3 Şubat 2021 Çarşamba

Kadıköy'de Falcao sesleri


Falcao'nun İstanbul'a geri döndüğünü görsek de, kafamdan o kadar silinmiş ki, idmana çıktığında "kim bu adam" diye ister istemez düşündüm. Hiç beklemiyordum, hala da beklentim yok. Güzel olan şu, artık elimiz daha güçlü. Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu gibi forvet hamleleri geldi. Babel ve Oğulcan Çağlayan gibi isimler de var derken, son dönemin en iyi forvet rotasyonuna sahibiz. Falcao'yu henüz konuşmadım bile.

Söylediğim gibi, beklentim yok. Ne yapsa benim için sürpriz olur. Keşke iyi işler çıkarsa da, yanılsam. Biraz olsun oynayabilse ve istikrar kazansa, en azından son 25 - 30 dakikalar adına koz olsa yeter. Kalitesinden kimin şüphesi olabilir ki? Sorun istikrar, her dakika sakatlanma ihtimali. Sezon içinde parladığı, üst üste goller attığı dönemler oldu. Geçen sezondaki Fenerbahçe deplasmanını hatırlayın. Yine bir sakatlık dönüşüydü ve müthiş oynamıştı.

Şimdi takımla çalıştığını görünce, doğal olarak opsiyon haline geliyor. Fenerbahçe maçının kadrosunda olacaktır. 11 başlama ihtimalini düşünmüyorum, artık ana plan o değil. Bence Mostafa Mohamed'i 11'de göreceğiz ve hoca da onun üzerinde ısrarcı olacak. Babel ve Falcao da kulübedeki kozlar olacak gibi görünüyor. Falcao açısından bakarsak, oluşan kaos içinde klasını gösterse, hücumda seni tutsa, ceza sahası içinde o kaliteli bitirişlerinden birini gösterse yeter. Sezon sonuna kadar bu rolü üstlenmesini bekliyorum.

Oğulcan Çağlayan, Emre Taşdemir ve Şener Özbayraklı gibi isimler de döndü bu arada. Şener Özbayraklı'yı saymıyorum, artık forma yüzü göremez. Yedlin geldi, Linnes de onu yedekler. Oğulcan Çağlayan değerli, hücum adına iyi bir opsiyon. En ileri uç ya da sağ kanatta ciddi katkılar veriyor. Ön alan presi, hücumun hızı noktasında değerli. Emre Taşdemir de bu sezonun gelişim gösteren isimlerinden. Saracchi'yi alternatif altına almak lazım.

14 yorum:

  1. Umuyorum mohamed devam eder dediğin gibi ama hoca 3 hafta önce falan Falcao değerli oyuncu iyileştiği zaman forma onundur gibi enteresan bir söylemi var yani diğer oyuncular ne yaparsa yapsın Falcao oynar demek gibi bir şey bu maalesef, 35 yaşında veteran bir sakat için 23 yaşında bir oyuncunun süreleri çalınmaz diye umuyorum

    YanıtlaSil
  2. Bu hafta 2 tip oyunumuz olacak bence. Ilki çok erken gol bulup set hücumu ile ilk yarı topu ayağımıza tutucaz ikinci yarı kontra üzerine kurulu bir düzen olacak. Başlarken mustafa belhanda arda onyekuru etebo taylan başlar. Ikinci yari oğulcan kerem girere. Luyindama ile savunmayı üçler yedlin saracci kerem oğulcan onyekuru ile kontra oynarsın. Donk taylan marcao geriden top çıkartır. Veya 5 li savunma değil ama buna benzer bir taktikler oynayacaksın. Fenerbahçe üstüne gidildiğinde baskı yediğinde zayıf bir takım birde joseph olmazsa baskı ya dayanamaz. Gol bulabilirsek ilk yarı 1 2 sıfır önde kapatırsak ikinci yarı farka koşarız. Mesut u oyuna alacaklar yüklenmeye başlayacaklar ama güçsüz bir orta sahaları var set hücumun yapamıyorlar o nedenle topu rakibe veriyorlar. Geriye düşerlerse mecburen set hücumu oynayacaklar ve geride çok boşluk bırakacaklar caner nazım serdar ve yeni defansları yavaş. Bizim hücum hatti onların içinden geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo ile başlamaz artık, o plan bir daha kullanılmamak üzere çöpe atılmıştır.

      Sil
  3. Falcao umrumda değil. Antrenmana da çıkmasın gitsin parasını harcasin çatır çatır. Galatasaray'in futbolcusu değil. Hiçbir gönül bağımız yok kendisi ile.

    YanıtlaSil
  4. valla arkadaşlar derbiden bu yana 1 sene geçti ben tekrarını izlerken bile geriliyorum. o penaltı öyle kritikti ki.. falcao gibi biri atardı ancak. sırf o penaltı için ona verdiğimiz paralar helal olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin helal kısmına girmem, önemli bir tecrübedir. Kalacaksa eğer, katkı aranacaktır.

      Sil
  5. rotasyonda
    1.mohamed
    2.babel
    3.oğulcan
    4.halil
    diye düşünüyorum. falcao'nun yok hükmünde olması lazım. bu camiaya değer vermeyen saygı göstermeyen adam bu armayı taşımamali. sanki ayağı mi kopmuştu da 3-4 dk daha duramadi sahada. zaten 1 kırmızı kartımız vardı, 9 kişi oynadık orayi. bi ara donk da sakatlanmışti ama değişiklik olana kadar sahada topallayarak koşuyordu. falcao filan hikaye artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum, benim de kafamda Falcao yok ama kadroda kalırsa mutlaka yer bulur.

      Sil
  6. Falcao açısından bende artık umidi kesmiş gibiyim tek isteğim sonradan hamlelerde bir katkı vermesi. Ki değerli bir genç yetenek kazandık. Umarim takıma uyum sağlar ve taraftar ters bir şey yapmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de orada bir katkı alabilir miyiz diye bakıyorum :(

      Sil
  7. Falcao son dakikalarda sahada olmali zira ilk yari cok sert ve tempolu gecer diye bekliyorum ama dengeyi kurduktan sonra Falcao ceza sahasinda dursa yeter umarim iyilesir ve bir sekilde kendine yer bulur ben kendisinin bizi kandirdigina inanmiyorum halen. Ayrica bir kirmizi kart istatistigi paylasmak istiyorum bence cok guzel bir yazi konusu olabilir, bu sezon kirmizi karttan dolayi
    En fazla süre eksik oynayan TAKIM?

    Galatasaray: 133 dk.
    Beşiktaş: 101 dk.
    Fenerbahçe: 41 dk.

    Bu sezon!
    Rakipleri en fazla eksik oynayan TAKIM?

    Beşiktaş: 7 kırmızı kart - 197 dk.
    Fenerbahçe: 7 kırmızı kart - 150 dk.
    Galatasaray: 4 kırmızı kart - 51 dk.

    Bunlar bile kimin kimi kolladigini cok net gösteriyor ozellikle Fenerbahceyi bu sene bu federasyonla yenmek cok kolay olmayacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğraşıyoruz bunlarla sezon başından bu yana. Uğraşmaya da devam edeceğiz. Mücadelemiz her noktada :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir