29 Mart 2021 Pazartesi

Ya Fatih Hoca'nın elinde olsalardı?


Hagi'nin dokunuşlarının ardından, konuyla bağlantılı diğer konu da "bu futbolcularla yola devam ediliyor olsa ne olurdu" olsun. Ertesi sezon Fatih Terim göreve geldi ve ciddi anlamda bir enkaz kaldırıp, başarıyla dolu bir dönem içine girdik. Yeniden Şampiyonlar Ligi takımı olduk, öyle diyeyim. Neredeyse bütünüyle değişmişti o takım ve önceki sezondan hiçbir yabancıyla yola devam edilmedi. Devam edebileceği yabancılarla da yollar bir önceki sezonda ayrılmıştı zaten.

Lorik Cana'yı, Muslera'yı transfer ederken takasta kullandık. İşin Lazio ayağı da böyle sonuçlandı. Bir de Uruguay'daki kulüp kısmı vardı ki, hem maliyetli, hem çetrefilli bir transferdi. Cana'nın iyi anılması biraz da Muslera'yla alakalı. O gün bu işe karşıydım aslında, Cana'nın Fatih Hoca'nın elinde büyük bir koz olacağını düşünüyordum. Hoca da böyle bir takas olmasa, Cana ile yola devam ederdi. 6 numara gibi değil, stoper olarak değerlendirirdi bir de.

Tabii bu işlerin hepsi birbiriyle bağlantılı. Muslera gibi bir kaleci kazanmanın yanında, stoperde Semih Kaya da o yokluk içinde parladı ve formayı aldı. Orta sahada devam ettirmeye kalksak, belki de Melo ile tanışmayacaktık. Gidişi doğal bu anlamda, başarılı görünüyor. Yine de kalması halinde katkı alınabilecek, değerli bir isim. Daha uzun bir Galatasaray kariyeri olsun isterdim. Zaten Lazio performansı da ortada.

Misimovic ve Elano'yla ise bir önceki sezon içinde yollar ayrılmıştı. Her 2 isim de Fatih Terim'in çok isteyeceği, kaliteli futbolcular. 4-4-2 oynadık mesela, Hagi de bu futbolcular bir noktada her 2 kanatta kullanmıştı. Emre Çolak / Engin Baytar ikilisi 4-4-2'nin bir anlamda hamallığını çekse de, Misimovic ve Elano'yla da o düzene kalite katılabilirdi. Özellikle de Elano'nun sağ kanat performansı bence çok değerli olurdu.

Misimovic üzerinden 10 numara düşünümü de görebilirdik gerçi. Sezona 4-1-4-1 gibi başlamıştık ve o oyunun merkezinde önemli bir akıl olurdu. Elano da o düzenin her 2 kanadında rahatlıkla oynardı. Elano kendi gitmek istedi de, Misimovic'in ayrılığı hiç içime sinmemişti. Önemli bir transferdi ve daha uzun kariyere sahip olmalıydı. Böyle klas ve kaliteli futbolcudan hiç faydalanamadık. Elano adına üzülmem de, Misimovic beni çok üzmüştü.

4 yorum:

  1. Misimovic Fatih Hoca'nin elinde cidden çok iyi iş yapardı. Hagi çok fevri davrandı o konuda.
    Elano ise o dönem benim çok sevdiğim bir oyuncuydu bize geldiğinde çok sevinmiştim. 2009 konfederasyon kupasında 2010 Dünya kupasında iyi işler çıkarmıştı en son sempatik bulduğum Brezilya milli takımıydi o takım. Ama Elano'nun Türkiye'ye Galatasaray'a yaklaşımını öğrenince o sempatim kalmadı kendisine. Fatih Hoca hiç bakmazdi bence yüzüne. Takima tepeden bakan futbolcuyla işi olmazdı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şeyler oldu da, hala tam anlamıyla ne oldu bilemiyorum. Elano maalesef Dünya Kupası yatışı yapmaya geldi ve yattı. Ben de kendisini hiç sevmem ama hoca biliyorum ki tutardı bu adamı :)

      Sil
  2. misimovic, dzeko, grafite 3'lüsü. hey gidi hey

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir