20 Şubat 2021 Cumartesi

Sc transfer 2021 #7; Alpaslan Öztürk


Son sezonlarda, her transfer döneminin ana aktörlerinden biri olmayı başarmıştı. Yaşadığı sakatlık olmasa, Ocak ayında da transferi konuşulur, hatta x takım için de gerçekleşebilirdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve uzatacak gibi de görünmüyor. Takımlar adına yerli ağırlığı oluşmakta. Bu da, Alpaslan Öztürk gibi yerlileri çok daha değerli kılar. Hele ki, sezon sonunda sözleşmesi bitiyorken. Ülkemiz adına, çoğu büyük takımla adı anılacaktır.

Alpaslan Öztürk, uzun zamandır ligimizde olsa da, beklenen çıkışı Göztepe formasıyla yaptı. Göztepe'de 2.5 sezondur forma giymekte ve takımın önemli isimlerinden biri. 6 numara gibi oynarken, stopere çekildi ve kariyerinin kırılması da bu noktada oldu. 27 yaşında, lider özellikli, sağ beki de işin içine dahil edersek 3 pozisyonda birden oynayabiliyor. Çalışkan, agresif bir stoper. Stoper için de iyi bir top tekniği var. Biraz da Donk'a benzetiyorum onu.

Alpaslan Öztürk'ü yakın geçmişte, Donk'un yerine geçer diye de düşünüyordum. Tarzları, oynayabildiği pozisyonlar çok benzer. Donk ise öyle bir etki bıraktı ki, yaş aldıkça daha da yükseliyor. Gelecek sezon da takımda devam edecektir. Yine de stoper ihtiyacı olacak, özellikle de yerli olarak. Şu an elde 4 stoper var, 4. isim hiç bilmediğimiz Ozornwafor. Bu kadar ismin üzerine (kimse gitmeden) yabancı stoper beklemem. Yerli stoper için de, bonservisi olmayan isimler arasındaki en iyi tercih Alpaslan Öztürk olur.

Herkesin peşinde olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe ve Trabzonspor adı da geçiyordu, buna Beşiktaş da dahil olabilir. Çok üst seviye olmasa bile, ligimiz standartının iyi stoperlerinden. Sakatlıktan döner dönmez de Göztepe 11'inde yerini aldı. Orası adına da çok değerli, takımın lideri. Şu çıkışı kendisinden hiç beklemiyordum. İyi bir altyapısı olsa da, özellikle Kasımpaşa dönemi çok savruktu. Sonrasında Eskişehirspor ve Elazığspor'la alt ligde devam ederken, Göztepe'ye transferi beni şaşırtmıştı. Takımın en iyilerinden biri olması ise hiç beklemediğim bir durum.

13 yorum:

  1. Joher Rassoul hakkında ne düşünüyosun? Benim fikrim; ffp eğer bitiyosa kendisini çok pahalı olmazsa kadroya katıp stoperi, her iki beki ve dahi ön liberoyu yedeklemek. Ozornwafor'u da kiraladıktan sonra Donk'un bırakacağı sene döndürebiliriz. Rassoul'ün atletizmi bence Alpaslan'ın önünde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon çok takip edemedim. Potansiyelli olduğu söylense de, takımı istikrarsız. Bilemiyorum :)

      Sil
  2. Bu adamı bir ara çılgınca forvette gol ararken görmüştüm. Stoper olduğunu bildiğim için baya şaşırmıştım. Maça yüreğini koyabilen bir oyuncu. Alternatif olarak transfer edilip formayı da kapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özelliği de iyi. Duran toplarda çok gol kovalar ve atar da.

      Sil
  3. Bu transferi isterim. Kuzenle konuşurken daha öncede bahsetmiştim "ne yapacağız olm Alpaslan'ı" falan diye dalgaya almıştı beni :) Donk benzerliği kesinlikle doğru. Ama Donk'un tekniği ayrı bir seviye. Ancak defansif zaafları da var. Her maç gol yedirecek hata yapıyor Donk. Alpaslan defansif açıdan Donk'tan biraz daha iyi olabilir açıkçası. Ancak onun kadar teknik değil. Yine de çok kötü bir tekniği yok Alpaslan'ın. Ben rotasyonda bulunmasını isterim. Bir çok pozisyon için kullanılabilir, joker. Fatih Hocanın dokunuşuyla biraz daha yükselebilir tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yerli, hakkını vermek lazım. Donk kadar teknik olmasa da, stoper için tekniği yeterli düzeyde.

      Sil
  4. ben göztepe maçlarını da takip ediyorum. tam yazdığın tarzda bir stoper. luyindama kadar agresif olmasa da donk ile karşılaştırırsak savunma tarafında eksiği olmaz. oyun kurmada yine donk'a yakın, luyindama'dan iyidir. bir de 34 maç oynadığı standart bir sezonda 4-5 kafa golü atar. dediğin gibi göztepe sıkıştığında sağ bek olarak da kullandı. kısaca çok iyi bir alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi de bitince, değeri daha da katlanıyor :)

      Sil
  5. karşımızda tüm kurumlarıyla tff hakemler ve diğer Anadolu takımları var. bu yüzden bence fatih hoca yerli alternatifi ve iyi oyuncular için girişim yapacaktır. ki olası yabancı düşüklüğü durumda sıkıntı yaşamayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sayısı aynı kalsa da, bu tarz yerliler yine de iyidir.

      Sil
    2. haklısın her halükarda yapılması iyii

      Sil
  6. Hiç istemem belki stoper alternatifi olarak ama orta sahada ön-libero da isi yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper oynar zaten. Diğer yerlerde oynaması onun farklılığı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir