31 Mart 2021 Çarşamba

Feghouli, Milli Takım'ında yine müthiş bir performans gösterdi


Feghouli, Milli Takım'ında yine müthiş bir performans gösterdi. Bu performansı da her zaman olduğu gibi "merkezde" göstermiş olmasını konuşmalı. Afrika Uluslar Kupası'nı kazanırlarken, turnuvanın en iyilerinden biriydi ve yine orta sahanın merkezinde oynamıştı. Galatasaray'da ise ısrarla sağ kanatta, oyun kurucu rolünde düşünüyoruz. Yaş da ilerliyor, doğal olarak hız düşecek. Bu sezona bakın, Galatasaray'da da en iyi performansları orta sahanın merkezindeydi.

Takımda bazı isimlerin covid olduğu ve bizim nasıl bir takım çıkaracağımızı kara kara düşündüğümüz bir dönem vardı. Oğulcan Çağlayan'ın sağ kanat, Emre Taşdemir'in sol bek, Diagne'nin forvet, Feghouli'nin de orta sahanın merkezinde oynadığı dönem. Birçok as isim olmasa da, takımın bana göre en iyi ve güçlü futbolu oynadığı dönemdi. O takımda hem tempo ve mücadele vardı, hem de Feghouli merkeze geçerek büyük bir akıl oluşturmuştu.

Bugün de olması gereken bu. Biz ise hala Feghouli'yi hazırlayamadık. Son 10 - 15 dakikalarda ancak kullanabiliyoruz. Orada dahi oyuna girmesiyle farklı bir şeyler katıyor. Kalan 10 haftada iddia olacaksa, Feghouli mutlak suretle 11 oynamak zorunda. 11 oynaması da değil tek konu, orta sahanın merkezinde olması şart. Sağ kanadının Oğulcan Çağlayan, sol kanadının Onyekuru, forvetinde de Mostafa Mohamed'in olması gereken bir düzen.

Bu sezon için konuşuyorum tabii. Kalan 10 maçta yapabileceğimiz daha iyi bir şey yok. Yeni sezonda ise umarım Feghouli'yle yollar ayrılır. Sezonun 3 ayında futbol oynayacak diye, kalan aylar kıvranıyoruz. Çok istikrarsız ve aldığı para anlamsız yüksek. Bu parayı kimse almamalı da, alanın da istikrar göstermesi, takımını her şartta yukarıda tutması gerekiyor. Yeni sezona girerken çözülmesi gereken konulardan biri de Feghouli olacak. Hatta umarım elden çıkarılır.

4 yorum:

  1. Orta sahada oyun aklı olabilecek tek oyuncumuz şu anda mutlaka orta sahada denenmeli bu hafta da yedek çıkarsa diyecek bir şey bulamam artık Fatih Hoca'ya.

    YanıtlaSil
  2. fırat aydunus???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu federasyon ile daha nicelerini göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir