5 Şubat 2021 Cuma

Yapılan transferlerle birlikte hem gençleştin, hem de tempo kazandın


Transferler sonrası oluşacak "Yeni Galatasaray'ı" pek konuşamadık. Konuştuk da, tam anlamıyla değinemedik diyeyim. İyi ama alternatifsiz bir kadroyduk. O alternatifsiz yapı içinde, deyim yerindeyse taşın suyunu sıkan bir Fatih Hoca vardı. Bu yapıyı bir kişi ayakta tutabilirdi ve tuttu da. Maç özelinde gidince eleştireceğimiz noktalar olur, genel resme baktığımızda ise başarılı bir süreç var. O kadroya iyi alternatifler kazandırmalı ve kaliteyi yükseltmeliydik. Ocak ayında yaptığımız da bu.

İyi bir transfer dönemi geçirdiğimizi ve kendi adıma 10 üzerinden 9'luk bir dönem olduğunu yazmıştım. İrfan Can Kahveci konusunda Mustafa Cengiz de gerekeni söyledi. Rakamlar ortada, bizim böyle lükslerimiz yok. O rakamlara çıksak tepki gösterirdim ki, çıkamazsın zaten. Karşı tarafın tek motivasyonu "sen" olunca, bir inat uğruna piyasa çıldırıyor. Bu sürecin kazananı da Başakşehir FK aslında. Neyse, bence o konuda hayırlısı oldu.

İrfan Can Kahveci olsa da, Gedson Fernandes'in alınacağı yazıldı. Demek ki hocanın kafasında, sol iç orta saha olarak İrfan Can Kahveci, sağ iç orta saha olarak da Gedson Fernandes vardı. Arkalarında da Taylan Antalyalı olacaktı. Kağıt üzerinde gerçekten de iyi bir orta saha. Yine de telafisi var. Mevcut yapıya bakınca, sol iç orta saha gibi kullanabileceğin isimler mevcut. O pozisyonda, ligin ilk yarısında övdüğümüz Emre Kılınç'ı unutuyoruz. Belhanda da oynayabilir, Feghouli'yi sağ iç orta sahaya çekip, Gedson Fernandes'i sol iç orta saha yapabilirsin.

Yaz döneminde de, Salih Uçan hamlesiyle birlikte orası daha da değer kazanır. Fatih Hoca'nın olası Salih Uçan dokunuşu bana göre İrfan Can Kahveci'yi iyi ki almadık dedirtecek nitelikte olabilir. Bu sezonu götürecek, yeni sezonda da orayı güçlendirebilecek ortam var. Bu yüzden de üzülmüyorum, telafisiz iş değil. Burada kilit nokta Gedson Fernandes'di. Onun transferi, üstelik +1 opsiyonla oluşu (şartların oluşması kaynaklı, menajeri açıklamamıştı) değerli.

Muslera
Yedlin Donk Marcao Saracchi
Taylan Gedson Kılınç
Feghouli Mohamed Onyekuru

Bu 11 bir ihtimal. Farklı alternatifler de üretilebilir. Oğulcan Çağlayan sağa geçer, Feghouli merkeze. Ya da Belhanda kullanılır, Emre Kılınç kenara gelir. Sadece 4-3-3 diye de düşünmeyin, farklı formasyonlar dahi kullanılabilir. O kadro genişliğine ve kalitesine sahip olduk. Fatih Hoca da gönül rahatlığıyla 45. dakikalarda hamleler yapmaya başladı. Önde olman, geriye düşmen ya da skor araman fark etmiyor. İş biraz da alternatiflerin kalitesiyle alakalıydı.

Yapılan hamlelerle birlikte hem gençleştin, hem de tempo kazandın. Daha hareketli bir yapı oluştu. Orta sahan olabildiğince dinamikleşti, hareket kazandı. Hücuma da Onyekuru ile birlikte bambaşka bir opsiyon kattın ve kanatları hızlandırmak ana planlarından biri oldu. Amansız pas düşüncesinden, kanatları oyun kurucu yerine, hızlı isimlerle geçelim düşüncesi de var. Fatih Hoca'nın da yüzü gülüyor, bu güzel günlere işaret.

8 yorum:

  1. Bir 2019-2₺20 sezonunun ilk yarısındaki kağnı gibi hareket eden takıma bak bir de şimdiki. Modern futbolun en önemli gereği hızlı oynamak. Aynı zamanda kapalı savunmaları açmak için de gerekli bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo, hız, gençleşmek. Hepsi çok değerli.

      Sil
  2. Ve bunları maaş bütçeni yükseltmeden aldın diagne maaşına oynuyor diyebiliriz maaşlar için en önemli nokta bu uzun dönemde ekonomisi iyi olanın kazanacağı bir lige doğru gidiyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. uzun süre yanıldık. zeki teknik ama statik adamlarla kadro kurduk. artık önemli olan hız ve dinamizm. neyse ki doğru yola girdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Geçen sezon kurulan kadro bu anlamda hayal kırıklığı oldu.

      Sil
  4. Pek umudumuz yokken Fatih Hoca'nin çabaları ile iyi bir takım kurduk. Halen daha Taylan'in tam olarak bir alternatifi olmasa da sayı olarak çoğaldığımiz için bu göze batmayacak galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an müthiş bir rotasyon oluştu. Onu da detaylıca yazacağım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir