23 Şubat 2021 Salı

Şaşırmıyorum ve o lige yakışacak orta saha profili olduğunu düşünüyorum


Geçen gün de, Taylan Antalyalı için "İtalya" kaynaklı ilgiyi paylaşmıştım. Di Marzio takımları da paylaşarak, bu konuyu haber haline getirmiş. İtalya basınında bir süredir bu iddialar konuşuluyor. Atalanta, Milan, Monza ve Sassuolo'nun, futbolcuyu takip ettiğini yazmış. Şaşırmıyorum ve o lige yakışacak orta saha profili olduğunu düşünüyorum. Atalanta ve Milan'da da oynayabilir, futbolcuyu çok değerli görüyorum.

Monza büyük paralar harcadığı için, bu listede yer almış. Sassuolo da Türk futbolculara ciddi yatırım yapar oldu, Taylan Antalyalı'ya daha da değer kazandırabilirler. Atalanta ve Milan rotasyonunda da Taylan Antalyalı'nın gelişebileceğini düşünüyorum. Bu transfer adına da, 15 milyon avro, hatta az daha üzeri rakamların dahi hayal olmayacağını düşünüyorum. Kimler, ne paralara gidiyor. Vedat Muriqi, Elif Elmas'ı izliyoruz.

Taylan Antalyalı'nın 1 yıldır oynadığı futbol deniliyor da, Vedat Muriqi kaç yıl, bu seviyede futbol oynadı? Rizespor'da yarım sezonu iyi, Fenerbahçe'de ise takımı kaynaklı 1 yılı o kadar da iyi değil. 26 yaşında o da. 18 milyon avro'ya Lazio'ya gitti, Taylan Antalyalı neden gidemesin? Euro 2021'de de yer alabilse, bu rakamlar belki daha da katlanacak. Bunu yazınca, Galatasaraylısı dahi kuşkuya düşüyor ve inanamıyorum.

Hatta bazısı, 6-7 milyon avro'ya satma derdinde. Yeri de rahatlıkla dolar diyor. Hadi yeri dolar da (hangi yerliyle o da şüpheli), böyle bir isim için, şu piyasada 6-7 milyon avro nedir? Neden kendi elinizdeki futbolcuyu değersizleştirme derdindesiniz. Yönetimi bu yönde eleştirirken, aynı işi kendileri yapıyor ve haberleri olmadığına da inanmıyorum. Taylan Antalyalı değerlidir, devam etmesini de istiyorum. Sezon sonunda, revize sözleşmesini konuşuyor olmalıyız.

9 yorum:

  1. 6-7 milyon nedir ya hocanın seriden istediğini+savunma ile yapıyor takım ile büyük uyum sağlamış 10-12 bile az dediğin gibi 15i görmek gerekiyor bence abi :) Hani taylan gitmek istiyorsa 12 makul olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yazanlar var işte, tepkim buna :) Kendi elinde olanı değersizleştirmekte üstümüze yok.

      Sil
    2. Abi biraz da transfer fetişliği var gitse de yerine kimi alabiliriz diye araştırma yapan çoktur :)

      Sil
  2. Eljif Elmas Türkiye'de ne oynadı da o paraya gitti hiç anlamadım zaten. İkisini kıyas edecek olsak Taylan su geçen yarım sezonda Eljif Elmas'in yaptıklarının iki katını yaptı. Yaşı biraz daha genç olsa çok büyük potansiyel diye bakılırdi Taylan'a.

    YanıtlaSil
  3. vedat ve elif örnekleri vermişsin ama o rakamlar doğru değil; ali koç'un oyunları sadece. ama taylan da değerli oyuncu tabi. yabancı sınırı da geliyorken 11-12'den aşağı bırakmazdim ben.

    YanıtlaSil
  4. Kimse kusura bakmasın Taylan çin 6-7 ne arkadaş. En az 15 olmalı ki bu rakam bile az. bu sezonun ciddi kazanımalrından. ve Galatasarayın gelecekleri bunlar. Eğer iyi bir rakama gitmezse sıkıntı olur. kaldı ki arkasında yerli olarak öyle birini almak zor kaldı ki bulmak daha zor. o yüzden ciddi bir bedelle gider. ve yerine iyi scout transferleri yapılsın. kalırsa geriye bir şey en azından mali açıdan güzel olur. ancak ben gideceğini pek düşünmüyorum şimdilik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ederi var, aynı ayarda adamlar bu paralara rahatlıkla gidiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir