3 Şubat 2021 Çarşamba

Oyun özelliği gelişmiş, repertuar genişlemiş


Onyekuru, şaşırtmaya devam ediyor. Galatasaray'ın genetiğinde yer alması bir yana da, şu an izlediğimiz Onyekuru farklı. Gol özelliği tamam, bununla yaşayan bir futbolcuydu. Oyun özelliği gelişmiş, repertuar genişlemiş. Kreatif bir kanat gibi de hareket ediyor. Orta sahada ya da gerisinde aldığı topta takımı hızlı çıkarması, çalım özelliği, oyun aklının ilerlemesi gibi artılar var. Eylül ayından bu yana maç yapmıyor derken, onun da eksikliğini yaşamıyor.

Fizik olarak da olabildiğince iyi durumda. Başakşehir gibi bir takıma karşı, 2. maçında 90 dakika sahada. Üstelik 3 gün önce bir 45 dakika oynayıp, büyük efor gösterdikten sonra. Geçen sezonunu eleştirmiştim. Olmadan oldum havasına girdi diye düşünüyordum ve onu iyi kılan unsurları hemen hemen terk etmişti. Geldiğinde sıtma oldu, toparlanması biraz daha zaman aldı, bunlar ayrı. Pek takım uyumuyla hareket etmedi, bu da beni korkuttu.

Şu an temelli geldi gibi görünüyor. Ödenebilecek bir opsiyonu var ve her yıl oluşan "geldi mi, gelecek mi" sorularını bir kenara bırakacağız. Bu durum da belki de kafasını rahat kıldı ve özgür hareket ediyor. İstediği de belli. İlk sezonunda savunma yardımı vardı mesela, bunu yeniden hatırlamış. Gol özelliği desek bildiğimiz gibi. Bir de bunun yanında çalım, takımı ileri çıkarma, kanadını sürükleme gibi özellikler kazanmış.

Bu Onyekuru'nun piyasası da doğal olarak çok daha artar. Yaşı henüz çok genç ve onu iyi kılan teknik adamın elinde. Fatih Hoca'nın elindeki Onyekuru'yu izlemek büyük keyif. Onyekuru da temeli burada atmışken, birlikte başarılacak çok büyük işler var. Geri dönüşü bir anda takımın tüm çehresini değiştirdi işte. Kilit açamazdık, kapanan takımlara karşı zorlanırdık. Bu tarz maçlarda Onyekuru'nun bir gol koşusu her şeyi değiştirebiliyor. Alan açıldıkça da farkını ortaya koyuyor.

17 yorum:

  1. Ayrica surekli puan kaybettigimiz savunmasini önde kuran ve ileride takim halinde bize basmaya calisan takimlara da büyük tehdit olusturacak aman Onyekuruya ileride yakanlanmayalim derken tüm dengeler degisecek, sanki Henry'yi Monacoya biz tecrübe kazanmasi icin kiraya vermis gibi olsu bu durum hahah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızı da değerli, hücum adına büyük opsiyon.

      Sil
  2. Belki özellikle kilo verdi bilmiyorum ama daha rahat hareket ediyor gibi. Temelli geldiği için çok moralli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten incecik adam, kilo sorunu hiç yaşamamıştır :)

      Sil
  3. Gerçekten bizim için büyük şans. Biz de onun için. Geliştikçe gelişiyor, hem de emin ellerde.

    YanıtlaSil
  4. Bu Monacoda Volland sayesinde. Hep onunla takiliyor ve ona fransada bir roportajda dedi takimin en yeteneklisi Onyekuru diye :)) adam Bundesligayi, Sancho, Pulisic, Gnabry anlatmiski yarim sezonda gelistirmis kendisini. Iyi takip edin agustosdan bu gune kadar hep Volland’la takiliyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum nedeni o mu. O ise de, harika bir detay verdin bizlere, teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Volland diyebilirizde, Onyekuru ocak ayina kadar yine A takimla antrenmana cikti. TD KOVAC monacoda ve fransa liginde en cok dike oynayan takim. Adamin elinde Gnabry gibi oyuncular gecti, bence buradanda olabilir. Ben yedder, cok oyunculari var. antrenmanda cok calisiyorlardi

      Sil
    3. Monaco yani, PSG değil. 2 haftadır izlediğimiz Onyekuru da Monaco'nun vazgeçilmezi olurmuş.

      Sil
  5. Hazır değil mi orasını bilemedim :)

    YanıtlaSil
  6. bir de dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama 2-0'dan sonra çok kasmadı. açık alanlarda topa bastı, geriye döndü, tempoyu yavaşlattı. muhtemelen kenardan hafta sonu derbi var diye böyle bir talimat geldi. yoksa farkı daha da açardık. fener maçında da böyle bi senaryo olursa kenardan o talimat gelmez, farka koşarız. inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek de yok, maç trafiği yoğun, yeni yeni oynama alışkanlığı kazanıyor. Sakatlık çıkmasın :)

      Sil
  7. Bu adam bizde böyle oynarsa bonservisiyle satar bedavaya geri alır sonra yine satarız :)

    YanıtlaSil
  8. sanki monaco'da dünya yıldızları var da onyekuru kendini beğendiremedi. bizim için iyi ama çok garip değil mi? şu adama hiç mi rol biçemediniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok td gördü, hiçbiri düşünmedi. Bana da ilginç geliyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir