2 Şubat 2021 Salı

Ocak transfer dönemi bana göre 10 üzerinden 9'dur


İtiraf edelim. Ocak ayı transferi başlarken, pek de umutlu değildik. Hocanın isteklerini, az çok yaşatmak istediği değişimi biliyorduk. Galatasaray yönetimine güvenmemek sorun, maalesef yakın geçmişte yaşananlar oldukça umut kırıcıydı. Bu yüzden de "Aytaç Kara'yı alsak yeter" diye düşünerek yola çıktık. Yanına bir de Salih Uçan eklense ne ala diyorduk. Taylan Antalyalı'ya alternatif üretmek tek düşüncemizdi diyeyim.

Aytaç Kara'yı kesin gözüyle de görüyorduk. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyordu ve kulübüyle sorun yaşıyordu. Bu transfer gerçekleşmediği gibi, transfere genel olarak hareketsiz girdik. Oysa 5 Ocak'ta bazı işlerin hazır olması gerekiyordu, olmadı. Ne zaman Fatih Hoca'nın "ültimatom" niteliğindeki maç sonu basın toplantısı geldi, o zaman görüntü değişti. Tek tek istediği isimleri dahi söyledi. Umutsuz olan Galatasaray taraftarı biraz olsun umutlansa da, bu sefer de nasıl olacak sorusu beraberinde geldi.

Transferde geciktiğimiz bir gerçek. Belki istediklerimiz de tam anlamıyla olamadı ama gün sonunda mutluyuz diye düşünüyorum. Benim beklentimin ötesinde bir transfer dönemiydi. Bu tarz isimlerin geleceğini bilsek, ilk günkü yangınlar oluşmazdı. Beklentimiz yoktu işte. Bu isimleri, böyle maddi şartlara alabilmek adına son günleri görürsün. En uygun şartlara bu günlerde inerler ve bazısı da fırsat niteliğinde olur.

Onyekuru'yu kiraladık görünse de, satın alma opsiyonunun makul şartlarda olması, bu transferin aslında bonservisle yapıldığını söylüyor. Onyekuru'yu her yıl kiralamaya çalışma dönemi bitti, artık ipler bizim elimizde. Halil Dervişoğlu da önemli bir genç, hücum adına ciddi joker. Onda opsiyon yok tabii, bu düşündürüyor. Yine de şartları çok zorlayıcı olmayacaktır, tutması halinde bu futbolcu adına da ısrarcı oluruz.

Mostafa Mohamed transferi oldukça zor bir süreçti. Forvet pozisyonu bir türlü dolduramadığımız yerlerden biri. Uzun zaman sonra, oraya "scout" hamlesi diyebileceğimiz bir potansiyel kazandırdık. Yedlin ise fırsat hamlesi, sağ bek hamlesi elzemdi. Gedson Fernandes ise bu transfer döneminin vitrin işi ve en beklenilmedik adımı. Yarım sezonluk kiralaması can sıkıcı görünse de, +1 yıllık opsiyonunun olduğu konuşuluyor.

İrfan Can Kahveci adına da şartları zorladık, olmadı. O paralara çıkamazdık, çıkmamalıydık da. Niye alamadık diyemem, yönetimin kabahati yok. Genel olarak tüm transferlere bakarsam da, Ocak transfer dönemi bana göre 10 üzerinden 9'dur. Bir 6 numara ya da İrfan Can Kahveci olmayınca bir 8 numara olabilir miydi diye düşünüyorum. Stoper, sol bek de ihtimal tabii. Liste uzar da uzar, limit ve ffp ise buna engel olur. Şartların gerektirdiği, olabilecek işler gerçekleşti. Yaz döneminde sattığın kadar al kuralı kalkınca bambaşka şeyler konuşuruz.

24 yorum:

  1. Florya'nın havasını yiyen gitmek istemiyor. Halil'de opsiyon olmasa bile bizde kalmak isteyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Halil'i vermek istemeseler ücretsiz kiralamazlardı bence. Oynatma şartı da bildiğimiz kadarıyla yok, Oğulcan (ve Falcao???) döndüğünde zaten rotasyonun en dibinde olacak. Tabii ki de bu uzun maratonda süre alacaktır ama ne kadar iyi oynarsa oynasın bonservisi fazla olmaz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi rakamlar beklemiyorum, istersek eğer tutabiliriz takımda.

      Sil
  3. Ben 10 üzerinden 10 diyorum çünkü 10 üzerinden 3 bekliyordum. 🤭❤️💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hocanın o demecinin ardından bir şeyler olacağını tahmin etsem de, bu ağırlıkta olacağını düşünmemiştim.

      Sil
  4. ben de puan kırıyorum. yedek dmc alınmalıydı. aytaç bile olurdu.

    YanıtlaSil
  5. Taylanı yedekleyemedik tek eksik o bence. Bir de Ffp'yi aştık gözüküyor sanki. Bunla ilgili detaylı inceleyen bir görsel bulursan paylaşabilirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye aşalım, bunu düşünmüyorlar mı transfer yaparken? Diagne'yi kiraladın, zaten elinde 1 milyonun vardı.

      Sil
    2. Benim hatam, basit bir toplama işlemini yapamamışım :)

      Sil
  6. Bence 10/6 dır 9 falan fazla iddialı. Falcao gitmeliydi taylan yedeklenmeliydi. Neyse. Bakalım terim hala şikayet etmeye devam edecek mi? İstediği oyuncuların çoğu alındı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence net 9. Falcao'yu bu dönem göndermek o kadar kolay değil.

      Sil
  7. (M.T.A) Yaza ihtiyacımız olan transferler: 1-)Ayağı temiz,teknik,süratli,hızlı,hava hakimiyeti sahibi,kalıplı,lider özelliği olan SCOUT sağ bek 2-)Ayağı temiz,teknik,süratli,hızlı SCOUT sol bek 3-)Salih Uçan 4-)Aytaç Kara.Aslında GALATASARAYIMIZDA transfer bitmez. Sadece ilk aklıma gelenler bunlar.Umarım 6 ay sonra sözleşmesi bitecek oyuncular Salih&Aytaç bizi tercih eder.Sözleşmesi 31 Haziran 2021 bitecek 2 oyuncu içinse KEŞKE diyorum.Nedeni ise GALATASARAYLILIKLARI.Bunlar Hakan Çalhanoğlu&David Alaba.

    YanıtlaSil
  8. Hocam dikkat ettiysen yurticinden transfer yaptirmiyorlar bize gelenlerin hepsi disardan geliyor, rakiplerin Turk Futbolu gelissin diye bedava oyuncu alirken sana 4 ay sonra sozlesmesi bitecek oyuncuyu bile fahis rakamlarin altina gondermiyorlar. Buyuk bir Galatasaray dusmanligi var Allah yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlarla uğraşıyoruz işte. Her transferine de taş koymaya çalışıyorlar.

      Sil
  9. Bence de 9 puan 1 puanı da İrfan olmadı diye değil. Berat veya Youssef Ndayishimiye olmadı diye kırarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berat Özdemir olmadı, inan elinde para olsa yine olmayacaktı.

      Sil
    2. Araya giren büyükler, aracılar. Dallı budaklı mevzu, alamazdık yani :)

      Sil
  10. Futbolcu satamadığımız için devre arasında, Yusuf, İrfan, Berak gibi oyuncuları alamadık. Niye alamadık diye değil ama hala neden satamıyoruz diye yönetimi suçlarım? Artık bu tarz işleri yaza bırakmamız gerekecek.
    Takımın git gide gençleşmesi ile birlikte, maaş bütçesinin düşmesi de çok kritik. takımda hala yüksek maaş alan birçok oyuncu var, belki bunların birçoğu umarım yazın gidecek. Örnek: falcao ve feghouli.
    Herkes Falcao diyor ama Feghouli de bir var bir yok, onun da böyle olması bizi çok yoruyor. Babel, feghouli, falcao, belhanda, cagne gibi pahalı oyuncuların gitmesi gerekiyor
    artık daha genç, daha dinamik, daha tempolu ve daha ucuza bir takım yaratmalıyız. parayı bonservise vermeliyiz maaşa değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berat Özdemir'i futbolcu satsan da yine alamayacaktın. O transferin altyapısında başka şeyler yatıyor. İrfan Can Kahveci için de mevzu satış yapmak değil, iş futbolcuda biter. Fenerbahçe'ye gidene de (bize sinyal vermesine rağmen), uğurlar olsun derim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir