27 Mart 2021 Cumartesi

Sc transfer 2021 #14; Atakan Çankaya


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek, genç, potansiyel vaat eden yerlilerden biri de Atakan Çankaya. Ankaragücü'nün son dönemindeki yükselişindeki yokluğu sakatlığından kaynaklı. Öncesinde ise, kötü giden takımının parlayan isimlerinden biriydi. Bu sezon Ankaraspor'dan geldi ve aslında Ankaraspor performansı da konuşuluyordu. Bu sezon 20 maçı var ve hemen hemen hepsinde ilk 11 başlayıp, 90 dakikaya yakın sahada kaldı. 6 numara, stoper ve sağ bek olarak oynayabiliyor. Defansif jokerliği de var.

Ligin ilk yarısının en çok top kazanan futbolcusuydu. Defansif aksiyonu güçlü, tempolu, mücadele gücü yüksek, iyi top kazanan bir 6 numara diyeyim. 6 numara performansı bence daha iyi ama stoper adına da net alternatif olur. Yaşı henüz 22, önünde iyi bir gelecek olacak ve sözleşmesi bitecek yerlilerden bahsederken, Atakan Çankaya'yı da anmak gerekiyor. Fatih Kurucuk'dan çok daha iyi bir isim mesela ama biz Fatih Kurucuk'u konuşuyoruz.

Çalışkan ve yırtıcı bir futbolcu. Gelişime açık, kötü de ayakları yok, stoper oynadığında "pas"tarafı fena değil de deriz. 6 numara için o konuda biraz sırıtabiliyor. Etebo'yu oynatıyoruz gerçi, onun pas sezgisi çok mu iyi. Temposuyla, hareketliliğiyle, topu öne taşıyabilmesiyle fayda sağlıyor. Atakan Çankaya da temposu, hareketliliği ve defansif aksiyonuyla daha iyi katkı sağlar. Gelişime açık ve joker özelliği iyi düzeyde olan bu tarz futbolcularla ilgilenmek gerekiyor.

Çok talibi olacak tabii. Yaşı ve sözleşmesinin bitiyor olması onu değerli kılıyor. Ankaragücü'nde devam etmeyecek gibi, içine gireceği piyasayı kullanacaktır. Herkes ister yani, kimin alacağını göreceğiz. Sert ve çalışkan isimleri severim, böyle bir alternatifi daima kenarda bulundurmalısınız. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek, iş görecek birçok yerli var. Onları da zaman zaman paylaşıyorum. Hala listede yer alan birkaç isim daha var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir