7 Mart 2021 Pazar

Galatasaray 2-2 Sivasspor, diri bir Falcao diyecekken


Çok basit bir yorum yapayım. Ankaragücü maçında Taylan Antalyalı ilk 11 başlasa 3, Sivasspor maçında da Luyindama başlasa bir 3 puanın daha vardı. Donk, her hava topunda ezildi. Yatabare, istisnasız şekilde her hava topunu Donk'tan aldı ve acı sonuçlarını gördünüz. Luyindama'yla başlasan ezilmeyeceksin ki, 2. yarıdaki yükselişin zaten ortada. Bazı hamleleri inanın anlamıyorum. Geniş kadro oluşturuluyor ama geri dönmekte zorlanıyor, neredeyse her hamleyle biraz daha geri gidiyoruz.

Maç önü Babel tercihini de eleştirdim mesela. Hoca orada haklı çıktı, Babel sahada olduğu vakit çok iyi bir maç oynuyordu. O zaman, iyi de oynarken neden kenara alındı. Onyekuru için ısrar edilirken, Babel ve Belhanda kenara geliyor. Belhanda / Taylan Antalyalı etkisi, Gedson Fernandes'i de yükseltti mesela. Maç başladı, Taylan Antalyalı'nın savunma arkasına 2 net pası var. Baskıyla ve iyi oynayarak başlıyorsun ama olmadık bir golle geri düşüyorsun.

Sonra erken bir geri dönüş geliyor, ilk yarı bitecekken bir olmadık gol daha yiyorsun. Sivasspor için "şu pozisyona da girdiler" diyemeyiz. Yatabare'nin Donk üzerinden aldığı kafalar var ve o hava topları ile de kaos içinden çıktılar. İlk yarıda net pozisyonlara girdin, en az 3-4 imkandan bahsediyorum. Onyekuru ne yapıyor, biri bana anlatsın. Ne diyorum, bu adam rakip geçmez, seni kanattan sürüklemez. Gol anında var oluyor, gol gelmeyince de varlığının anlamı kalmıyor. Ankaragücü maçı da böyle gitti.

Diri bir Falcao diyorduk, o da geldi. Babel'den umutsuzduk, o da iyi oynadı. Hücum adına çark dönüyor yani, rakip ceza sahası içinde en çok topla buluştuğun 2. maçı oynadın. 2-2'yi de buldun ama 3. gol adına yine orta sahayı boşalttın. 4-4-2'ye döndük, Halil Dervişoğlu / Falcao ikilisi adına Belhanda'ya kıydın ve tüm bağlantı koptu. Taylan Antalyalı / Feghouli ikilisiyle orayı tutamazsın. Risk aldık, neyse ki rakip kötüydü, hızlı isimleriyle o boşlukları değerlendiremediler.

Aldığımız risk içinde de organize şekilde olmasa da, kaos içinde imkan oluşturduk. Halil Dervişoğlu'nun kaçırdığı, son dakikada üst üste kaçanlar. Olmayınca olmuyor demem bundan da, maçın geneline baktığımızda görüntü hiç iyi değil. Kenardan yaptığın hamleler ya geç, ya da seni daha da geriye götürüyor, iyice kontrolü kaybediyorsun. 11 adına da tercihin çok adil olduğunu düşünmüyorum. Hala Onyekuru ısrarı var, anlayamıyorum. Luyindama tam toparlandı derken yine Donk'a döndük, felaket 2 maç çıkardı. Toplama bakınca da, ateş çemberinden çıktın ve rahat fikstüre girdim derken kaybedilen 5 puan var.

48 yorum:

  1. Bu kadro şampiyon olamazsa net Fatih Terim'e yazar. Ki artık çok zora girdi.

    YanıtlaSil
  2. hocaya yazdı 2 maçta,elindeki şu kadroyu nasıl patatese çevirirsin aha işte böyle çevirirsin,yıl 2021 be abi 2021 avrupada hangi hoca orta saha boşaltıp forveti çokluyor,anca son dakikalarda yapıyorlar o da mecbur kaldığından,erol bulut şunu yapınca hepimiz dalga geçiyoruz ee hoca daha beter,her hafta farklı kadrolarla sahaya çıkıyoruz ve sahadaki adamlar da uyum yakalayamıyor,iyi olan taylan kılınç belo bozuluyor etobo gedsonu işin içine katmaya çalışıyoruz kendi değerine değil allahın stoke benficasının topçusuna değer veriyoruz,değişim konusuna gelince mesela bjkye bak herkesin yeri belli 1-2 yerde rotasyon yapıyor sergen onun dışında 8-9 oyuncusu belli bizim belli mi? sezon başından beri oynamayan kalmadı, 2.yarı transferler yaptın daha da beter duruma geldik hala bakıyorum şöyle oynadık böyle oynadık hakemler falan filan konuşuyor hoca bitti yani ne umut kaldı bende ne bir beklentim hocam saolsun,8 de 8 yaparken de söyledik bireyseller üzerinden gidiyoruz diye patladık sonunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +++bu arada ben ankaragücü maçında da söylemiştim mesele kaybetmek değil mesele hocanın sürekli değişim yapması aşırı tahammülsüz olması,iyi performans veren adamlar bile kesiliyor sorun bu ve bir istikrar da yakalayamıyor sürekli değişiyor her oyuncu çünkü bu rotasyon değil bu arada, taylanın suyu çıkana kadar oynadı t.kupasında bile oynadı çocuk dinlenmeden yani, rotasyon yapmaz hoca normalde kolay kolay

      Sil
    2. katılıyorum hocam. rosie ghezzal ikilisi 27-28 haftalık ligde 35 maç falan oynadılar. kimse de rotasyon diyip kesmedi adamları.

      Sil
    3. Gedson 1.5 sezon kira sanırım, ancak ona bağlıyorum. Geniş kadro var, dar kadro varken bazı işler daha iyi ilerliyordu. Bolluk içinde hamle gelmiyor, sorun var.

      Sil
  3. Donk cok ama cok kotuydu, Linnes'i de begenmedim bence geri kalan takim elinden geleni yapti, Kerem aldigi sure boyunca cok iyidi. Hep soyledigim gibi Falcao'ya göre oynarsan mutlaka etki eder, Falcao da elinden geleni yapti zaten ilk golü ekstra herkesin atabilecegi bir gol degil, hakem de cok etki etmedi beraberlik hocaya yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk felaket haldeydi hem de. Luyindama şu maç sahada olsa kazanırdık.

      Sil
  4. Muslera
    Yedlin Luyindama Marcao Sarrachi
    Taylan
    Feghouli Belhanda Kılınç Onyekuru
    Mohamed

    Kalan maçlarda cezalı/sakat olmadığı sürece çıkması gereken 11.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'yu kullanmam ben, Kerem hak ediyor.

      Sil
  5. Yanlız maç sonuna doğru luyindama üst üste 2 asitlik top indirdi keşke biri bari olsaydı. Maça gelince F.Terim ne kadar suçluysa yardımcıları da bir o kadar suçlu. Hiç bir şekilde ne hocaya müdahil oluyorlar ne de görev alınca oyuna . Bence daha kaliteli yardımcı hocalarla F.Terim de bu durumlara düşmezdi.

    YanıtlaSil
  6. Takımın adı Galatasaray değil Falcao'nun arka bahçesi olsun. Bugün kaç gol attığının nasıl oynadığının hiçbir önemi yok benim için. Formaya bir gram bile saygısı olmayan o ruhsuz adam neden sahada anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık eleştirilmesi gereken kişileri eleştirsek yavaş yavaş?

      Sil
    2. Eleştirilmesi gereken kişiler eleştiriliyor da, eleştiriden anladığınız nedir onu bilmiyorum. Kontrolü kaybedip, şuursuz yorumlar yapmak mı. En sert ve doğru üslup içinde eleştiriyorum zaten. Fatih Hoca karşıdaki isim, ne olursa olsun. X'e konuşur gibi konuşmam. Eleştiriyorum gayet, hep de öyleydi.

      Sil
    3. alican tekin e dedim onu. falcao beklentileri karşılamadı, keşke almasaydık diyoruz, yazın inşallah gider diyoruz ama şu maçta net iyi oynadı ve 2 gol attı. sahada olmasa 1 puanı da alamayacaksın yani. keşke geçen hafta da 1 tane atsaydı da 1 puan daha alsaydık.

      gün sonunda performans olarak eleştirilecek tonla isim varken falcao'ya çatmayı çok garip buldum. terim dışında isim çok.

      Sil
    4. Anonim arkadaş ben eleştirilmesi gereken herkesi eleştiriyorum burdaki yorumlarıma bakabilirsin. Falcao meselesine gelirsek yıllık kazanç 7 milyon Euro, getirisi Sivas iç saha maçı 1 puan. Fiyat performans açısından olağanüstü fayda di mi :)

      O parayı alıyorsa canı sıkıldığında kasığını tutup sahadan çıkmayacak. Yağmur çamur her maçta canını dişine takıp oynayacak. Aynı Kerem gibi, Taylan gibi.

      Sil
    5. olağanüstü faydalı diyen 1 kişi yok konuyu saptırmayalım. şu maçtan sonra onca faktör varken falcao nefreti kusmak tuhaf. bunu ancak belli başlı kişileri eleştirmemek için hedef şaşırtanlar yapar.

      Sil
    6. Alican, genel bir yorum yapıyor ki haklı. Günü birlik bir yorum değil, maç özelinde hiç değil. Orada yanlış anladın. Nefret de kusmuyor, hakkı isyan etmek.

      Sil
  7. ben falcaoyu hiç sevmiyorum takımdan bir an önce gitmesinden yanayım ama allah var yalan söylemicem herif baya iyi döndü ve bana göre gs adına en iyi oyuncuydu bu akşam, mohamed de malum taş gibi şimdi böyle 2 golcü var elinde millet forvetsizlikten kırılıyor mesela ama sende fazlasıyla var,babel bile yok fb de olsa fbyi yükseltir o derece ee belhanda gibi feg gibi arda gibi de yaratıcı ayaklar var emre kılınç gibi koşucu delici 8 var,form olarak iyi olmasa da onyekuru gibi koşucu var ee şimdi bahanesi var mı hocanın şu eksik bu eksik diye ? stoperlerin ligin en iyisi kalecin son 10 yılın en iyisi zaten efsane herif,bekler yedlin saracchi falan gayet iyi taylan gördük bugün dönünce 11 e nasıl oyunun yükseldiğini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao bugün gayet iyiydi, net bir 9 numara oyunu vardı. Güçlüydü, ayakta kaldı.

      Sil
  8. taylan oynayabilecekken etobo oynamış sakatlığı yoktu diyor hoca gerçekten inanılmaz etobo için oyun gücünden vazgeçti hoca, her zamanki gibi oyuncuyu kazanayım diye oyun gücümü kaybedeyim dedi ee daha çok böyle mohamed acayip bir gol atar falcao çıkar bir tane ceza sahası dışından atar falan anca bunlarla gol atarız bu kafayla devam edersek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya bakarım burada, öyle diyorsa da kendisine yazacaktır.

      Sil
  9. Bu zemine ve bu tipte bir takima Luyindama ile cikman gerekmiyor mu arkadas, ya baska bir sorun var mi bilemiyorum ama yoksa direkt planlama hatasi var bu oyunda, adamlarin ne oynadigi belli, 2 macta eldeki butun avantajimiz gitti, bu hakemler varken rakiplerin puan kaybetmesi zaten zor, bana göre cok buyuk seyler olmazsa sampiyonluk Besiktas'in gibi, adamlari 2 farkli yensek dahi one gecemiyoruz ki hemen her mac gol yemeye basladik sinyaller hic iyi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havadan oynuyorlar, havadan da ezildik ilk yarıda. İşin özeti bu.

      Sil
  10. Falcao'ya sallayanlara da ayri bir paragraf acmak istiyorum bugün Falcao olmasa yine yenilmistin, Halil'in harcadigi net pozisyonlar ortada Diagne'nin atamadigi penaltilar hala aklimizda, Falcao'ya sallarken biraz akil suzgecinizden gecirin olaylari, sinirle skor yorumculugu yapmayin adamin attigi ilk golü atabilecek baska bir forvet varsa o da Mostafa baska da yok bu ligde, bugune kadar kullandigi butun penaltilari gole cevirmis yine sayilmayan bir ofsayt golu ve fena olmayan bir kafa vurusu var bu kadar kisir bir hucum hattinda daha ne yapmasi lazimdi acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao konusunda sallama yok, doğru eleştiri var. Adamın sakat olup da oynayamadığı maç sayısı oynadığından fazla. Maaşı da ortada, beklenti bambaşka yani. Olay sahadayken gösterdiği performans değil, sahada olmaması.

      Sil
  11. bu takım 3-4 maçı üstün oynayarak 3-0 4-0 hele bi kazanacak.. ondan sonra konuşacağız bahaneleri. yeter artık.

    taylan mükemmeldi. falcao görevini yaptı. ilk yarıda aslında iyiydik.

    ancak onyekuru çekilmez durumda. maçı koparmanı engelliyor. luyindama da banko olmalı. yedlin de.

    YanıtlaSil
  12. ali yavuz gol kaçırdı diye suçlu oldu. halil net gereksiz transfermiş.
    feghouli büyük problem. maaşı çok performans yok.
    emre kılınç ve luyindama'nın günahları çok herhalde!

    neyse ya biz hakemden devam edelim. futbol başka bahara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Yavuz gol kaçırdı diye suçlayan taraftar yalnız, onlara olmalı bu mesaj. Yazılanları unutmadım.

      Sil
  13. (Emre)
    Ben anlamiyorum. Son 4 yildir hoca orta sahayi bosaltip cift forvete døndugu HANGI MACI KAZANMIS? Yahu bir adam bunu nasil 4 yildir gøremiyor? Bunun bir istastigi yokmu?

    Ayrica Onyekuru'nun kalmasindan yanayim. Ama ilk 11 israri niye onu anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr da ediyor bunun üzerinde. Belli ki etmeye de devam edecek.

      Sil
  14. sinerjinin içine ettik. ya sen 12 maç kazan şu fikstürde.. sonra hatay a yenil bir şey demez kimse. zorla ikram ettik ya zorla!

    YanıtlaSil
  15. Eleştirilmesi gereken tek kişi ve tek sorumlu var o da hocadır. O öyle oynamış bu böyle oynamışı bir kenara bırakmak lazım artık. Elindeki bu kadar alternatife rağmen eğer sahaya doğru kadro ile çıkmıyorsa sahada aksayan yönleri görüp doğru oyuncu değişikliklerini zamaninda yapmıyorsa ve hiç bir faydası olmayan değişiklikleri ısrarla hatta inatla yapıyorsa... kimin nasıl oynadığını tartışmaktan ziyade asıl sorumluyu işaret etme zamanı gelmiştir artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri gayet yapılıyor, ben yapıyorum, tekrar yazıyorum. Şuuru yitirmiş halde çığırtkanlık yapmam, üslubu bozmam. Ben eleştirmiyorsam inan kimse eleştirmiyor. Yazıları okuyun derim, okumadığınız sonucu ortaya çıkar :(

      Sil
    2. Benim size yönelik bir eleştirim yok naçizane kendi elestirimdir hoca ile ilgili.

      Sil
  16. Kiralık oyuncular ile şampiyonluğa gidilmez. Ara dönemde yapılan transferler takımın kimyasını bozdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozmadı, Gedson üzerinden tüm transferlere eleştiri yapmamak lazım.

      Sil
  17. fatih terim luyindama ve marcao ikilisini bozup 5 altın puan bıraktı 2 haftada

    ligin en hızlı ve güçlü stoperini yedeğe çekiyorsun,inanılır gibi değil,zaten elinde marcao gibi ayağı iyi olan bir stoper var,artı taylanda oyun kurabiliyor
    hocam defansta adeta 1 kişi oynuyor takım,marcao,
    luyindama hem bekine yardım ediyor hemde ceza alanı ve çevresinde tam bi canavar,ve bu oyuncuyu kesiyorsun
    35 yaşında ve sözleşmesi biten ve geleceği olmayan donk u oynatıyorsun,bu nasıl mantık anlamak zor

    geleceği bizde olmayacak etebo ve gedson haftalardır oynuyor,geleceği bizde olan emre kılınç yedeğe çekiliyor

    çok fazla günü kurtarma hamleleri oluyor son dönemde,oğulcan ilk 21 de yok,kerem skor ihtiyacı olunca sahaya atılıyor,bunlar düşük maliyetli genç oyuncular,ve geleceği galatasarayda olan oyuncular,
    belhanda sözleşmesi bitiyor,haftalar sonra ilk 11 de ,babel 35 yaşında oynuyor,feguli bir var bir yok

    maaş bütçesi acayip kabarık,emre akbaba nın 3 yıllık maliyeti 9 milyon avro,gomis i gönderip aldık,sözleşmesi bitiyor emre akbaba nın,kim nasıl senelik 1.75 milyon avro verdi bilinmiyor emre akbabaya,
    falcao nun senelik maliyeti 8 milyon avro,diri bir falcao olsa ne olur,

    linnesin maaşını 1,4 milyon avroya çıkarıp üzerine omar yetmedi yedlin alınıyor,şener de cabası,hepsi sağbek,mariano yu niye yolladık ?bu arada şenerin yıllık maliyeti 800 bin avro,2 yıl 1.6 milyon avro,uçtu

    bidefa maaş mühendisliği rezalet hocam,bazı oyuncularla makul maaşlarla sözleşme yapılırken bazıları anormal uçuk rakamlar alıyor,bu kadar dengesizlik olmaz bir kulüpte
    maaş üst sınırı belirlersin kulüp olarak kendine,sonra bu üst sınır ile alt sınır arasındaki mesafeyi en aza indirirsin,bizde böyle bişey yok

    devam edelim..

    luyindama ve marcao ya yatırım yapıyorsun,iyi güzel,niye yatırım yaptığın genç oyuncuyla 3,5 yıllık anlaşma yapıyorsun,yap 5,5 yıllık anlaşma,satarken elin kuvvetlenir,noldu?marcao ve luyindama nın sözleşmeleri 2022 de bitiyor,kozlar managere geçti,luindamaya 8 milyon avro marcao ya 4 milyon avro bonservis verdin,nasıl geri alacaksın?marcao nun tm değeri 12 milyon avro oldu hocam,en az 12-15 milyon avroya satabilirsin,ama 1 yıl kalmış oyuncunun bonservisi en az yarı yarıya düşer,luyindama nın tm değeri ise 7,5 milyon avro olmuş,sen hala 35 lik donku oynatıyorsun,bunlar en değerli asetlerin hocam,luyindama en iyi oynadığı maçtan sonra yedeğe çekilirse senle sözleşme uzatırmı hocam

    takımda bence yaşlı oyuncu sayısı fazla,tecrübeli oyuncu her takımda olabilir ama bunların sayısı fazla olunca kolej havası yaratamazsın yedeğe çekince,belhanda babel feguli arda falcao deve dişi gibi oyuncular,yüksek maaş+ kapris,genç tecrübeli karışımı mühendisliğide doğru yapılmadı
    bence elde çok iyi genç oyuncular var,marcao luyindama dan başlıyor,taylan,kerem,oğulcan,emre kılınç,mohamed,onyekuru,hatta emre taşdemir,sözleşmesi ve geleceği sende olan oyuncular(marcao ve luyindama nın sözleşmesinin uzatılmamasıda ayrı bir vakıa)

    oyuncun var ama yanlış mühendislikten dolayı az süre alıyorlar

    teknik analize gelirsek,yukarda yazdım,birincisi luyindama nın kesik yemesi
    ikinci olay ise kadro uyumunun son dönemde tamamen bozulması,beşiktaşın ilk 11 i belli hocam,neredeyse haftalardır çok küçük değişiklerle oynuyorlar,bizde ise her hafta değişik bir orta saha üçlüsü çıkıyor,sezon başından beri,beşiktaşta atiba souza nın önündeki oyuncu değişiyor sadece,bizde ise orta sahanın üç oyuncusuda değişiyor,ama buna rağmen bence son iki hafta luyindama sahada olsa bu puan kayıpları olmazdı

    YanıtlaSil
  18. bu arada 14 şubatta oynanmış malum kasımpaşa maçı,zeminin bozuk olduğu maç,tam 3 hafta geçti ve herhalde hiçbir bakım yapılmıyor zemine,bunun sorumluluğunu alan kimse var mı?zemini 14 şubattan itibaren kendi haline bırakmışlar,kötü yönetiliyor galatasaray

    zemin kötü
    kadro mühendisliği kötü
    maaş mühendisliği rezalet
    hakemlerde zaten üzerine oynuyor
    2 haftada galatasarayı zirveden kopardılar,içten ve dıştan
    bana bu durum geçen sezonu hatırlattı,sanırım rizespor maçı,musleranın sakatlandığı
    https://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/spielplan/verein/141/plus/0?saison_id=2019

    8 hafta üst üste galip geldikten sonra 8 hafta kazanamıyorsun,her ne kadar 8 hafta kazandıktan sonra sivas ve beşiktaş beraberliği olsada dağılma rizespor maçı ile başlıyordu geçen sezon

    bu sezon ise dağılma ve hakem etkisi ankaragücü maçı ile başladı,buna luyindamanın kesik yemeside etki etti hakemlerin yanında

    sivaspor maçında 35 yaşında ilk 11 başlayan 3 oyuncu vardı,donk falcao ve babel,muslera kaleci olduğu için onu saymıyorum,saha içi 3 adeat 35 lik oyuncu sıkıntı olur hocam

    enteresan bir tesadüf tabi,geçen sezon olduğu gibi bu sezonda 8 maç üst üste galibiyetten sonra çöküş başladı,geçen sezon 8 hafta 3 puan alınamadı,bu sezon ne olacak göreceğiz,2 de 2 ile başladı çöküş
    geçen sezon rizede yaşanan sakatlıklar bu sezon yok,ama ankaragücü maçındaki hakem skandalı ve luyindama nın kesik yemesi etkiledi daha çok,

    geçen sezonki çöküş döneminde de luyindama sakatlığından dolayı yoktu
    muslera luyindama marcao önemli bir üçlü defans olarak hocam,sakatlık cezalı olmadığı sürece bozmayacaksın,

    bir başka şey daha:
    terim son dönemde oldukça fazla duygusal kararlar veriyor maçlarda,hocanın psikolojisi iyi değil bence,neden?oyuncu değişiklikleri artık tamamen spontane gelişiyor,arda ve emre kılınç oyundan çıktı ankaragücü maçında,neden biliyormusun?emre golü kaçırdı arda penaltı yaptırdı,terim son dönemde hatalara karşı çok agresif tepkiler veriyor
    oyuncu teknik adam arasındaki bağ kopuyor son dönemde,buda takım olma birlikteliğini yok ediyor,beşiktaşta ise bunun tam tersi var,

    ama gene bütün bunlara rağmen luyindama son 2 maçta ilk 11 başlasa 6 puanla çıkmak işten bile değildi,
    momentum denen bişey var hocam,bunu kaybettin mi çöküş başlıyor,bu momentum hem sezon boyu için geçerli hemde 90 dakika için geçerli,oyunu öyle bir zamanda soğutuyorlarki senin atak momentumun bitiyor,ilave 7 dakika hiçbir işe yaramıyor,misal
    ligde de momentumunu kaybettin mi luyindama ilk 11 e geri dönse bile işe yarayamayabiliyor,bunu terim biraz kendi bozdu donk marcao ikilisi ile maça başlayarak,sonra hakemde tuzu biberi oldu tabi

    YanıtlaSil
  19. Rahat fikstür nedir ligde denizli gençlerbirliği dışında çok zayıf takım yok. Şanslı bir seri yakaladık bitti o kadar. Daha önce de puan kaybedebilirdik. Fener bizden iyi değil beşiktaş ise daha iyi oynuyor.

    Hocanın bekleyip göbeği boşaltma taktiği oldukça daha çok puan kaybederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat fikstür, kazanabileceğin maçlar. Elbette hepsi zor ama kazanmaman adına sebep olmayan maçlar.

      Sil
  20. Fatih Terim kendi elleri ile hediye etti resmen. Fenerbahçe maçından beridir takımın düzeni, sistemi, kadro istikrarı ile oynadı ve sonunda olmayacak 5 puanı verdik. Taylan, bu takımda en son yedek kalacak oyuncu. Ayağı kopmadığı sürece oynar. Etobo'yu hazırlamak adına 1 aydır Taylan'sız oynuyoruz. Kimse ne soru sorabiliyor, ne de nedenini biliyor? Bir Gedson fenomeni var ki içler açısı. Bu çocuğu biz adam edeceğiz diye birilerine söz mü verdik? Kontratından 11 garantisi var sanırım. Belhanda oynamıyor ama bu oynuyor!!!. Orta sahada Belhanda'nın yaptığı işi yapabilecek hiçbir kimse yok!!!!!. Gayet güzel bir Fenerbahçe maçının ardından o da bilinmez bir sebepten ötürü 1 aydır yedek kaldı. Dün oynadığında ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu da gördük. Ama tuhaftır o çıktı ama Gedson yine çıkmadı. Henry, gol atmadığı zaman takımı oyununda yok ve gol de atamıyor. O zaman sol açıkta Kerem var, neden 45'de Kerem oyuna girmez. Orta sahada takımın dinamosu, gol de atan oyuncu Emre kılınç neden kesik yiyor? Bu takımın ideal orta sahası Emre - Taylan - Belhanda. Ve istatistik de çıktı. Bu üçlünün oynadığı bütün maçları kazanmışız, kaybettiğimiz maç da yok. Babel'le sap kanatta başladın madem, onu çıkarttığında oraya Feghouli'yi al.
    Bir Oğulcan vardı. Sağ kanatta bayağı iyi tempo yapıyordu, rakibe baskı pres vs. Kadroya dahi giremiyor. Anlayamıyorum. Bunlar nasıl tercihler? Neyin cezası, neyin tepkisi hocam. Fatih Hocam gene kime neye kızdın. Etme eyleme. Ellerimize hediye ediyoruz şampiyonluğu. Takımın ayarları ile oynama.
    Stoper hattını 50 kere bozdun, ligin en az gol yiyen takımı her hafta 2 gol yemeye başladı. Üstelik bireysel hatalar da gelmeye başladı. Artık beklerle stoperlerle oynama artık bu kadar. Sivas'ın uzun vuracağını, Yatabare'nin indireceğini ve etrafındaki pırpırların sekenlere koşacağını herkes biliyor. Donk, 1 tane kafa topu alamadı. Neden Lyundama bu maçta oynamaz. 2. yarı girdiğinden beri, bütün kafa topların Lyundama vurdu.
    Fatih Hoca'daki bu dalgalanmanın sebebini anlamıyorum. Herşey iyi giderken, Fener'i deplasmanda yenmişken neden böyle basit hatalar yapıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca konusunu ben de eleştiriyorum. Kenardan gelen hamleler seni yükseltir, bizi geriletiyor. Kenardan hamle gelmiyor, yine geriliyoruz. Üstelik geniş de kadro, anlayamıyorum.

      Sil
  21. (M.T.A) Kötü oynadık.Hakemde etki etmedi.Rakibi sahada baskı altına alamadık,alamıyoruz.Çok yan top yapıyoruz.Rakibe savunmada yerleşmesi için zaman veriyoruz.Hızlı atağa çıkamıyoruz.Hızlı paslaşma olmuyor.Oyun zekası olan oyuncularımız dikine oynamıyor.Adam eksiltemiyoruz.Sahamız çok kötü durumda.Sağbek sıkıntımız var.Solbeklerimiz müzmin sakat.Ö.Bayram geçen seneki form düzeyine sahip değil.Onyekuru'da düşüş var.Gol yoksa Onyekuru da yok.Rakipler maç 0-0 iken Onyekuru'yu savunabiliyor.Donk yorgundu üstüne sakatlandı 3 hafta yok.Arda ve Feghouli ilk 11 de başlayacak fizik güçte değil.Babel'in ve Belhanda'nın ne yapacağı belli olmuyor.Falcao bu maçta iyiydi lakin acaba ne zaman sakatlanacak diye bahisler dönüyor.Gedson korkak oynuyor.Bize ve fb karşı Benfica'da oynadığı oyun seviyesinde değil.Etebo'dan alacağımız katkı miktarı belli.Hocamız saha dışı etkenlere çok kaydı.Yanlış 11'ler çıkarıyor.Yönetimin bir ağırlığı yok.EEEE neyimiz mi kaldı?Musleramız,Luyindamamız,Marcaomuz,Taylanımız,Keremimiz,Oğulcanımız,E.Kılınçımız,Mostafa Muhammedimiz,İMPARATORUMUZ,GALATASARAYLILIĞIMIZ,İNADIMIZ,İNANMIŞ MİLYONCA TARAFTARIMIZ VAR.BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, saha dışı etkenlere kaydı. Kaydığı için de saha içi odağı yine kaçtı. Sorun bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir