4 Mart 2021 Perşembe

Biraz daha güçlü ve üstün futbol oynamaya çalışarak geçilecek haftalardayız


Kazanan takım bozulur, neden bozulmasın. Allah'ın kelamı değil bu. Her maçın kendine göre şartları var. Çok üstün bir oyunun olur da, herkese karşı aynı oynarsın, bunu anlarım. Şu an öyle bir yapıda değiliz. Biraz daha "doğru oynamaya" çalışarak sonuca gittik ve o ateş çemberi dediğim fikstürden kayıpsız çıktık. Yer yer kötü oynadığımız anlar olsa da, genelini doğru, düşündüğümüz gibi geçtik. Bundan sonrası ise biraz daha güçlü ve üstün futbol oynamaya çalışarak geçilecek haftalardı.

Biz ise o yapı üzerinde ısrar ederek devam ediyoruz. Pas yapman, topa sahip olman gereken haftalar geldi. Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç üçlüsüyle de bunu yapamazsın. Takımın yaratıcılığı olabildiğince düşük ve kazanılan maçların ardından bu sorunu yazıyorduk. Bu olayı da Feghouli'nin yokluğuna bağlasak da, takımın tek yaratıcı ismi o değil. Dikine, direkt bir oyun seni bu maçlarda üstün kılmıyor. Çünkü öne geçmekte zorlanıyorsun, geri düşersen de zaten geçmiş olsun.

Taylan Antalyalı'da "pubis başlangıcı var, bu haftalarda mümkün olduğunca dinlenmeli" denilse de, herhangi bir resmi açıklama yok. Feghouli döndü ve yedek kalıyor, o da ayrı konu. Belhanda'yı da komple sildik zaten, düşünmüyoruz bile. Ankaragücü maçının yedek kulübesi olabildiğince iyydi. Tribünde oturan isimlerine kadar, çok geniş bir kadromuz var. Bu kadroyu da mümkün olduğu kadar iyi kullanmalı ve hamle yapmalıyız.

Ankaragücü maçı hayırlı bir mağlubiyet olabilir. Bazı ezberler bozulur, ister istemez daha yetenekli ve hücumda seni güçlü kılacak isimlerle sahaya çıkarsın. Feghouli, Belhanda gibi isimler dönebilir ve daha organize bir futbol oynayabilirsin. Onyekuru da kenara gelebilir, formsuz kim ise o kesilsin. Kenardan da getirebilirsin futbolcunu, 5 değişiklik hakkın var. Sonuca gidersin, sonrasında hızlı isimlerle farkı açarsın. Basit bir denklem bu.

Taylan Antalyalı, Belhanda (Emre Kılınç), Feghouli üçlüsüne dön merkezde. Sağa Oğulcan Çağlayan gelsin, çalışkanlığı ve hareketliliğiyle etkili olsun. Böylece Yedlin de hücumda kendini daha rahat hisseder. Solda da Kerem Aktürkoğlu oynayabilir, o da olabildiğince çalışkan. Onyekuru gol anında var, oyun içi katkısında ise adını duyamıyoruz. Transferi öncesi negatif konuşurken de korkum buydu. İmkan çok, iş hocada artık.

13 yorum:

  1. alanya'da topu bıraktık masaldı zaten. kimi inandı kimi inanmadı.
    erzurum maçında zemin kötüydü. ondan 1 tane bile kontratak yapamadık!

    nihayet kral çıplak. tokadı yedik. 25 dakika boğsan 2 gol atacağın lig sonuncusu takıma diş geçiremedin. hakem infaz etti o ayrı mesele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masal değildi, oradaki oyun doğruydu. İlk yarıyı da iyi oynadık. 2. yarıda öyle bir baskı yenmemeli sorun bu.

      Sil
    2. "bu baskıyı yememek gerekirdi düzeltmeliyiz" demedi kimse işte! topu biz bıraktık abi ondan öyle bilerek yaptık diye masal anlattılar.

      Sil
    3. Baskı yeme olayın, koşucun olsa da, o koşulara pas atacak atıcının olmamasıydı.

      Sil
  2. "dinlenmem gerek" diye bas bas bağıran taylan'ı kupa maçında sakatladık. pubis ise zaten geçmiş olsun kariyeri bitti. türkiye kupası çok önemli diyenler şimdi görsün sonucunu.

    önemli transferler de yapıldı. artık hoca helva yapacak. daha kaç kişi alalım yani city miyiz biz? diagne kötü falcao kötü ee? dün 45 dakika muhammed i de oyuna sokamadın??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa maçında sanmıyorum sakatlayalım, bence o bir süreç. Orada patladı. Dinlenmesi gerekiyordu tabii.

      Sil
  3. (M.T.A) Hocanın inadı tutuyor bazen.Tamam sakatlıktan dönen oyuncun var,cezası biten oyuncun var.Bunları yedekten oyuna alacağın zaman son 10 dakikada alma.Bırak 25-30 dakika dene.Maç eksikleri kapansın.10 dakika nedir?Arda yorgun,Onyekuru formsuz,Yedlin sıkıntılı,gerçi Linnes içinde durum farklı değil,Luyindama 2 maçtır gol atağındaki başlangıcı yapmış oynamaya devam etsin.Başla Kerem ile,devam et Luyindamayla.Üzme Belhanda'yı alabileceğin verimi al,Taylan sakatsa alma kadroya değilse başlasın ilk 11,olmaz Falcao'dan bir yardım otursun dizinin dibinde,aldın sağlam bir golcü top gelmiyor adama.Bunları Hocamız da düşünmüştür lakin tetikçi,eyyamcı VAR ve MAÇ hakemleriyle,N.ÖZDEMİR ile Rıdvan ile S.TATLIyla Y.DEMİRÖREN ile OLMAZ,OLMAYACAK,OLMUYOR.Sadece bize değil herkese yapıyorlar lakin en çok kimin canı yanmıştır muamma.Nedeni belli lig heyecanı artsın,millet kutu alsın,sürpriz bahis sonuçlarıyla BARONLAR kazansın ancak en önemlisi BARONLARIN istediği takım şampiyonluk potasında kalsın HATTA şampiyon olsun.YABANCI HAKEM TRANSFERİ SERBEST OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivasspor maçında bir şeyler değişmek zorunda. Yoksa çözülüp gideceğiz.

      Sil
  4. Şu donemin wn hayırlı yanı balhanda nin artık silinmiş olması umarım uzun bir süre yani sezon sonu gelip sözleşmesi bitene kadar hocanın aklına gelmez... sonradan oyuna girdiğinde de gördük oynadığı topu. 3.5 milyon euro alıp liseli ergen gibi trip yapamazsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz orası. Bakarsın düğümü yine o çözer.

      Sil
  5. Hücum verimliliği mutlak suretle yükselmek zorunda.

    YanıtlaSil
  6. Belli dönemlerde belli oyunculara fazla odaklanıp belli oyuncuları tamamen siliyoruz. Sonra birden o silinen oyuncuyu sahaya atıp haftalarca onunla devam ediyoruz. Kadro rotasyonu böyle bir şey değil ki. Bunun adı kadro istikrarsızlığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivasspor maçında doğru 11'i bulmayı diliyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir