12 Mart 2021 Cuma

Çok farklı 2 isim, böyle bir kıyas yapılmayacaktır


Olan oldu, önümüze bakma vaktidir. 1 gün olanları konuştuk ve yanlış hareket edildiğinin herkes farkında. Yine de yarış içindeyiz işte, Galatasaray devam ediyor, etmeye de devam edecek. Ufukta Kayserispor deplasmanı var, bir an önce odaklanmalıyız. Yalnız anlamadığım bir kısım var, Gedson Fernandes / Belhanda arasında ne gibi bir bağ var çözemedim. Belhanda gitse de, Belhanda severler ve sevmeyenler arasındaki çatışma devam ediyor. Belhanda gitti diye umarım Gedson Fernandes'e sarılmaz umarım diye yazılmış. Niye sarılsın, onu çözemedim.

Zaten bu döngü işin kilit noktası. Sneijder konusunda içi soğumayan, Belhanda geldiği gün ona cephe aldı ve bugüne geldik. Geçmişte de bunun örnekleri vardır. Şimdi de Belhanda konusunda içini soğutamayan, Gedson Fernandes'e sarar mı diye çekiniliyor. Bence sarmaz, saran da yanlış yapar. Farklı tipte 2 futbolcu. Gedson Fernandes daha topla dripling üstünden oynayan, dikine çıkan, hareketli bir orta saha. Belhanda biraz daha işin 2 tarafında, pas tarafıyla öne çıkan bir isim diyelim.

Şu kesin tabii, Gedson Fernandes'in süreleri artacak. Belhanda da denklemden çıktığına göre, Gedson Fernandes'in kesileceğini düşünmüyorum. Israr edilmeye devam edecektir ve ortamı da oluştu. 4-4-2'ye geçeriz diye düşünüyorum ki, oyunun merkezinde yerini alır. Hatta 4-4-2'nin kanatlarına dahi çekmek mümkün olabilirdi. Bu sefer de merkez azalıyor tabii. o taraf çok düşünülmeyecektir. Umarım performansı yükselir de, daha net bir alternatif halini alır.

Israr edilmesi eleştiriliyordu. Kaliteli bir isim olduğunu bilsek de, onu yükseltmek zaman alacak. Kiralık bir isim, yeni sezonda ne olacağı da muamma olduğundan bu konu tartışıldı. Opsiyon mu var sözleşmesinde bilmiyorum, bakacağız. Şu an forma onun gibi, ısrar edilmeye devam edecektir. Dediğim gibi, 4-4-2'ye geçişi bekliyorum, bu düzende de katkısı daha da yükselir. 4-3-3 devam edecekse, Feghouli'nin merkeze gelmesi onu kenarı taşır.

7 yorum:

  1. Bence de yapilmamasi lazim teknik olarak da pek kiyaslanacak tarzda oyuncular degiller ama kim dost kim dusman artik bilemiyoruz, bir cok kaynaktan Belhanda'nin bu sekilde gonderilmesinin Fatih Hoca'nin istifaya zorlanmasi anlamina geldigini duyuyoruz zira yeni yonetimlerden adaylar Fatih Hoca ile baslamak istemiyorlarmis ve su anki yonetimi kullanarak en azindan sezon sonuna kadar bunu yaptirmaya calisacaklar deniyor, ozellikle basina sizan Ali Koc, Mustafa Cengiz ve Albayrak resmi oldukca ilginc.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın veda fotoğrafındaki yüz ifadesi ortada.

      Sil
    2. O kare benim de dikkatimi cekti, hocanin onayi varmis gibi gorunmuyor, hoca gercekten iyi sabrediyor eski Fatih Terim olsa coktan basmisti istifayi.

      Sil
    3. Onayının olması söz konusu bile olamaz.

      Sil
  2. Gedson bizim kadroda Ozan Tufan tarzında kullanabileceğimiz bir oyuncu olabilir. Tabii bir iki tık üstü bir isim ama tarz olarak ona yakın. Belhanda ise bambaska bir oyuncu gerçekten. Belhanda'nin yerini Feghouli ile doldurabiliriz şu anda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Tufan tank gibi ama, özellikle fiziğiyle. Gedson ayakta kalmakta zorlanıyor şu aşamada.

      Sil
  3. sneijder ve belhanda da çok farklı iki isimdi oyun anlamında; yani sarmak isteyen sarar yine

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir