27 Mart 2021 Cumartesi

Norveç 0-3 Türkiye, gerçekten de Türk duvarı


Haaland nefes alamadı, gerçekten de Türk duvarı. Oynayan isimler değişebiliyor da, felsefe aynı. Bu tarz maçlarda her türlü faktör önemli. Oyun önemli de, çok daha önemlisi sonuç almak. Değişmeyen bir felsefemiz var ve "büyük" diye adlandıracağımız maçlarda net sonuç alıyoruz. Hollanda ve Norveç'le yarışıyoruz, ilk 2 maçta bu takımları yenerek gruba giriş yaptık. Beklenmedik bir kayıp yaşamazsak, ilk 2 maç sonrası dahi ciddi bir avantajdan bahsediyoruz.

Norveç, olabildiğince hücumcu bir kadroyla sahadaydı. Sorloth / Haaland ikilisi ciddi anlamda koz ve bu yapı karşısında da son derece iyi savunma yaptık. Haaland'ın 1 tane isabetli şutu yok mesela. Sorloth biraz daha imkan buldu gibi dursa da, net imkan vermedik. Çağlar Söyüncü, şu an faal en iyi 5 stoperden biri olabilir. Haaland'ı yiyip bitiren isim o ve yanındaki partnerleri değişiyor olsa da, Türk duvarı mantığı değişmiyor.

Okay Yokuşlu'nun Premier Lig'deki yükselişi, direkt olarak Milli Takım'a da yansıyor. Savunma / orta saha bağlantısında çok etkili ve fizik üstünlüğü var. Ozan Tufan'ı da bu sayede biraz daha hücuma gönderebiliyoruz ve ön alanda daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ceza sahası içine girişleri ve uzaktan attığı şutların etkisi artıyor. 1-0 öne geçtikten sonra, 2. golü bulana kadar topa sahip olmakta zorlansak da, 2. golü bulduktan sonra tam anlamıyla istediğimiz futbolu oynadık.

Top rakipteyken müthiş bir yerleşim var ve alanları çok iyi kapatıyoruz. En hücum gücü yüksek takım dahi şu ortamda zorlanabilir. Yeter ki disiplinden kopmayalım ve bireysel hata yapmayalım. Hollanda maçı da böyle geçerken, anlık dağılma kaynaklı 2 gol yedik. Norveç karşısında ise daha disiplinli kalıp, net sonuç aldık. Hücumda hızlı bir ismimiz olsa, açık alanı da daha iyi kullanacağız. Hücumcularımız pas bağlantısında iyi, koşu atacak, hızlı bir isim eksikliğimiz var. O da sakatlık kaynaklı.

Yusuf Yazıcı'yı iyi kullandık gerçi, özellikle de ilk yarıda birçok kez savunma arkasına koşu attı ve ilk gol de böyle geldi. Hollanda karşısında bu kadar etkili değildi. O solda iyi oynayınca, Hakan Çalhanoğlu merkezde daha etkili görüntü verebiliyor. Burak Yılmaz yine pas bağlantısında iyiydi, Kenan Karaman ise rakibin güçlü olduğu kanadı iyi kapatıyor. Koşucu yok desek de, orada da iyi bir denge var. O disiplin de bu tarz maçların anahtarı oluyor.

13 yorum:

  1. Çok güzel bir jenerasyon yakaladık önceleri turnuvaları katılır mıyız derken bu istikrar sürerse turnuvaların güçlü takımlarından biri haline geleceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllar da götürecek bu takım bizi.

      Sil
    2. Her maçta daha fazla şey hayal ettiriyorlar :)

      Sil
  2. ozan, merih, çağlar arasında en iyi kim sana göre ? nasıl bi sıralama yaparsın ?

    YanıtlaSil
  3. Bu milli takımı izlerken, şampiyonlar liginde mücadele eden Lucescu'lu Galatasaray'ı izliyor gibiyim. 2001-2002 sezonundaki defansı iyi yapıp, sonuca da ulaşabilen takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ve Milli Takım adına geçerli bir felsefe bence bu.

      Sil
  4. farkında mısınız taylan artık tamamen 6 numara olmuş. oyuna giriyor ama okay sahada olduğu için 8 rolüne soyunuyor ve bocalıyor. girecekse okay yerine girmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada çok daha iyi. Maçta yine iyiydi bence, o oyuna girince top tutabilmeye başladık.

      Sil
  5. Norveç'ten Hollanda'ya göre daha fazla çekiniyordum ama çok net bir galibiyet aldık. Şenol Hoca rakip analizini müthiş yapıyor ve bizim oyunumuzla rakibe alınacak önlemler arasında müthiş bir harman yapıyor. Ortaya böyle bir takım çıkardığı için teşekkür etmek gerekiyor kendisine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de daha çok çekiniyordum. Net bir hücum güçleri vardı ama savunma noktasında bambaşka yere geldik.

      Sil
  6. 2022 bazlı düşünürsek bizim mutlaka kaliteli bir forvet oyuncusuna, Cengiz ve Abdulkadir'in de iyi dönüşlerine ihtiyacımız var. Umarım Ali Akman 1 yıl içerisinde biraz daha aşama kaydeder de şu havuza girer. Burak da olmasa büyük problem olacak. Her şey maşallah iyi giderken, bunları da göz ardı etmemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı isimler şart, topu taşımakta ve açık alanı kullanmakta, o tipte futbolcu eksikliğinden zorlanıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir