17 Mart 2021 Çarşamba

Sc transfer 2021 #12; Serdar Dursun


Kimse konuşmasa da, "orada, Serdar Dursun var uzakta" demek lazım. Bundesliga 2'de çok istikrarlı sezonlar geçirse de, transferi konuşulmuyor, Milli Takım'da da bence hak ettiği yeri bulamıyor. Müthiş bir forvet rotasyonumuz da yok. Stoperde kadroya giremeyen biri için bir şey demem de, öyle bir forvet rotasyonuna sahip değiliz. Serdar Dursun da 35 yaşında değil. 29 yaşında ve en iyi dönemleri. 35 yaşında da olsa bir şey değişmez, hak ediyorsa kadroda yerini almalı.

Darmstadt forması giyiyor ve 27 maçta 17 gol 8 asisti var. Ön alanda hem çok çalışkan, hem de sana duvar olabilecek bir forvet. "Pivot" arıyorsun ya, hem de onun çalışkanını. Serdar Dursun, üstüne bir de "bitiricilik" vaat ediyor sana, gol etkisini son yıllarda çok arttırdı. Geçen sezon da 36 maçta 19 gol 6 asisti vardı. Bundesliga 2 gayet iyi bir lig. Şu performans gayet ölçüdür ve futbolcunun sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Transferi de düşünülmeli.

Olaya elbette Galatasaray açısından bakacağız. Falcao, Mostafa Mohamed ve Oğulcan Çağlayan gibi forvetler elde kalacak. Babel'le devam etmeyiz diye düşünüyorum, Halil Dervişoğlu da kalır mı gider mi muamma. Çift forvet düzeni devam edecekse de, Serdar Dursun tarzı isimler önem kazanıyor. Ön alanda çok çalışkan ve takımı adına önemli bir duvar. Sırtı dönük de oynar, Falcao olmadığında o pas bağlantısında var olabilecek bir isim. Teknik tarafı da hiç fena değil, oyun içi katkısı yüksek.

Şu katkıyı da sessiz sakin şekilde veriyor. Ülkemizde konuşulmuyor maalesef, sessizliği oradan. Milli Takım'da yer almayı çok istiyor, Türkiye'ye gelmeyi de sıcak bakar. Sözleşmesi bitiyor olduğu için, Galatasaray adına mutlaka düşüneceğim bir transfer olur. Yerli olmasının da avantajı var, elini fazlasıyla güçlendirir. Aradığın bir tarz, forvet rotasyonuna tek başına yön verebilir. Ciddi bir maliyetinin olacağını da düşünmüyorum.

8 yorum:

  1. Serdar türü bir transfer elbette düşünülebilir ancak Mustafa'dan Serdar'ın verebileceklerini daha üst düzey alıyoruz, o nedenle gereksiz olur. Halil kalmayacak gibi görünüyor, Mustafa'yı tamamlayacak, farklı özelliklere sahip bir alternatif aramalıyız. Ancak Trabzon, FB dahil Serdar'ı ihtiyacı olan bir takım almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıyorsun da, alternatif ne düşünüyorsun? Var mı böyle çalışkan, pivot özellikli bir alternatifin. Alternatiften kastım 11 değil.

      Sil
    2. Yedek için istediğini anladım. Daha farklı özelliği olan örneğin daha sprinter veya pasör gibi Mustafa'yı tamamlayacak özellikte olsa daha iyi olacağı görüşündeyim. Yoksa Falcao gidici ve Mustafa'yı yedekleyecek yerli alternatif golcü/forvet lazım.

      Sil
    3. Mostafa'yı tamamlayacak isim daha hızlı isim değil, aksine Falcao gibi bir bağlantı oyuncusu. Hız söz konusu ise Onyekuru ve Kerem var zaten.

      Sil
  2. Babel'in sözleşme durumu nasıl? Ben daha bir sezonu var diye biliyorum. Kolay kolay gitmez.

    YanıtlaSil
  3. Falcao elde kalıyor derken ??? sözleşmesi sezon sonu bitiyor diye biliyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir