17 Şubat 2021 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi, tecrübesinin olduğu bir yer


Daha geçen gün demedik mi, biraz bekleyin. Bazı infazcılar var, pusuda bekliyorlar resmen. Bu isimlerin geneli de Galatasaray taraftarı değil. En son altyapılarından kim çıkmış, giderken kulüplerine kaç para kazandırmış bilmiyorum da, bu tarz Galatasaraylı isimlerle uğraşıyorlar. Yok Bundesliga sonuncusundan gelmiş, yok pandemiye dua etsin, yok şöyle, yok böyle. Dünya'da tonla stoper var ve Liverpool da imkan sahibi. Giderler birini alırlardı, neden Ozan Kabak? Bu adamın, 15 yaşından bu yana tüm geçmişini biliyorlardır. Klopp, Ozan Kabak'ı istediğine göre var bildiği.

Aynı mantığı Galatasaray da kısmen yasamıştı. Marcao'nun transfer olduğu günü hatırlayın. Portekiz Ligi sonuncusundan stoper mi alınır diyorlardı. Bugün geldiği nokta ve konuşulan rakamlar ortada. Sözleşme uzatamazsak nasıl tutarız diye kara kara düşünüyoruz. Bundesliga sonuncusu olsa da, Schalke 04 herkesin bildiği bir takım. Ozan Kabak da bugün konuşulan bir çocuk değil ki, 16'lı yaşlarında dahi bu seviyelerde hayal ediliyordu.

Galatasaray'da 17 - 18 yaşında Şampiyonlar Ligi oynuyordu. Ortamın da yabancısı değil. Stuttgart'a iyi paraya gitti, yine oradan Schalke 04'e geçişi de yükselmedir. Şimdi de Liverpool. Adam, "x ligin sonuncusu" diye bakmaz, potansiyele yatırım yapar. Ozan Kabak da onlar adına böyle bir transfer. Liverpool'dan öte, Klopp'la çalışacak olmasından dolayı mutluyum. Kimleri ihya etti bu adam, Dortmund ve Liverpool örnekleri ortada. Ozan Kabak da o ihya ettiği ettiği çoğu isimden çok daha potansiyelli.

Premier Lig temposuna ve kalitesine kimler kimler ilk etapta ayak uyduramıyor. Çağlar Söyüncü, 1 yıl yedek kaldı, unutuluyor. Ozan Kabak ise Liverpool'un eksikleri yüzünden direkt olarak formayı almak durumunda kaldı. Leicester City maçı onun adına kötü geçmiş olsa da, Leipzig deplasmanında maçın adamı seçildi işte. Harika bir maç çıkardı ve neden transfer edildiğini kanıtladı. Şampiyonlar Ligi, tecrübesinin olduğu bir yer. O da hiç sırıtmadı.

2 yorum:

  1. Daha van Dijk'in yanında oynayınca ortaya çıkacak asıl marifetleri bence. Teknik direktör Klopp, partneri Van Dijk. Genç bir stoper daha ne isteyebilir ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte sabırsız olmamak, beklemek lazım. O zamana kadar da uyum işini çözüyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir