10 Mart 2021 Çarşamba

Belhanda'ya mı gücünüz yetti?


Belhanda'nın basın önünde yönetimi zemin üzerinden eleştirme biçimini doğru bulmuyorum. Söylediklerinde sonuna kadar haklı ve ortada bir hakaret olmasa da. Yine de bu söylemlerin cezası "kadro dışı" olmamalıydı. Bu ağır ve saçma bir karar oluyor. Hatırlarsınız, Fatih Hoca'nın da bir ara yönetime ağır eleştirisi olmuştu ve gidecek mi kalacak mı diyorduk. O gün yazdım, yönetimin buna gücü yok diye. Olmadığını da gördük zaten, gönderemediler. Soru şu, gücünüz Belhanda'ya mı yetiyor ve bu karar ile dirayet mi göstermiş oldunuz.

Kimsenin saygı duymadığı bir Galatasaray yönetimi var. O koltukları da işgal ettiklerini düşünüyorum. Zaten 2 ay sonra yoklar. Bu 2 ay içinde de, takımı nasıl daha aşağı çekeriz diye mi düşündüler. Ne olaylar, çok daha basit şekilde geçildi. Para cezası verirsin, kadro dışı bırakırsın ya da sözleşme uzatma görüşmesi yaparsan vazgeçersin. Kalan 2 aylık maaşını nasıl ödemeyiz üzerine bir şey mi düşündüler anlamadım. Ben olayı biraz daha oraya yoruyorum.

Bu hareketin acı faturası elbette çıkar. Onlar 2 ay sonra yok da, bombayı yeni yönetimin kucağına bıraktılar. Belhanda eğer Fifa'ya giderse haklı çıkar ve istediğini alır. Hem sözleşmesi fesih ediliyor, hem de fesih gerekçesi çok komik bir şekilde açıklanıyor. Şu an olay Belhanda'yı beğenip, beğenmemek değil. Hak mevzusu biraz da. Fatih Hoca'nın bu işe onay verdiğini hiç düşünmüyorum. Belki haberi vardır da, bir noktadan sonra "ne haliniz varsa görün" demiştir.

Adam da bıktı. Her seferinde hocanın işi zorlaştırılıyor. Belhanda bir kozdur, hocanın kullandığı isim. Sen böyle bir futbolcunu haksız yere fesih ediyorsun ve yerine transfer yapamayacaksın. Kadrodaki futbolcuların modu ne olacak ya da, idman çıkışında haber alınacak olay mı bu? Ya da neden hemen aksiyon alamadın da bugünü bekledin. Arada geçen 2-3 günde ne oldu, biri bana açıklasın. Neresinden baksam elimizde kalıyor.

Belhanda'yla alakalı bir yazı daha yazacağım. Orada biraz daha geçmişe döner, futbolcunun Galatasaray günlerini konuşuruz. Şu an ben karardayım, haksız bir karar bu. Acı sonuçları da mutlaka gün yüzüne çıkacaktır. Cadı avı sonlandı diyelim, yönetim kendi çapında dirayet göstermeye kalktı ve yine eline yüzüne bulaştırdı. Bir de kendilerini haklı göstermek için fesih nedenini açıklayıp, daha da ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Yazıklar olsun, ne diyelim..

35 yorum:

  1. Transfer döneminde yapılsa hadi biraz daha anlaşılabilir ama şu an yapmak şampiyonluk şansımızı epey düşürdü gibi.

    YanıtlaSil
  2. Belhanda'nin yaptığı kesinlikle doğru değil ama yaptırımı uyarı para cezası filan olabilirdi. Bu çok saçma oldu. FIFA'ya giderse oyuncu haklı.

    Dahası bundan Fatih Hoca'nın haberi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olayın yaptırımı böyle olmaz. Güç gösterisi bu ama boşa.

      Sil
    2. ciddi bir para cezası yeterli olurdu. ölçüsüz bir karar.

      Sil
  3. Aldığı maaş yüksek veya değil, beklentileri karşıladı mı karşılamadı mı, iyi oyuncu mu kötü oyuncu mu, bunlar bir tarafa. Ki ben basit top kayıpları yapsa da, eldeki orta saha oyuncuları içinde en yaratıcı oyuncu olduğunu düşünüyorum. Gamsız olduğunu falan da düşünmüyorum. Ama bunlar bir tarafa, sözleşmesinin bitimine üç ay kalmış bir oyuncuyu, hele bir de yaptığı açıklamaların resmi onaylı tercümesini de yayınlayarak göndermek rezalettir, skandaldır. Söyledikleri yanlış değil. Ha dersin ki, bunu basın önünde yapmamalıydı, o zaman ağır para cezası ver gerekirse kadro dışı bırak ama bu şekilde göndermek nedir ya. Bizi eleştirdi, bak bu da bizi eleştirdiği röportajın resmi onaylı tercümesi diyerek resmi siteyi egona alet etmek nedir Allah aşkına. Bu yönetimi herşeye rağmen, çok kızsam da destekledim, hakkımı da taraftar olaraktan helal ettim ama böyle olmaz, olmamalı. Dünyaya açılan pencere bu değil.

    YanıtlaSil
  4. belhanda savunacağım aklıma gelmezdi ama burada adam haklı. bir kere doğruları söylüyor. aynı şeyleri mustafa veya muslera söyleseydi yönetim onların da sözleşmelerini fesih edebilecek miydi? günah keçisi oldu adam. zaten taraftar nezdinde defolu diye düşünüp akılları sıra belhanda üzerinde disipline ediyorlar takımı. tam tersi bir tepki oluşacak bence. belhanda taraftar nezdinde çok sevilmeyen adam konumundan mağdur konumuna geçecek ve mağdur eden kaybedecek. umarım ft bilgisi dahilinde olmuştur yoksa kaybedenler hanesine yönetim ile birlikte takım da eklenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca neler dedi. O gün yazdım, sizde bu güç yok diye. Fesih de edemediler. Güçleri Belhanda'ya mı yetti :)

      Sil
  5. Bu yönetim değil miydi zamanında olcan adın mıydı neydi tam hatırlayamadım sözleşmesi haksız feshedildi onun tazminatını ödedik diye dursun özbeğe laf eden, yönetimdeki akıllı biri yok mu ya bu adamın 2 ay sonra sözleşmesi bitecek boşuna bu işlere girmeyelim tazminat ödettirmesinler diyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlardan çok daha kötü bir yönetim bunlar.

      Sil
    2. Öyle tabi Fatih hocama denk gelmemiş olsalardı 1 yıl duramazlardı

      Sil
  6. (M.T.A)
    Belhanda'nın konuşmaları doğru değil ama cezası bu olmamalıydı.Yönetimin yaptığı bu hareketle ne amaçlıyor?Zaten aday olsalar dahi seçilemeyecekler.İbra da olamayacaklar.Bari takım da şampiyon olmasın diye mi düşünüyorlar?Her oyuncudan istediğimiz verimi alamıyorken orta sahada kilit roldeki Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı feshi takımın motivasyonu içinde hiç iyi olmadı.Futbolcunun sözleşmesini saha içindeki başarızlığından fesih etsen amenna!Verdiği demeçten dolayı olması???!!!Oğulcan'ın da 1.2 milyon avro ceza yüzünden kadroda olmadığı söylentileri var.Oldu olacak İmparatorun da istifa etmesini sağlayın tam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ceza kıstası bu olursa, yarın oynatacakları kimseyi bulamazlar.

      Sil
  7. Usül ve zamanlama olarak yanlis, takimi komple negatif etkilemesi muhtemel bir olay, neden yapildi bilmiyorum ama daha once de baska bir basliga yazmistim Belhanda bizi kafasinda bitirmis bir sorun oldugu belliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım düşer, ister istemez modları etkilenecekler. Hoca ne düşünüyor kim bilir.

      Sil
  8. Böyle sudan bir sebepten gönderileceğine taraftara küfür ettiğinde gönderilmeliydi. Yönetim taraftardan daha değerliymiş demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim de ne yaptığını inan bilmiyor. Doğaçlama, seyre göre hareket.

      Sil
  9. (emre)
    Sonunda iyi bir transfer dønemi gecirdik dedik. Yønetimi biraz øvduk. Yine berbat ettiler herseyi. Sevin sevmeyin. Ønemli oyuncuydu. Benim hakim helal. Bunun Fifa'dan cezasi cok agir olacak. Allah hocaya sabir versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönetim benim gördüğüm en kötü yönetim :(

      Sil
  10. Belhanda sezon sonu gitsin isterim ancak böyle bir fesih sadece kulübe kaybettirir. Oyuncunun parasını ödemeyecekler desem o da olmaz. Fifa'ya başvurursa ki başvurur kalan parasını alır. Beni eleştirdi diye fesih olmaz. Kaldı ki protokol adabına uygun olarak eleştirdi. Nerden baksan ahmakça ama yönetime yakışan bir hamle oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi tüm hak edişlerini alacak, Fifa tarafında sorun olacak. Peki bu feshi yapanlar paraları kendi ceplerinden verecek mi?

      Sil
  11. Havaalanından indiğinden beri linç edilen, mevcut yönetim tarafından 3 yıldır hedef gösterilen, ırkçılık yapılan, ve bunca iğrençliğe rağmen her şeyini veren, yaz kampına her zaman erkenden gelen, hiçbir zaman sakatlığını bahane etmeyen müthiş bir karakterdi, bunca mobbinge rağmen elinden geleni yaptı bu adam, bence ahını aldık Belhanda nın çünkü bu kadar fedakarlık yaparken kendi taraftarının lincine maruz kaldı iyi oynarken bile ıslıklandı üzülüyorum gerçekten bu nefreti hak etmiyordu..

    YanıtlaSil
  12. Ben Belhandayi ilk geldiginde destekleyenlerdenim iyi maclari oldu kotu oldugunda hep "yeteneklerine ihanet ediyor" dedik sorunsuz cok haraketi oldu
    Tataftara kufur etdigi gun bitirdik
    Bu isde mutlaka Fatih hocamizin da istegi var
    Adamin ilk vukuati degil taraftara kufir etti kac defa takimi yalniz birakti
    Ben bu olaya bardagi tasiran son damla olarak bakiyorum
    Ha belki sezon sonu olsa daha iyi olurdu ancak bu saatten sonra Belhanda dusunecek degiliz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Malesef dusunucegiz. Bu konu Fifa'dan cok agir dønecek. Bir sonraki yønetime ayri bir dert. Belhanda'yi erken gøndermek bizi daha uzun surecek bir davaya gøturecek. Bu konu kapanmis degil. Sonra Galatasaray neden borc icinde, sattigin kadar al cezalari niye basimizdan ayrilmiyor demiyeceksin.

      Sil
    2. Taratar da geldiği günden bu yana ona küfür etti. Orada bir patlamışlık var. Kırmızı kartları karakter meselesi, hep buydu. Ama katılıyorum, direkt önümüze bakmamız lazım, yarış devam ediyor.

      Sil
    3. Hic bir problem sorun olmaz kardesler biz onumuze bakalim
      Galatasarayin bu yonetiminde hukuken her hangi bir davadan basi asagi dondugumuz olmamistir ben hatirlamiyorum sahsen FFP sorunu olsun ve ya baska
      Tum hukuk savaslarini biz kazandik adamlar saglam olmasa zaten yapmaz
      Belhandaya iyi oldu gecen sezon tum takim alacaklarinda indirime giderken Belhanda gitmedi hep sorun cikardi hep ariza oldu
      Ben yine soyluyorum ise duygusal bakmamak lazim hocamizin muhakkak meselede eli vardir diye dusunuyorum
      Cok ta iyi oldu sonunda kurtuldukk bu arizadan
      Allahin izniyle Kayseri macinda alacagimiz bir galibiyetle tamamile izleri silinir

      Sil
  13. şampiyonluklarda çok ciddi pay sahibi oldu. belhanda böyle bi sonu kesinlikle haketmedi. üzüldüğüm nokta bu.

    YanıtlaSil
  14. sözleşme bitimine 2 ay varken tek taraflı sözleşme feshi yapılır mı hocam,inanılır gibi değil

    şu dernekler yasası olayının bitmesi gerekiyor türkiyede

    YanıtlaSil
  15. belhanda 2 şampiyonlukta büyük emek sahibi. tartışmam bile.
    geçen sene sakat sakat oynaması fedakarlıktı. ama oynamamalıydı.
    çünkü berbat oynadı ve iyice tepki çekti. burada hoca esas suçlu.

    haddini aşan açıklamaları para cezasıyla geçiştirilmeliydi. ağır karar.
    ama gitti diye asla karalar bağlamam. zaten çoktan gitmeliydi.

    ayrıca maradona değil kendisi. inanılmaz bi futbolcu kaybetmedik. top kayıpları pas hataları falan artık tahammül edilemez durumdaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu oynayacağım deyince hoca da oynatıyor işte, ortada fedakarlık var. Ben de oynamak isteyen ismi oynatırdım.

      Belhanda yokluğunda bugün dahi sorun yaşıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir