26 Mart 2021 Cuma

Tüm bu yaşadıklarını Fatih Hoca'ya borçlu


Mart ayı bittiğinde 34 yaşını doldurup, 35 olacak. Geçtiğimiz aylarda değişen kural neticesinde de Surinam Milli Takım'ında oynayabilme ihtimali doğmuştu. Kendisini Hollandalı olarak bilsek de, Surinam asıllı bir futbolcuydu. Hollanda'nın A Milli Takım seviyesinde maçı olmasa da, U21'inde 22 maçı vardı. Şu etkisini 20'li yaşlarının ortasında gösterse belki kariyeri farklı şekillenirdi. Bu yaştan sonra ise Hollanda ihtimali olmadığından, Surinam'ı seçti.

Bence iyi de yaptı. 34-35 yaşında ne Milli Takım'ı demeyin. Kariyerinin son döneminde güzel bir tecrübe. Surinam, yaz aylarında Gold Cup'ta mücadele verecek ve kariyerinde ilk kez Milli Takım düzeyinde bir şampiyona görmüş olacak. O da bu tecrübeyi geri çevirmeyerek, Milli Takım kariyerini başlattı. Dün ilk maçına çıktı ve kazanılan penaltıyı da ona attırarak, golle başlattılar. Donk adına çok mutlu oldum, sevdiğim bir isim.

Tüm bu yaşananları Fatih Hoca'ya borçlu. Hocanın, 4. Galatasaray döneminin belki de en önemli kazanımı kendisi. Real Betis onu kiraladığında, opsiyonu karşılansın diye maç sayısını takip ettiğimiz adamdı. Kadroda düşünülmedi bile, yüzüne bakılmıyordu. Transfer edildiğinde beklenti oluştu, 6 ay sözleşmesi kalmış isme 2.5 milyon avro bonservis verdik. Sonra beklentiyi karşılayamadı, gamsız dedik, vurdumduymaz dedik. Fatih Hoca sonrası ise adamın içinden "komando" çıktı. 

Tam bir nefer oldu. Lider özelliği varmış, aidiyeti çok yüksek, 6 numarada başladığı Galatasaray kariyeri de stoperde devam etmekte. Geçmişinde stoper performansı da eleştiriliyordu, şimdi asıl kariyerini stoper olarak ilerletiyor. Kariyer uzatmaktır bunun adı. Yaşı ne olursa olsun, bu çalışkanlıkla da en az 2 yılı daha var diye düşünüyorum. Fizik iyi ve çalışkan, kendine bakıyor. Parayla alamayacağınız bir alternatif.

2 yorum:

  1. Fatih Hoca sonrası çok olgunlaştı. Bitik gibiydi nerdeyse öncesinde. Çok dağınık bir hali vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider özelliği varmış, onu da öğrenmiş olduk :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir