16 Şubat 2021 Salı

Zeminle baş edebilecek, mücadele ve fizik özelliği iyi olan isimlerle sahaya çıktın


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu haritalar üzerine konuşalım. Aslında konuşacak çok fazla bir şey de yok. Kötü bir zemin vardı ve pas oyunu oynaman imkansızdı. Haliyle de, zeminle baş edebilecek, mücadele ve fizik özelliği iyi olan isimlerle sahaya çıktın. Haliyle de pas oranı mümkün olduğunca düşük kaldı. Bir de oyunun kanatlara kümelendiğini görüyoruz. Bunun da nedeni, kenarlardaki zeminin biraz olsun iyi olmasından kaynaklı.

Solda Babel'in fiziği, sağda da Kerem Aktürkoğlu'nun hızı, özellikle ilk yarıda çok işe yaradı. Babel, orada oyunu tutmayı başardı. Kerem Aktürkoğlu da böyle bir zeminde bile rakibin dengesini bozdu. Solda bir kümelenme var mesela. Ömer Bayram da çok öne çıktı, Emre Kılınç oraya kaydı ve Mostafa Mohamed de biraz daha Babel'e yakın. Merkezi zaten kullanamazsın, zemin özellikle o bölümde felaketti.

Solda ise Linnes, Ömer Bayram'a oranla biraz daha geride. Kerem Aktürkoğlu ona biraz yakın, Gedson Fernandes de sağ iç orta saha gibi görünüyor. Oyun ağırlıklı olarak soldan oynansa da, Kerem Aktürkoğlu o işi biraz olsun dengeledi. Kenarlar biraz daha temiz ve uzun toplara bakıyorsun. Bol bol kenar ortası yapmak lazımdı. Orada eksiktik mesela, bek katkısı yeterli düzeyde değildi. Özellikle de Ömer Bayram hayal kırıklığı oldu.

Savunmada denge arayamazsın. Luyindama mümkün olduğunca, uzun topları önde karşıladı ve hemen hemen hepsinde de başarılıydı. Açık alan vermezsin, top sürmek imkansız. Haliyle de Luyindama tercihi doğruydu. Marcao biraz daha pas yapmaya çalışsa da, Etebo'yu da dahil edip, genellikle kendi yarı sahamızdaki toplara uzun vurduk. Etebo da maçın adamıydı, en iyi Galatasaray maçını oynadı diyebiliriz.


Galatasaray'ın iyi olduğu nokta gol beklentisi. Böyle bir zeminde, 1.8'lik gol beklentisi gayet iyi. Özellikle ilk yarıda isabetli şut rekoru kırdık, rakip de kurtarış rekorunu kırdı. Böyle bir zeminde, o baskıyı beklemezsiniz. Bu zeminin ilacı uzaktan şutlar ve duran toplar. Her 2'sinde de etkili olduk diyebilirim. 2. yarıda durulmuş olsak da, ilk yarıdaki görüntüyle dahi kazanmayı hak ediyorduk. Maç 1-1 olana kadar rakibe de pozisyon vermedik, hatta o gol de beklenmedik bir hata.

2 yorum:

  1. Şu maçta aslında daha fazla kaleyi yoklamamız gerektiğini gördüm. İsabetli şutörlerimiz var ve bunları daha fazla kullanmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. En büyük eksiklerimizden biri de buydu. Denemiyoruz maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir