15 Şubat 2021 Pazartesi

Işığı yakan genç futbolcu formayı alır, hoca da ısrar eder


Ne derim hep, ışığı yakan genç futbolcu formayı alır. Hoca da kendisi için ısrar eder. Kerem Aktürkoğlu 22 yaşında, genç olmasına genç de, aslında ideal yaşlarda. Yine de alt liglerden geliyor ve bir anda gözünü Galatasaray'da açıyor. Uyum sağlamak adına zaman gerekir, kolay değil bu işler. Fatih Hoca da onu yavaş yavaş hazırladı ve forma vermeye başladı. Ligin 2. yarısından itibaren de rotasyonun en önemli parçalarından biri yaptı.

Kasımpaşa karşısında da ilk 11'deki yerini aldı. Feghouli ve Arda Turan'ın yokluğunda, sahada olmasını şart gördüğüm bir isim. Bu 2'li olmadığında zorlanıyor ve oyun aklımız düşüyordu. Böyle bir zeminde, her ne kadar pas oyunu oynayamayacak olsak da, hücumdaki aklı yükseltmek lazımdı. Sol tarafta Babel'le işin fizik tarafını, sağda da Kerem Aktürkoğlu'yla hareketliliği çözdük. Bu tarz ortamlara alışık bir isim, zemin onu zorlamadı.

Opta'nın paylaşmış olduğu Kerem Aktürkoğlu istatistiği şu şekilde;

Gol: 1 
Topla buluşma: 52 
Şut pası: 3 
RCS topla buluşma: 5 
Şut: 3/3 
Kazandığı ikili mücadele: 6 
Çalım: 3

Top sürmenin zor olduğu ortamda, o oyunu, özellikle ilk yarıda iyi sürükledi. 1 golü var, kaçırdığı da net 1 pozisyon oldu. 3 kez şut pası atmış ki, şu zeminde çok değerli. Rakip ceza sahası içinde de birçok kez topla buluştu. Eğer zemin biraz daha iyi olsa, o istediği çalımı da yapıp, şut imkanı oluşturacaktı. 6 tane ikili mücadele kazandı ve o fizikle ayakta kalması en önemli özelliklerinden biri. Hiç de sırıtmıyor, her geçen hafta üstüne koymaya devam etmekte.

13 yorum:

  1. Şu hava ve zemin belki de Kerem'in hak ettiği ilk 11de çıkmasına vesile oldu. Bu maçtan sonra ilk 11 de hakkıdır. Şu sahada bile bu kadar fark yaratan bir oyuncu iyi zeminde süre verilince neler neler yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca söyledi, daha sık şans verecek. Önü açık diyorum.

      Sil
  2. 22 yaş "genç yetenek" yaşı değil arkadaşlar artık :) üst düzey liglerde yaşıtlarının aldığı dakika ortalamalarına bakın :) süre bulmaya başlayan iyi bir yeni transfer diyelim Kerem'e. Bence ilk 11'deki yerini de sağlamlaştıracak bu şekilde hırslı ve azimli oynamaya devam ederse. Onyekuru'ya Antep maçında yaptığı asist zaten kalitesinin işareti idi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil, hep anlattım. Marcao ile aralarında sadece 2 yaş var. Yine de geldiği seviyeye bakınca, uyum adına mutlaka zaman gerekiyordu.

      Sil
    2. Türkiye ligi ve genetigimiz gelişme hızı açısından 22 yaş genç oyuncudur 17-18 yaşında bırakın süperligi profesyonel yada bal da duzenli oynayan oyuncu yüzde 1 falandır herhalde. Fizik gelişimi vs oldukça yetersiz kalıyor genelde

      Sil
    3. Anonim arkadasa katiliyorum o dediginiz süreler bizim üst liglerimizde bizim genclerimize gelisme olsa da verilmiyor biraz da zihniyet meselesi "henuz tasi genc deyip sorumluluk verilmiyor".
      Elbette yurtdisina bakip 22 genc degil demesi anlasilabilir ama bugün yerel liglerimizde sampiyonluga oynayan takimlarda o yaslarda yerli 11 oyuncusunu gectim rotasyon oyuncusu bile toplamda bir elin parmaklarini gecmiyor.

      Sil
    4. Türkiye burası. Şu da var, oyuncu alt liglerden geldi ve bu seviye adına zaman gerekiyordu. O uyum gelince de şanslar üst üste geliyor.

      Sil
  3. Kerem diğer gençlerden ayıran bi özelliği var Türkiye şartlarına oynadığı maç sayısı baya fazla :)

    YanıtlaSil
  4. @myasarr96 adlı arkadaşa katılıyorum. Alt liglerde de olsa mücadelenin içinde direkt yer aldığı için yaşı genç olsa da tecrübesiz bir futbolcu değil. Aslında yaşı da genç değil ama Türkiye şartlarında genç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii de bu seviye farklı, onun adına zaman lazımdı.

      Sil
  5. Keremin bir sahnesinde öyle bir sırt sırta iken öyle bir döndü ki,,, uzun zaman sonra böyle oyuncu gördük. Tabi bunda fatih hocanın etkisi çok büyük... bazen sitem etsek de hoca işini biliyor... Ne zaman hazır olur nasıl olur iyi ki fatih hoca bizim teknik direktör...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyuna göre, fiziği de güçlü aslında. Ribery'e benziyor tarzı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir