15 Şubat 2021 Pazartesi

Puan kaybetmiş olsak, Etebo'nun mücadelesi için çok üzülecektim


Puan kaybetmiş olsak, Etebo'nun mücadelesi için çok üzülecektim. Şu mücadele dahi "kazanmayı" hak etti. Sezon başından bu yana eleştirdiğimiz, hatta yerden yere vurduğumuz bir futbolcu. Beklenti vardı çünkü, o beklentinin yakınından dahi geçemedi. Bu maça gelene kadar da iyi oynadığı maç sayısı kimine göre 1, kimine göre 2'dir. Kimi kazansak "kardır" diyoruz ya, Etebo da bu isimlerden biri olsun. Alternatifi yok diye baktığımız bir mevkiden bahsediyoruz.

Taylan Antalyalı sezon başından bu yana tek başınaydı ve şu dönem doğal olarak yoruldu. Alanyaspor'la oynanan kupa maçında iflas etti hatta. Özellikle de şu zemini gördükten sonra, onu rotasyona almak geç de olsa doğru alınmış bir karar. Bu zeminde zaten pas oyunu oynayamazsın. Mümkün olduğunca dirençli kalıp, mücadele edeceksin. Geriden de, ileriye doğru top şişireceksin. Sakin kalmaya, merkezde kısa pasla oynamaya gerek yoktu.

Galatasaray da bunu, özellikle Etebo sayesinde iyi yaptı. Zeminin bozukluğu, merkezde bambaşka bir seviyedeydi. Etebo da, mümkün oldukça uzun oynadı ve topun dibine girdi. 1 hatası dışında da, hatasızdı. Galatasaray'ın en çok 2'li mücadele kazanan futbolcusu. Gedson Fernandes ve Emre Kılınç'ın arkasını müthiş süpürdü, orta sahadaki direncin en büyük sebebiydi. Her maç tabii böyle olmayacak da, en azından alternatif olabilmesi dahi bizlere nefes aldırır.

Onu kazandığımız maç olmasını diliyorum. Taylan Antalyalı da böylece nefes alır. Oyun kurulumunda maalesef sorun yaşıyor, bu tarz mücadele aranan anların ise olmazsa olmazı. Maçına göre hamle şansı işte. Kenardan gelmesi ve takıma enerji katması bile önemli bir unsurdur. Sezon bittiğinde de, Etebo'yu bu maç özelinde dahi iyi anabiliriz. Mitroglou için yazıyorduk ya, aynı senaryoyu yazma, hatta ötesine geçme şansını elde etti.

12 yorum:

  1. Satın alma opsiyonu değerlendirilmeli mi sence ?

    YanıtlaSil
  2. Taylan'in alternatifi de daha netleşmiş oldu bu sayede.

    YanıtlaSil
  3. Eteboyu sağ içte değerlendirmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki rotasyon kalabalık, 6 numara oynaması tek çaresi.

      Sil
  4. adam uzun vurmaktan özel bi zevk alıyormuş meğer :)

    YanıtlaSil
  5. Eni sonu hep taylan mevzusuna denk geliyoruz. O bölgedeki boşluk büyük alternatif bakımından inşaAllah bu maç eti o için bir dönüm noktası olur ve bundan sonrada güzel mücadeleci ve takıma faydalı oynar....

    YanıtlaSil
  6. Etebo'ya haksizlik edildigini diger basliklarda yazmistim Fatih Hocanin sisteminde yeni yeni yer buluyor önceden adam eksik diye oynuyordu büyük kazanc olacaktir artik takimi da taniyor ritmini de buldu katki aliriz kesinlikle.
    Ayrica ilgilenmeyip Besiktas'a kaptirdigimiz Joseph De Souza da show yapiyor resmen keske alsaydik dedirtiyor izlerken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksızlık edilmedi, ortada performans yoktu :)

      Josef konusu başka. Kumardı o iş. 2 yıldır ciddi sakatlıklarla boğuştu ve Arabistan gibi liglerden gelenler de genelde tempoyu kaybeder. Josef ise çok sağlam döndü, bunu beklemiyordum. Bir de hoca klasik bir 6'dan ziyade, 3 tane 8'le oynamak istiyor sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir