23 Mart 2021 Salı

Etebo'nun son haftalarda biraz daha iyi iş çıkarması bir şey değiştirmedi


Taylan Antalyalı, ligin ilk yarısında da alternatifsiz tek isimdi, bugün de. Etebo'nun son haftalarda biraz daha iyi iş çıkarması bir şey değiştirmedi. Orada Taylan Antalyalı'nın yeri asla dolmuyor. Etebo bambaşka bir tarz. Kesici, tempolu, savaşçı bir orta sahaya evrildi. Zorlu, biraz daha topa sahip olmak istemediğimiz, mücadele gücünün ön plana çıktığı maçlarda iş gördü de. Biraz daha görece kolay maçlarda ise sırıttı. Daha doğrusu, o tarz işimize gelmedi. Etebo yine kendi futbolunu oynuyor yoksa.

Ankaragücü ve Rizespor maçlarında Taylan Antalyalı yoktu mesela. Görece 2 kolay maç değil mi? Topa sahip olacağımız, hücum zorlayacağımız maçlar. Üretemedik, çok kısıtlı kaldık. Geriden top çıkarmak, öne top taşımak ve o uzun pasları aradık. Taylan Antalyalı için o uzun paslar "imza" niteliğinde. Özellikle kanatları çok iyi gördüğü gibi, savunma arkasına da "Selçuk İnan" tarzı paslar atabiliyordu. 

O da Selçuk İnan'la çalışmanın ürünü olabilir. Emre Kılınç'ın da orta sahalaşmasında Selçuk İnan'ın faktörü var mesela. Özel olarak çalıştıklarını biliyorum. Taylan Antalyalı'nın da 6 numaraya geçişince mutlaka dokunuşu olmuştur. Geriden oyun kurma ve bahsettiğim "imza pas" işinde etkisinin olmaması imkansız. Selçuk İnan'ın çok sesi çıkmasa da, teknik heyet içinde önemli bir yeri var. Galatasaray'ın kulübesi güçsüz değil yani. Özellikle de yeni isimler noktasında.

Yeni sezonun en önemli konularından biri, Taylan Antalyalı'ya alternatif üretmek olacak. Etebo ayrılacaktır ve aranan tarz da değil. Aytaç Kara'yı çok konuştuk, mutlaka transfer edilmeli ama o da bire bir karşılamaz bu ihtiyacı. Kaan Ayhan diyoruz, transfer edilirse, belki yeri geldiğinde o çekilebilir bu pozisyona. Onun tarzı uyuyor mesela, daha pasör ve savunma özelliği iyi. Ne olacağını ben de merak ediyorum. Transferin önemli bir gündem maddesi bu.

10 yorum:

  1. en yakın oynayabilecek isim donk

    YanıtlaSil
  2. Rizespor maçında açıkçası pasla çıkma ve uzun isabetli paslar için Donk oynatılsa daha iyi olur diye düşündüm. Hoca da birebir muadili olmadığını bile bile Rize'ye karşı bile Etebo'yu tercih etti. Bazen gerçekten anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etebo orada iyi maçlar çıkardı diye, direkt ona dönülüyor. Donk ağır kalır diye düşündü sanırım.

      Sil
  3. Farklı tarzlarda oyuncular birbirlerinin ikamesi olmuyorlar. Etebo Gedson'un alternatifi olabilir sadece.

    YanıtlaSil
  4. keşke milli aradan hemen sonra bay geçseydik. hatay maçı daha sonra olsaydı. şöyle güzel uzun bir mola olurdu ligin son virajı öncesi. hem taktiksel hem fiziksel kamp dönemi gibi çalışmalar yapardık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha uzun çalışma fırsatı olabilirdi tabii, yapacak bir şey yok.

      Sil
  5. Eteboyu mücadeleci yapisindan dolayi seviyorum ama istatistikler 7 maglubiyetin 5'inde Etebo sahadaydi diyor bu da mücadele olsa da kilit pas ya da hücuma katki anlaminda Etebo'nun yeterince faydali olamadigini gösteriyor. Melo da mücadeleciydi ama hûcum katkisi 3 tane Etebo ediyordu bu nedenle maliyet fayda anlaminda Galatasaray seviyesinde olmadigini düsünuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yapıya göre lüks de bir maliyeti var. Sorun o aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir