23 Şubat 2021 Salı

Sc transfer 2021 #8; Ömürcan Artan


Galatasaray'ın, sözleşmesi biten yerliler özelindeki ilgisi malum. Son 2-3 yılda bu tarz birçok isim transfer edildi, transfer edilmeye çalışıldı. Bu yaz dönemi için de, sözleşmesi bitecek birçok yerlinin adı Galatasaray'la anılıyor, hatta birkaçının transferi bekleniyor. O isimleri konuşurken, Ömürcan Artan ismi sürpriz oldu. Medyada bu haber de yer aldı, Galatasaray'la anlaşma sağladığı söyleniyor. Sağ bek adına beklemediğim yerden geldi diyeyim.

Yerli sağ bek adına bir hamle beklesem de, Bursaspor'lu İsmail Çokçalış'ı düşünüyordum. Tabii o bonservisi olan bir isim. Bursaspor ne ister, şartlar ne olur bilinmez. Ömürcan Artan'ın ise sözleşmesi bitiyor. Bu açıdan fırsat gibi. Tutar mı tutmaz mı bilmem, yetenekli isim. İstenildiğine göre de scout raporları iyidir. Denersin, tutarsa ne ala. Tutmazsa da elden çıkartmak zor olmaz. Bu tarz transferlere her zaman açık olmalı.

Omar dönecek, Yedlin var. Ana sağ bek rotasyonu bu şekilde oluşacaktır. Linnes ve Şener Özbayraklı'nın sözleşmesi bitiyor, onlarla devam edilmez. Bu sağ bek rotasyonunu tamamlama adına, geleceğe dönük bir yerli hamleyi olumlu görürüm. Şener Özbayraklı'nın yerine diye düşünebiliriz. Gençlerbirliği 11'ine de yerleşti. Sezon başlangıcında olmasa bile, Aralık ayına doğru formayı aldı ve sakatlık harici bırakmadı. Toplamda 9 maçı var ve 1 asisti bulunuyor.

21 yaşında, potansiyeli olan bir sağ bek. Tempolu, hücumu düşünen, ezbere değil de görerek oynayan, teknik yapısı olan bir tarzı var. Futbolcuyu daha net izleyen ve tanıyan, en doğru yorumları yapacaktır. Benimkisi ufak bir gözlem diyeyim, iş ciddileştikçe daha detaylandırırız. Ben biraz daha transfer tarzıyla alakalıyım. "Bu kim" diye düşünülmemeli, sözleşmesi elinde, genç bir potansiyel diye bakalım. Sonra kaçıyor bu isimler, biz neden göremedik oluyor.

11 yorum:

  1. İsmail çok net potansiyel ama yedlin ve inşallah sağlıklı bi omarın olduğunu düşünürsek o rakamlara girmeye değmez ömürcan sözleşmesi de bitiyor sağ bek için tutarsa transferi olur inşallah da gelirse tutar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis olmayınca, ilgi doğal olarak kayıyor :)

      Sil
    2. Şu ekonomide bonservissiz genç varsa her ligten alıp denemek gerekiyor büyük kar elde edersin :) Kerem en iyi örnek :)

      Sil
  2. Sağ beke üçüncü alternatif olarak düşünülebilir. Yerli, potansiyeli olan bir genç olarak.

    YanıtlaSil
  3. Yerli bir yedek olmazsa olmaz. zira gelecek olan yabancı sınırlaması her zaman Galatsaray'a göre şekilleniyor. o yüzden bu tür transferlere hayır demeyiz. hem dediğin gibi zarar etmeyiz. bu yaz transfer dönemini merakla bekliyorum. FFP den çıkıyoruz. umarım bundan sonra gelecek adına umut vaat eden transferler yapılır ve artık Avrupa'da da net başarılar yakalarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz transferler sana zarar da vermez. Kazanım olursa da büyük iş oluyor.

      Sil
  4. Omar elabdellaoui nin sağlık durumu çok net olmayabilir o yüzden gerekli bir transfer sıfır maliyetli

    YanıtlaSil
  5. Abi temmuz ayı oldu bonservisi elinde ama herhangi bir gelisme yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli görünmedi sanırım. Ben de bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir