1 Şubat 2021 Pazartesi

Mükemmel bir anlaşma ve pırıl pırıl bir transfer


Mostafa Mohamed, tekrardan hoş geldi diyelim. Son yılların en çetrefilli ve zor transfer hikayelerinden biri. Olay dışarısı değil, kendi içimizden bildiklerimiz. Ya da şöyle diyeyim, kendi içimizden bildiklerimizin, söz konusu çıkarları olduğunda yapabilecekleri. Galatasaray bu transferde son derece akıllı hareket etti ve iç / dış bütün engelleri aşmasını bildi. Yaşananları anlatması bana düşmez, mutlaka anlatan birileri çıkacaktır.

Anlaşma koşullarına gelirsek. Futbolcuyu 1.5 yıllığına kiraladık. Bu da ffp ve limit ayarı, sattığın kadar al bizi zorluyor. 1.5 yıllık kira bedeli 2 milyon dolar, satın alma opsiyonu ise 4 milyon dolar. Futbolcu yarım sezon 400 bin dolar, gelecek sezon ise 725 bin dolar kazanacak. Neden dolar derseniz, Mısır'da hükmü geçen, işlem gören döviz birimi. Hangi açıdan bakarsanız bakın, mükemmel bir anlaşma ve pırıl pırıl bir transfer.

Fatih Hoca'nın bizzat istediği ve ilgilendiği bir transfer. Scout ekibimiz çalışıyor, hatta bu tarz birçok isimde de belli bir noktaya kadar geliyoruz. İşler sonrasında basına yansıyor, birileri araya giriyor ya da sattığın kadar al ayarı adına farklı formüller ararken agresif hareket edemiyoruz. Mostafa Mohamed'in kiralanması bundan. Geçen yıllarda bu tarz birçok ismi konuştuk ama transferi bir şekilde olmadı. Bundan sonra gerçekleşmesini beklediğim işler böyle. Artık "sattığın kadar al" sarmalından kurtuluyoruz.

Beklentimiz yüksek. Direkt olarak da katkı vermesini bekliyorum. Mısır Ligi ile Türkiye Ligi'nin elbette farkları var. Ülkemiz futbolunu eleştirsek de, yine de taktik gibi konularda öndeyiz. Topsuz oyunu, saha içindeki bağlantılar gibi noktalarda uyum göstermesi gerekir. Ön alan presi de mesela soru işareti, bu konuda da gelişim göstermeli, daha doğrusu değişmeli. Ceza sahası içinde net bitirici, gol sezgisi çok yüksek. Ümit Karan'ı andırıyor derken, doğru bir benzetme o.

12 yorum:

  1. EURO'ya çevirmek gerekirse yarım sezonluk maaşı 330 bin euro, satın alma opsiyonu 3.3 milyon euro ve kira bedeli 1.65 milyon euro. Mustafa Cengiz bugüne kadar çok hata yapmıştır ama asla Galatasaray'ın parasını sokağa atmadı Falcao transferi dışında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalı başka işler de var. Bu dönem ise süreç müthiş geçti.

      Sil
  2. Marcaonun maaşını çok övüyorduk ama artık Mostafanın maaşını öveceğiz anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  3. Muhasebeci taraftar olarak Mustafa'nın ücretine bayıldım. Transfer anlayışımız bu olmalı. Ancak eklemeden duramam umarım masa altından katakullili ödeme yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sattığın kadar al belası bitince tamamen bu yönteme geçeriz.

      Sil
  4. Temiz transfer... Maaşı kaynaklı bizi zorlayamaz. Oynayamasa bile elimiz kolumuz bağlı kalmayız.

    YanıtlaSil
  5. Fatih hocanın bahsettiği organize kötülük bu sene çok başka seviyede. Form tutunca Oğulcan'a ceza verilmesi, Kerem yükselişte iken yalan askerlik haberi çıkarılması ve her transferimize engel olmaya çalışmaları gibi. Ama benim tanıdığım Galatasaray böyle kötülükler karşısında yıkılmadığı gibi daha da güçlenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Zamalek Başkanı da bir şeyler yazdı mesela. Ne hikayeler var böyle :)

      Sil
  6. "Yaşananları anlatması bana düşmez, mutlaka anlatan birileri çıkacaktır."

    Kim ne zaman açıklayacak merak ediyorum. Sizden de duymak isteriz aslında transferin perde arkasını.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir