28 Mart 2021 Pazar

Sc transfer 2021 #15; Arturo Vidal


Adımız enteresan isimlerle anılmaya devam ediyor. Tuttomercatoweb'in haberine göre, Vidal için iddialı 3 takım var. Flamengo, Marsilya ve Galatasaray'ın bu transfer için istekli olduğunu yazmışlar. Vidal'ın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve ayrılığına kesin olarak bakılıyor. Marsilya'nın şansı, takımın başına Sampaoli'yi getirmiş olması. Vidal'ı iyi tanıyan bir teknik adam ve Marsilya da bu tarz etiket işleri sever. Peki biz sevmez miyiz, elbette severiz. Oysa bu işlerden sıyrılmamız gerekirken.

Yaptığım yaş değil de, etiket algısı diyeyim. Bundan kesin olarak sıyrılmamız gerekiyor. Vidal 33 yaşında ve "ama Vidal söz konusu iken de hayır diyemezsin" noktasını geçtik. Öyle bir ekonomik lüksümüz yok. Bu transferin bir maliyeti olur ve Vidal'ın bu dönemde dizinden bir sakatlık geçirdiğini unutmayalım. Geçmişinde mutlaka sakatlıklar var ama o denli kronik bir hadise yok. 33 yaşında yaşadığı diz sakatlığı beni korkutuyor sadece.

Kalitesine elbette lafım yok. Son sakatlığına kadar da, Inter rotasyonunun en önemli parçalarından biriydi. Dönüşüyle de yerini tekrar kazanır, şampiyonluk yolunda önemli bir silah. Orta sahanın merkezi ağırlıklı olsa da, 6 ve 10 numara gibi de oynayabiliyor. Orta sahanın tüm pozisyonlarını oynayabilecek oyun kalitesi, aklı ve mücadele gücü var. Hem sert ve agresif, hem de çok teknik bir isim. Yaşı gereği mutlaka hızı ve mücadele gücü düşecek. Yine de Türkiye Ligi'ni hayal edin, mevcut kalitesi de buranın fazlasıyla üzerinde. 

Yine de doğru transfer değil. Sattığın kadar al da kalkıyorken, senin gençleşmen, mümkün oldukça da maliyetleri aşağı çekmen lazım. Verilen bonservise takılmam, yeter ki geri dönüşü olsun. Bu geri dönüş kısmı önemli. Futbolcu satışında ciddi bir sirkülasyon gerekiyor. Potansiyel ismi al, parlat ve daha yüksek rakama sat. Sonra daha düşük maliyete bir potansiyel daha al, aynı döngü devam etsin. Sattığın kadar al varken bu tarz bonservisi elinde isimlere hayır diyemedik de, artık böyle bir zorunluluk kalmadı.

Takımdaki en yüksek ücret Muslera olmalı. Hatta Donk'u bir yana koyalım (maliyeti düşük), takımdaki en yaşı isim de Muslera olmalı. Vidal'di, Marcelo'ydu gibi hayallere kapılmadan, daha dinamik ve genç bir Galatasaray hayal ediyorum. Vidal'in büyük hayranıyım yoksa, şartlar daha iyi olsaydı da gelseydi. Bu başka konu. Böyle çalışkan, agresif ve oyunun 2 yönünü tam anlamıyla oynayabilecek kalitede sahip bir isme "hayır" diyememeyi isterdim, isteyemiyorum. Bugünün şartları başka.

12 yorum:

  1. kemiksiz senelik 5 milyon avro isteyecektir manageri,3 yıllık garanti,

    2,5- 3 milyon avro senelik maaşa gelecekse gelsin ama bu oldukça zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bahsettiğin rakamlar da bence çok artık.

      Sil
  2. Yav paramız olsa ekonomik açıdan iyi olsakta almaman lazım bu tür oyuncuları Araplar gibi bitik adamlara para dökmeyi bırakalım artık ya,gelse sanki top oynayacak gelecek 3 5 maç oynar sonra falcao gibi sakatlığı olur yatar parasını alır, vizyon dediğin yaşlı bitik adama para vermek dğeil, vizyon 500 bine oynayacak 26 yaşında ki Salih uçanı almak bazı arkadaşlar dalga geçecek şimdi de bu böyle bırakın artık bu ihtiyar eski yıldızları

    YanıtlaSil
  3. Bu tür haberler çıktığı zaman hayır diyememeği bırak sövmemiz lazım,geçmişe değil geleceğe yatırım diyorsak bunu yapalım o zaman gördük geçen sene pahalı yıldızlı takım kurunca halimizi rezil olduk, şu mohamedli onyekurulu kılınçlı taylanlı takım geçen seneki serili nzonzili babelli takımı sahada döve döve kazanır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle diyenler de olacak, ya aslında diyen çok. Etikete kapılıyoruz. Bunu geçmişte ben de yaptım ama artık yeter diyorum.

      Sil
  4. Bitik oyuncu değil kesinlikle ama maliyet açısından riskli 2 milyona gelecekse iki yıllık imzalasin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet uçuk, kalitesine asla lafım yok. Geri dönüşü yok bir de.

      Sil
  5. geçmişe değil geleceğe yatırım yapmak doğru ama eksik

    atiba abubakar souza gezzal geleceğe yatırım mı? bunlar fark yaratıyor,

    bence kadro mühendisliğinde bir denge tutturmak gerekiyor,kaliteli usta ayaklar sahadaki gençleride yukarı çıkartır,bunu hagi popescu taffarel örneklerinde gördük

    bu arada atiba 83 lü souza 89 lu vidal 87 li ronaldo 85 li ,
    eğer oyuncunun sakatlık geçmişi yoksa günümüzde profesyonel oyuncular 37 yaşına kadar performans verebiliyor

    vidal in geri dönüşü yok ama gençlere vereceği katkı ile dolaylı bir geri dönüş sağlayabilir

    yukarıda dediğim gibi 2,5-3 milyon avro senelik verilebilir,daha fazlası dengeyi bozar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik değil. Eksik kısım, anlatmak istediğini anlatamaman maalesef.

      Vidal dediğin ismin maliyeti ile, saydığın isimlerin maliyeti bir değil. Ghezzal'ı maaşının yüzde 70'ini Leicester karşılayarak kiraladılar. Aboubakar ve Josef ise düşeş. Büyük sakatlık riskleri vardı ki bu tarz riskler sende iken nasıl sonuçlanıyor malum.

      Ronaldo falan, uçuk örnekler :)

      Bence bir şey anlatmaya çalışmışsın, anladım da ama örneklerin ve anlatım tarzın aşırı yanlış.

      Sil
  6. bazı yorumları okuyunca dehşete kapılıyorum hocam

    takımı kayserispora yeni malatyaspora döndürmek istiyorlar herhalde,

    geçende de yazdım,18-19 sezonu ikinci yarısından 4-5 maç özetlerini izledim,feguli belhanda onyekuru şov yapmış,feguli belhanda pahalı oyuncular ama oyuna kalite kazandırıyorlar

    biz iyi oyuncu ile yüksek kalite oyuncuyu birbirine karıştırıyoruz hocam,bunu yaparsak sıradanlaşırız

    bence falcao (aşırı yüksek maaş) diagne (aşırı yüksek bonservis) benzeri transferler hata idi,maddi olarak zarar yazdı,ama 2,5-3 milyon avro maaşla yüksek kalite oyuncu getirebilirsin,bu seni batırmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin bu uzun uzun yorumlarını okuyunca dehşete kapılıyorum hocam. Etiket sevdasının bitmediğini görüyorum, bu bizim sonumuz oldu bazen hocam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir