11 Şubat 2021 Perşembe

Yedlin'in hızının ve temposunun çok işe yaradığı günler elbette gelecek


Nagatomo'nun ilk maçı Sivas deplasmanındaydı ve 2-1 kaybetmiştik. Ayağının tozuyla oynadı sayılır, kötü de bir maç çıkardı. O maç sonunda yapılan eleştirileri de asla unutmam. Yerden yere vuruldu, bu mu transfer edildi denildi. Peki sonra ne oldu? O şampiyonluğun en önemli isimlerinden biri olmasının yanında, ciğer sönmesi hadisesine kadar da müthiş iş çıkarıyordu. Son sezonu düştü tabii, yaş da 33'e gelmişti. Yedlin ise 27 yaşında, bir de buradan bakın.

Yedlin de aynı senaryoyu yaşıyor. İlk maçı sayılır ve yerden yere vuruluyor. Bu da bana ilginç geliyor işte, geçmiş örneklerden hiç mi ders alınmadı. Elbette iyi olmayan özellikleri var. Zaten o özellikleri de iyi olsa, yolu buraya mı düşerdi? Sağ bek ihtiyacın var, hem de acil. Bonservis veremiyorsun ve daha iyisini mi arıyorsun? Biraz sabır, az zaman verin. Önünde oynayan isim Babel, 45 dakika boyunca Yedlin'i tek başına bıraktı.

Savunmada, kanadının delik deşik olmasından daha doğal bir şey olamaz. Hızlı bek, çok tempolu ve şu an tempoya ihtiyaç var. Oyun kurma özelliği olan isimler zaten var, şu an beklerde bu aranmıyor, tempo gerekecek. Yedlin de bu noktada transfer edildi. Uyum sağladıkça, hücum etkisini yukarı taşır. Takımı tanıması, uyum sağlaması lazım. Onun da maç eksiği var, sezonun ilk yarısında çok fazla maç oynamadı.

Oyun kurucu bek sevdası almış başını gidiyor. Kenny Lala diye tutturuldu ama adam Olympiakos yolunu tuttu ve yaşı 29. Oyun kurucu özellikli bir bek aransa, bonservis verilir ve o alınırdı. Tempo arandığı için Yedlin'e gittik ve bence iyi de bir transfer yaptık. Yedlin'in hızının ve temposunun çok işe yaradığı günler elbette gelecek. Feghouli de iyileşsin, asıl etkiyi o zaman görelim. Yedlin'i yönlendirecek isim o olacak.

14 yorum:

  1. Bu taraftarları anlayamıyorum yedlin daha çevresindeki adamların neleri iyi yaptığını bilmiyor bu nedir ya
    Onu geçtim 2 gün önceye kadar marcao için kötü söz söyleyen mehmet demirkola laf ederken şimdi karısını laf ediyorlar

    YanıtlaSil
  2. Yedlin ilk yarıda defansta yerini kaybetti mi? Kaybetti. Hücumda bir şeyler yapabileceğini de gösterdi ayrıca. Çok hızlı, tempolu bir isim ve ortalarını bakarak açıyor bunu da gördük. İlk yarıda önünde oynayan isim Babeldi. 2.yarıda Yedlin'in adam kaçırdığını falan gördük mü? Görmedik. Öyle hemen adamı asıp keseceksek bu maçta ilk yarı oynayan herkesi atalım çöpe. Taylan, Donk, Marcao, Belhanda, Babel hangisi iyiydi? Hiç biri. Taylan yorgun, Donk, Marcao, Belhanda maça hiç konsantre değillerdi. Babel zaten kanatta olmuyor, bunu uzun zamandır söylüyoruz. Onyekuru hiç pas alamadı mesela çünkü takım oynamadı ki.

    Bu maçtaki oyun tamamen Fatih Hocaya yazar bence. Kazanan takımı bozmak istemedi, olabilir tabii. Ama bu takım rotasyonsuz kaç haftadır oynadı, maçları kazandı. En sonda da önce Başakşehiri, sonra Fenerbahçeyi hem de kendi evlerinde yendi. Yorgunluk belirtileri çok normal. Örnek vermek gerekirse Fenerbahçe böyle bir durumdan etkilenmez. Çünkü adamların oyun tarzı topu Caner'e vereyim, şişirsin. Ya da dikeyim topu karambolden atayım. Bizim gibi efora dayalı oyunları yok.

    Luyindama bu maçta oynamayacak da ne zaman oynayacak? Ya da Kerem? Ya da Etebo şu maçta Taylan'ı dinlendiremeyecekse ne gereği var? Gedson durumu farklı tabii, fizik olarak çok hazır değil sanırım. Ama şu maçta rotasyonlu kadroyla başlasak bu turu geçerdik biz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde o Babel varken, yerini değil, her şeyini kaybedersin :) Yapacak bir şeyi yoktu. Uyum da lazım ayrıca. Zamanla toparlar.

      Sil
  3. Aynen, ben de onu diyorum. Önüne Babel'i koyduktan sonra çok normal bu. 2.yarıda öyle bir zaafı olmadı. Kaldı ki Fatih Terim'in sisteminde bek oyuncuları hiç bir zaman öyle defansa gömülen bekler olmadı. Her zaman ilerde alan açan, oyunu genişleten bekleri tercih etti. Defanstaki boşlukları kapatma işi genel olarak stoperlerin. Ben daha iyi olacağını düşünüyorum zamanla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i düşünme nedeni, Arda ve Feghouli yokken, oyuna biraz daha akıl ve sakinlik katmak. Bunu yapamayınca, varlığının önemi kalmadı. Hele ki kanatta hiç olmuyor.

      Sil
  4. Adamcağızı hele bir bekini kullanmayı bilen Feghouli ile görelim, bekine defansif katkısı yüksek olan Oğulcan ile görelim. Bu millette alışkanlık olmuş linçlemek. :) Önemli özelliklerini sunduğu dakikalar da yok değildi zaten maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli oynamaya başlayınca, Yedlin temposu daha net ortaya çıkacak.

      Sil
  5. Yedlin'in birkac ortasini ve pasini cok begendim Omar ile kiyaslamam icin biraz erken ama hucum beki olarak Linnes'ten kesinlikle daha iyi, Fatih Hocanin elinde savunma zaafi varsa da düzelebilecegine inaniyorum sonucta ne bir Caner ya da Gokhan Gonul yasinda degil mutlaka uyum saglayacaktir ve Galatasaray her zamab hucumcu beklerle basarili olmus bir takimdir erken yargilamak cok yanlis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'den mutlaka iyi, hiç kıyas kabul etmez.

      Sil
  6. Stoperler ve önündeki oyuncular hatta orta saha ile uyum sağlaması gerekiyor. Zamanla çok iyi olacak bence. Fatih Hoca'nin oyununda bekte tempo çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçtan infaz işte, beklemiyorlar bunları :)

      Sil
  7. Yedlinin çok iş yapacağını düşünüyorum. Kerem orada oynarsa birbirini tamamlarlar. Keremde defasn yapan birisi. Yedlin hücum yaptığında geri bir atak yersek oda gelmeye çalışacağından birbirinin açığını kapatacaklarini düşünüyorum. Ortalarıda güzeldi özellikle 2 3 tanesi var ki uzun zaman sonra öyle oradalar görünce gözlerimi ovaladım gerçek mi diye Alanya maçında sen ne düşünüyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum lazım, zaman gerekiyor. Taraftarımız bazen çok sabırsız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir