26 Haziran 2021 Cumartesi

Barış Alper Yılmaz & Galatasaray, alttan gelen gençler anlamında da ümitliyim


İyi bir Milli Takım'ımız olduğu kadar, alttan gelen gençler anlamında da ümitliyim. Her ne kadar beklenen sonuçları almıyor olsalar da (bence teknik direktör kaynaklı), ciddi potansiyeller var ve o isimlerin A Milli Takım'ı zorlamasını bekliyoruz. Keçiörengücü forması giyen Barış Alper Yılmaz da onlardan biri. 2000 doğumlu futbolcu ve ağırlıklı olarak sol kanatta forma giyiyor. Bu sezon da 29 maçta 5 gol 3 asisti var.

Galatasaray'ın elinde de Kerem Aktürkoğlu gibi bir potansiyel var aslında. Tarzları oldukça benziyor. Barış Alper Yılmaz da dinamik, şut özelliği iyi, topla driplingi güçlü, iyi kat eden bir kanat. Yaşına göre fiziği ve oyun zekası da oldukça iyi. Çok yetenekli ve kendisinin ciddi bir potansiyeli var. Bu potansiyelini ne şekilde kullanacağı ise onun elinde. Bu ivmesi devam ederse, 1-2 yıl içinde onun adına da Avrupa'yı konuşuruz. Hatta 1-2 yıl beklemeye dahi gerek olmayabilir.

Takip ediliyorlar çünkü. Direkt olarak 1. Lig'den de Avrupa gören futbolcularımız var. Ne kadar genç yaşta giderlerse, kendileri adına o kadar avantaj. Büyüklere gitmesi halinde ise, o karmaşa arasında kaybolup gitme ihtimalin de var. Galatasaray üzerinden konuşayım. Kerem Aktürkoğlu kendisinden 2 yaş daha büyük olsa da, rotasyona o kadar erken dahil olamadı. Şimdilerde rotasyonun ciddi bir parçası ve şans buluyor. Yine de daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.

Solda Onyekuru derken, Kerem Aktürkoğlu'nu sağ kanatta zorluyoruz aslında. Barış Alper Yılmaz'ın peşinde olduğumuz söyleniyor ve onun da önünü tıkarız diye korkuyorum. Kerem Aktürkoğlu da olacak önünde ve geri dönecek Yunus Akgün gibi isimleri de ekleyince, oradaki rotasyon genişliyor. Bana kalsa gelsin ve direkt olarak kullanmaya başlayalım. O potansiyeli ciddi anlamda var. İyi gençler geliyor, ciddi anlamda potansiyel sahibi durumundalar. Yeter ki şans verelim.

03.04.2021 tarihli yazı..

8 yorum:

  1. Onyekuru'ya bonservis verip almaktansa bu tarz iki üç oyuncu alıp onlara şans vermek fakat altını çizerek söylüyorum "şans vermek" daha mantıklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya doğru gelmişiz. Ben bu yorumu neden atlamışım onu anlamadım :)

      Sil
  2. galatasaray adına yılın transferi olabilir barış alper

    ronaldo tarzı kanat forvet rolünde gayet iyi bir yetenek,

    ayrıca burak yılmaz tarzı santrafor da oynayabiliyor,

    fizik olarak güçlü bir oyuncu,hızı var,ayrıca topla ilişkiside hiç fena değil,
    güçlü olduğu için şutları gayet net,bazı oyuncular güçsüz oldukları için şutları genelde cılız olur,barış alper buldu mu bazuka gibi şut çıkarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvete evrilecektir zaman içinde, ben de bunu bekliyorum. Hem toplu, hem topsuz oyunda etkili. Çok değerli yetenek.

      Sil
  3. Fatih Terim 'in elinde seviye atlar.Kumaşı çok iyi.Onyekuru'ya gerek yok.Kerem,Barış,Babel,Arda,Ogulcan,Emre Kılıç ve Yunus yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Onyekuru haberlerine ben de anlam veremiyorum. Barış gelince orası dolacak zaten, ayrıca yabancı sınırı da var.

      Sil
    2. Yunus 'un da bu sene patlama yapacağını düşünüyorum.

      Sil
    3. Onyekuru olmaz artık. Bunu yazınca da nedense linç yiyorum. Yunus Akgün'den ben de umutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir