2 Şubat 2021 Salı

Ozan Kabak Liverpool'da


Müthiş bir hikaye. Galatasaray'da forma giydiği dönemde, idolü olan Virgil'in imzalı formasını, Ömer Bayram'ın katkılarıyla aldığında çok mutlu olmuştu. Çok kısa bir süre sonra, Virgil'in takım arkadaşı, belki de partneri oluyor. Henüz 20 yaşında, atlanmasın. Şu kısa kariyerinde çok fazla transfer yaptı, uzun zamandır forma giyiyor ve sanki daha yaşlıymış gibi bir algı oluşuyor. 20 yaşında ve Liverpool seviyesine ulaştı bile.

Liverpool'un yaşadığı sakatlık sıkıntıları, onları en çok stoper tarafında vurdu. Transfer yapmaya uzun süre direnseler de, son gün de olsa hamle yapmaktan geri duramadılar. Ozan Kabak da bu süreçte onlar adına fırsat hamlesi. Kötü, hatta berbat yönetilen Schalke 04'ün elinde kalan tek değer belki de. Paraya da ihtiyaçları olduğu için böyle bir fırsat oluştu. Ben bu yazıyı yazarken resmi açıklama gelmemişti. Kiralık + zorunlu satın alma opsiyonundan bahsediliyordu. 

O opsiyon işlediği an da Galatasaray'ın yüzde 5'lik bir dayanışma payı olacak. Stuttgart'tan Schalke 04'e geçerken bu payı alamadık, çünkü ülke içi transferdi. Yurt dışına transfer olunca bu payı, futbolcu belli bir yaş aralığındayken alıyorsunuz. Ozan Kabak da Galatasaray altyapısından yetişen bir isim. Ozan Kabak'ı Stutgart'a sattığımız bedelin üstüne bir de bu rakamı koyacağız işte. Altyapı, yaz döneminde yine senin kurtarıcın olacak.

Ozan Kabak'ı seviyorum, Galatasaray'ın gerçek evladıdır. Fatih Hoca öncesi A takıma çıkacağına, alt yaş gruplarına yollanmıştı. Hoca göreve geldikten sonra ise A takıma yükseldi ve kısa zaman içinde takımın vazgeçilmezi oldu. Hatta Şampiyonlar Ligi stoperi oldu. 6 ay içinde de 11 milyon avro kazandırdı. 7.5 milyon avro serbest kalma ücreti vardı bu gençlerin, bunu koyan da Cenk Ergün. Böyle bir Galatasaraylı işte.

Schalke 04'da kalmasına üzülüyordum. Çok kötü takım, felaket yönetiliyorlar. 50 maçta 1 kazandılar ve büyük düşme adayı durumundalar. Ozan Kabak'lık bir şey yok ve bu takında nasıl gelişim sağlayacaksın? Schalke 04'e geçişi bence Bayern Münih'e açılacak kapıydı da, takımın kötü  gidişi buna engel oldu. Neyse ki Liverpool fırsat oldu ve potansiyele yatırım yaptı. Klopp dokunuşundaki Ozan Kabak'ı izlemek için sabırsızlanıyorum.

8 yorum:

  1. Klopp gibi bir hoca ile çalışabilme fırsatı herkese nasip olmaz. A milli takımımızın görüp göreceği en iyi stoperin ilk ciddi adımları olacak bunlar. Hem kendisinin mental yapısına, yeteneğine hem de Liverpool kültürüne ve Klopp faktörüne çok güveniyorum. Umarım Van Dijk de bir an önce takıma döner ve beraber oynarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş ikili olacaklar. Sakatlar dönse de bence forma Ozan'da kalacak.

      Sil
  2. Çok büyük gurur duydum. Yine bir Fatih Terim imzasıdır bu. Başarılı olacağına da inancım tam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soran olursa, hoca genç oynatmıyor derler :) Bunu daha çok genç arkadaşlar der tabii, hocanı tanıyan başka konuşur.

      Sil
  3. (Emre)

    Abi Cenk Ergun'e elestirimiydi? Tam anliyamadim..
    Bence en buyuk hata søzlesmeleri 1 yil kala uzatmaya calismak. Ozan'in søzlesmesi sezon basi uzatilip serbest kalma bedeli 15-20 yapilabilirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona eleştiri tabii. Adamlar 18 yaş altı, mecbur 3 yıl imzalayabiliyorsun. 18'i beklesen, belki de imza atmayacak. Gereksiz yere neden çıkış maddesi ekliyorsun ki?

      Sil
  4. Van dijk'la tandem oynama fırsatı müthiş bir şans. Elit stoperler arasına girebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de gelecek sezondan itibaren. Şu dönemde önce kendisini kanıtlayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir