11 Mart 2021 Perşembe

4-4-2'nin hala kullanılabilir bir düzen olduğunu düşünüyorum


4-4-2 konusunu bayağıdır konuşulan bir konu. Falcao'nun iyi dönmesi, Mostafa Mohamed'in de varlığıyla, bu ikiliyi bir arada kullanma düşüncesi eminim ki var. Belhanda'nın ayrılığının ardından bu oyunu tekrar konuşalım. Gerçi Belhanda kalmış olsa, 4-4-2 adına ideal orta sahaydı. Merkezde Taylan Antalyalı / Belhanda ikilisini bekliyordum. Ya da kanatların orta saha gibi de oynayabilmesi düşünülürse, Belhanda her 2 kanat adına da ciddi alternatifti.

Şu an o alternatiften mahrumuz. Belhanda olmasa da, elde ciddi alternatifler mevcut. 4-4-2'nin hala kullanılabilir bir düzen olduğunu düşünüyorum. 2011 - 2012'den yola çıkıp, elde şu yok bu yok tarzı yorumlar da yapılabilir ama her 4-4-2 de aynı tipte olacak diye bir şey yok. Drogba geldi mesela, Burak Yılmaz'la aynı 11 içindeydi. 4-1-2-1-2 gibi oynasak da, o da 4-4-2'nin farklı bir kolu sayılır. Burada maksat çift forvet, orta saha tarafı değişkenlik gösterebilir.

Mostafa Mohamed çalışkan bir forvet mesela. Onun ön alandaki hareketliliği de verimini asla düşürmez. Gol anında yine var olacak, yaptığı işi yapmaya devam edecek. Falcao desek bir bağlantı oyuncusu ve fiziğini iyi buldum. Mostafa Mohamed'i de varlığıyla yükseltebilir. Hadi sakatlandı diyelim, elde Babel var, o da bu tarzda katkı sağlar. Onyekuru'yu da bu düzende forvet alternatifi gibi düşünebiliriz. Zaten bir bakıma öyle oynuyor, en ileri uçta o var.

Emre Kılınç'ı hiç sol kanatta kullanmadık. Orta sahada büyüdü, sağ kanatta sırıttı. Sol kanat ise geçmişte en iyi olduğu yerdi. 4-4-2'nin solunda orta saha gibi de katkı sağlar, orta sahalaşır. Sağ kanada da Feghouli yazılır, zaten orada oynadığında da serbest bir orta saha rolünde. Son maçta fiziğini iyi bulmadım tabii, o tam olarak ayağa kalkana kadar da Kerem Aktürkoğlu orada düşünülür. Merkezi de Taylan Antalyalı / Gedson Fernandes ile oluşturursun. Tabii keşke Belhanda kalsaydı, bu kurgunun merkezinde ciddi bir alternatifti.

7 yorum:

  1. Falcao sürekli orta saha ile bağlantılı bir şekilde oynaması şart onun rolü en kritik olan çünkü ön alana geçemiyorsunuz 2 merkez ile sadece, mutlaka 10 no gibi oynaması lazım, umarım motivasyonu devam ediyordur ben sevmem kendisini ama son maçı hakketen çok iyiydi o link uplar falan..

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    4-3-1-2 de olabilir. Øzelikle hucumcu beklerimiz varken.
    Emre-Taylan-Gedson (Arda)
    Feghouli
    Falcao-Mohammed (Babel)

    YanıtlaSil
  3. Geç kalınsa da bir yerden başlamalı işte, dönecek bence.

    YanıtlaSil
  4. Sol bek Saracchi sakatlanmadan oynayabilse 4-1-3-2 de denenebilir. İki tane hücumcu bekimiz çizgiyi bütün kullanabilir. Defansın hemen önünde Taylan orta saha da Feghouli-Gedson-Emre Kılınç şeklinde olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum kanatsız bir düzen kullanılacağını.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir