26 Şubat 2021 Cuma

Sportif Cümleler 12 yaşında


Yaş kutlaması, Mart'ın ilk günlerinde olsa da şimdiden yazayım dedim. Sportif Cümleler'in 12. yılına girmiş bulunmaktayız. Her yıldönümüne özel bir şeyler yazmak geleneğimiz oldu. Üzerine konuşulacak çok fazla yeni şeyim olmasa da, maksat muhabbet olsun diyelim. Şunu da fark ettim. "Yeni" anlamında sürekli "şunu, şunu" yapacağım desem de, hiçbirini yapamamışım. Zaman var da, üşengeçlik çok büyük. Yazmak için kolayı gibi.

Biraz da alışkanlığı aslında. Yazarken rahatlıyorum ve sıkılmıyorum. Eskiden daha geniş çerçevede yazılar yazardım, sporun birçok konusuna değinirdim. Yine de Galatasaraylı olduğumu biliyordunuz ve ağırlığım bu yöndeydi. Zaman ise beni sadece Galatasaray yönüne kırdı ve uzun yıllardır bu yolda ilerliyorum. Günde 3 yazı yazıyorum, normalde monotonluk deriz. Benim gibi üşengeç adam da sıkılır ama güzel bir alışkanlık oldu. Keşke şu alışkanlığım çocukluk yıllarımda olsaymış.

İlk yılda yazdıklarımla bugün arasında büyük farklar var. Hatta düşünce tarzım, davranışlarım da değişti. 34 yaşına geldim tabii, mutlaka bunun da faktörü var. Yine de en büyük faktör, yazmayı alışkanlık haline getirmem ve hiç bırakmamam. Bırakacak gibi de durmuyorum, böyle devam. Az çok burası kendisini de döndürmeye başladı ki (sizler sayesinde), bu da ayrı bir motivasyon kaynağı diyelim. Desteklerinizi umarım hiç bırakmazsınız.

Alican Tekin, Emrah, Ahmet, Myasarr96, F1a9t0i5H, Dawkins, Horozmania, Super Tramp, İlker Ates, M.T.A, Emre, Zachpaulsen, Özgür Miraç Selam, Onurkan Aktay, Y. Onur U., Nicholas Urfe, Giray, Unknown, Başar Önal, Samet, M.Aksoy, Yasin Işıldar, Farukwell, CaRtMaNtR, Volkan, Timuçin Yılmaz, Mustafa Gök, Umut Tekgil, KaaN, EuroAslan, Flavius lulianus ve çok değerli anonim olarak yorum yapan arkadaşlar. Mutlaka arada unuttuklarım ya da geçen 12 yılda yorum yazan birçok arkadaşım var. Sizlere ne kadar teşekkür etsem az, blogu ayakta tutan benden çok sizlersiniz.

Yeni ne var diye soracak olan dostlara ise yanıtım bu sefer "bilmiyorum" olacak. Youtube, twitch gibi şeyler düşünüyoruz. Clubhouse uygulaması android'e gelse zaten orada da yer alacağım, bekliyorum. İşi biraz daha videolu ama basit düzeyde tutabilirim. Canlı yayınlar her zaman favorim, görüntülü iletişime de geçmek gerekiyor. Yazmaya ise devam, blog keyifli gidiyor. Yorumları, eleştirileri ve desteklerinizi daima bekliyorum. Şöyle bir şey de yapabiliriz. Yorum kısmına herkes bu blogla alakalı unutamadı bir şeyi, aklında kalanları, blogu nasıl keşfettiğini ya da ne ararken ne bulduğunu yazabilir. Eskileri de yad etmiş oluruz.

39 yorum:

  1. 2017'den beri severek takip ediyorum seni hem Twitter hem de burada. Galatasaray hakkında pek çok konuda aynı fikirde olduğumuzu söyleyebilirim Belhanda haricinde. Nice yıllara ve klavyene sağlık diyeyim. Bu arada yazıdaki yıl dönümü kelimesini görünce aklıma geldi bugün 4-3 biten Bordeuax maçının yıl dönümündeyiz :)

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun, nice senelere.
    Çok güzel bir ortam oldu. Blog işinin ta en başından beri 2005-2006 yıllarından beridir sıkı bir takipçisiyim. İyi bir Galatasaraylı olarak hiç kendi blogumu açmayı düşünmedim ama hep senin gibi iyi bloggerların ortamlarında fikirlerimi dile getirdim. Onlardan geriye bu işi istikrarla devam ettiren bir tek sen kaldın. Çok teşekkür ederim. Bu ortamı sağladığın için. Bugün medyada yer alan Uğur Karakullukçu, Emre Özcan, Sinan (soyismini unuttum), gibi nice bloggerların ortamlarında yazdık. Mahalle takımı ve tabi bu işin mihenk taşı Aceto - Bülent Timurlenk...
    Artık youtube gibi platformlara da geçme zamanı geldi bence. Oralarda da olursan seve seve katkı yaparız.

    sevgilerle,
    Zachpaulsen yani Ozan Hasan Kamacı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmini de öğrenmiş olduk :) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Ben bu bloğu Google'da gezerken bulmuştum. Karşıma çıkan ilk yazı Galatasaray'ın 2016-2017 sezonunda ilk 5 sıradaki takımlara karşı sadece 1 puan alabilmesiydi. Yazının resminde de Dursun Özbek vardı. Bunu görünce ilgimi çekti ve diğer yazılarına göz atıp burayı takibe almıştım. Ondan sonra Twitter'da da takip etmeye başladım. Yazdığın yazılar için ellerine sağlık, keyifle okuyorum hepsini. Nice senelere.

    YanıtlaSil
  4. İşin doğrusu ben seni yıllardır değil sadece bir kaç aydır takip ediyorum. Twitter'da takip ettiğim kişilerin takip ettiği genç ve yeni isimleri takibe alıp beğendiklerimi takipte kalırım sana denk gelişim de böyle oldu. Samsun'da yaşayan bir Galatasaraylı olarak hem GS hem SS yazıların oldukça iyi benim naçizane eleştirim etkileşimin zayıf ve olaylara çok iyimser yaklaşıyorsun bu da senu gerçeklikten zaman zaman uzaklaştırıyor. Yazılarının devamını merakla bekliyorum,nice senelere.

    YanıtlaSil
  5. (Emre)
    2014 yilinda 18 yasimdayken kesfetim blogunu. 7 yil sonra 25 yasindayim o gunden bu yana her gun okuyorum ve yorum yaziyorum. 7 yil olmus.. Hic tanismadik ama gunluk hayatimin bir parcasi oldun Burak abi. Yazilara devam. Burda hepimiz beraber yaslanacagiz :) Galatasaray'in sampiyonlar ligini kazandigni gunu inshallah burda birlikte yasariz.

    YanıtlaSil
  6. Nice yıllara hep birlikte inşallah. Çok kaliteli ve akılcı yorumların ile bizlere de bir şeyler katıyorsun. Biz de blog a katıyorsak ne mutlu bizlere :) YouTube çok mantıklı, güncel ve diğer platformlara göre daha "ayağı yere basan" bir hamle gibi duruyor. Orda da yerimizi alırız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katmazsınız, yorumlarınız en büyük motivasyon :)

      Sil
  7. Bloğu nasıl keşfettiğimi hatırlamıyorum :) uzun zamandır takip ettigim için aklımdan gitmiş:) Galatasaray'la ilgili kaliteli sohbet tadında yazılarını görünce çok mutlu olmuştum. Yazdığın konularla ilgili görüş bildirip karşılık alabilmek, Galatasaray'dan bahsedebilmek güzel gerçekten. Sosyal medya çöplüğünün yüzeysel fikir kirliliğinden uzakta, burada kendi halinde bu blogda senin yazılarını okumak cidden çok keyifli. Diğer platformlarda yapacağın işlerde her zaman destek olmaya çalışırız.
    Bloğun olabildiğince devam etmesi dileğiyle...

    Blogla ilgili unutamadığım yazıların başında Kevin Grosskreutz yazıları geliyor. Bu transfere çok sevinmiştim çünkü ( sonrası her ne kadar hayal kırıklığı olsa da)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana her zaman apayrı teşekkür edeceğim, emeğin büyük :)

      Sil
  8. pandemi başında keşfettim seni, belki biraz geç kaldım ama ilk yazılarına kadar giderek telafi ettim :) 2-3 ay içinde ilk yazına kadar inmeyi başardım ve oraya kadar gelebildiğimi belirten bir yorum yapmıştım :) yorum yazmayı pek sevmiyorum ama günlük okuyucunum, aynen devam :)

    YanıtlaSil
  9. nice senelere insallah. bende seni en az 2 senedir takip ediyorum cogu yazini da okumusumdur eskilerde dahil hergün günde 2 kere girip yazilarini takip ediyorum bi öglenleri bide geceleri twitterda takipteyim tabiiki cok yorum yapmadigim icin aktif degilim gibi duruyor ama hergünüm burda veya twitterda geciyor. avrupadada güzel basarili maclari yazmak dilegiyle. ;)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Burak, seni fark edeli ne kadar oldu hatırlayamıyorum. 3-4 yıl olmuştur sanırım. Spora bakış açın, gündeme ilişkin konuları derleyip, zart zurt etmemize olanak verdiğin için teşekkürler. Umarım bloğunun bir düzineyi çok aşan kutlamaları olur. Ben keyifle takipçin olmaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Eskiden bloglar arası paslasiyorduk. Şimdi başka blog kalmadı :)

    YanıtlaSil
  12. nice yillara insallah

    YanıtlaSil
  13. Son 1 2 senedir gayet guzel bir ortam oldu burasi, hem senin kalemin gelisti onceden girmedigin toplara da girmeye basladin (sporda karismis siyaset vs) ve bence takipcilerin yorum kalitesi de artti, bazen Belhanda yorumlarimizi onaylamasan da yazilarini seviyoruz :) ben hergun mutlaka ugruyorum sayfana hocam, Amerika'dan selamlar.

    YanıtlaSil
  14. öncelikle mutlu, sağlıklı nice 12 yıllar dilerim.

    yalan olmasın blogu ne zaman keşfettiğimi hatırlayamıyorum, ama bir dönem ülkemizde kaliteli içerikler üreten bloglar vardı. burası da o zamanlardan beri takip ettiğim güzide bir kaynaktı.

    bugüne geldiğimizde o kaliteli bloglardan bir elin parmakları kadar yer kaldı kalmadı ve çok şükür ki burası hala o az sayıdaki yerlerden biri...

    YanıtlaSil
  15. Nice yıllara Burak. ben de abimin tavsiyesiyle 2015'ten beri takip ediyorum. o zamanlar uğur karakullukçu'nun, bülent timurlenk'in, alman futbolunu çok iyi bilen yine galatasaraylı bir abimiz vardı, onun ve senin bloglarının linklerini abim bir mailde atmıştı. spor yazarlarını okuyacağına bu blogları oku, çok daha iyi falan demişti. o zamanlardan beri istikrarla devam eden bir sen oldun. sen askerdeyken bazı haftalar Burak olsaydı da bi okusaydık diye içimden geçirdiğim dönemler oldu:) başlarda telefonumdan kaynaklı yorumlarım hep anonim diye çıkıyordu. son 5-6 ayda oturum açma işini çözdüm ve adımla çıkıyo yorumlarım:) severek takip ediyoruz Burak. benim de düşüncem, şu pandemi bitince hep beraber bir maç belirleyip canlı olarak statta birlikte izlemek. epey keyifli olurdu bence. nice yıllara:)

    YanıtlaSil
  16. İsmim Mehmet Ali ve tam 12 yıldır her yazını okuyorum Burak yani ilk günden beri bir daha ki yıl dönümünde benim adımda gecer misin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat ayında yorum yapan arkadaşları paylaşyım, eskiye inemediğim için atladığım çok kişi oldu. Hata benim, özür dilerim :)

      Sil
  17. En az 10 yıldır takip ediyorumdur. Yaşımız aynı olduğundan Galatasaray konusunda aynı duyguları paylaştığım, yazılarını büyük bir zevkle okuduğum yol arkadaşım oldun bunca yıl.

    Unutamadığım yazılar konusunda da İmparator Fatih Terim'le ilgili yazıların diyebilirim. Öyle bi yazıyosun ki insanın damarına iyi basıyorsun. Her şey için teşekkürler.

    Bu arada yıllardır bu nicknamei kullanırım, adım: Oğuz Öztekin :)

    YanıtlaSil
  18. 12 deyince düşündüm de hemen hemen başından beri sayılır heralde bir arkadaşım vesilesi ile aceto almanyadan dı sanırım bir isim daha vardı ve seni okuyup ilgi duydum.
    Doğrusu bu platformlara yabancıyım hala da öyle seni okumak inan hiç sıkmıyor çünkü ne anlatıyorsan orada fikrinin doğallığı ve hesapsızlığı hissediliyor.
    İyi ki varsın ve yazıyorsun tebrik ederim bu devamlılık saygıya değer gerçekten nice 12 yıllara inşallah selamlar..

    YanıtlaSil
  19. Telefonumun internet sık kullanılanlar listesinin ilk sırasında senin blogun var,sanırım ilk yıllarından beri takip ediyorum,o 3 yazını okumadan geçirmek zorunda kaldığım günler çok ama çok az,telefonu elime alma sebeplerimden biri oluyor bu blog birçok zaman..Emeğin büyük,gönül vermişsin bu işe belli,insan para kazandığı bir işte bile çok sıkıldığı zamanlar oluyor,yeri geliyor hasta olup işe gitmiyoruz,lâkin senin yazmadığın bir günü hatırlamıyorum..Tv ya da youtube ta kimlerim kimlerin bu işten oaralar kazandığını görüyoruz,izliyoruz,,Sen gerçekten bu işi daha ileri seviyeye götürmelisin,götürmek zorundasın,daha çok gence çocuğa ilham olmalı,daha çok insana ulaşmalısın..Çok uzun yazdım,kusura bakma ama hep sen mi yazıcan:) biraz da biz yazalım:) Yüreğine sağlık Burak Eren..Yürüyedur Aslan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz tabii abi, blog senin :)

      Sil
    2. Eyvallah Burak kardeşim..:)
      Emeğine,ellerine sağlık..
      Yaptığın iş gerçekten büyük övgüyü hakediyor..

      Sil
    3. Tekrar tekrar teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir