 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, zamanla öğrenecektir :)

      Sil
    2. Kesinlikle öğrenecektir çünkü çalışmaya öğrenmeye aç belli çölde 3 saat antreman yapıyor haberleri vardı :)

      Sil
  2. Fikstür çok zor olmasına rağmen gösterdi bunları. Önümüzdeki maçlarda asıl patlamayı yapacak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla gelişecek, büyüyecek. Potansiyelinin ucu yok diye bakıyorum.

      Sil
  3. Ayak içiyle yaptığı direkten dönen vuruş tarz olarak çok farklı bir vuruştu önemli bir gelecek vaat ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik tarafının bu kadar iyi olduğunu gelmeden önce bilmiyordum mesela.

      Sil
    2. Abi mısır liginde onu gösterememesi çok normal :) Bizde teknik taktik yok diyoruz orada daha icat edilmemiş :)

      Sil
    3. Abi normal de, ligde uygulamadığın bir özelliği de geliştirmek çok büyük iş :)

      Sil
  4. Genç oyuncu geliştireceği çok şey var. v vaat ettiği çok şey de var. Ben şu ana kadar çok memnunum. uzun zaman sonra böyle güzel bir forveti izliyorum daha ne isteyeyim. Yazdıklarını katılıyorum. bizim takımda bazı şeyler alışkanlık yapınca iş rayından çıkıyor bence. ancak Fatih hoca muhakkak buna müdahale edecektir. ek olarak Mohammed gibi nice oyuncular var keşfedilmeyi bekleyen umarım onları da bulur alır parlatır ve zaferler elde ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o uzun toplar, her maça yansıysa sorun ve kolaycılık olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir