5 Nisan 2021 Pazartesi

Bugünün en çok aranan ismi olabilir mi?


Bugünün en çok aranan ismi olabilir mi? Takıma katacağı ruhtan öte, oynadığı futbolla. Bu tarz "garanti" orta sahaların, daha doğrusu 6 numaraların değeri büyük oluyor. Seviyeniz o oranda değişiyor diyelim. Taylan Antalyalı bambaşka bir isim ama, yokluğunda düştüğümüz hal ortada. Takımın iyi futbolunun en önemli unsurlarından biriydi ve ligin 2. yarısında futbolun da düştüğü zamanlarda kendisini sahada göremiyoruz. Bugün de yok, yine düşüşteyiz.

Melo konusunda bir pişmanlığım var. Inter'e transferinin konuşulduğu dönemde, yaş algısı yapıp, yeni aldığı sözleşmeyi eleştirmiştim. Gerçi o sezona da "ben gidiyorum" diye geldi ve gitti. Yeni sözleşme alması da bunu durdurmadı. Belki o yaşta bir isim için iyi para kazandık ama yerini de dolduramadık. Fernando dahi o yeri tam anlamıyla dolduramadı. Gerçi onun da yeri dolmuş değil, nice isimler gelse de nafile. Yokluğunda değeri anlaşılanlardan.

Melo, bugün 37 yaşında ve aynı seviyede futbol oynamaya devam ediyor. Uzun zamandır Palmeiras forması giymekte. Önemli de başarılar kazandılar. Çalışkan futbolcu zaten, kendisine çok iyi bakıyor. Geçenlerde ayağı kırıldı, bu yaşta olmasına rağmen en iyi şekilde geri göndü. Bambaşka bir seviyeden bahsediyoruz. 32-33 yaşlarında olsa da, Galatasaray dönemi yaş algısı yapıyorduk. Keşke daha uzun zaman takımda tutabilseydik. Atiba destanı yazılıyor bugün, Melo'nun da yazardık.

"Tanrı'ya bana bahşettiği sağlık için şükrediyorum. Sırrım saha içinde ve dışında profesyonel olmak. Bugün dünya futbolunda başka Felipe Melo yok, sadece ben varım ve ben de kariyerimi uzatabilmek için her gün çok sıkı çalışıyorum."

Gerçekten de o kariyeri uzattı. 40'lı yaşları da rahatlıkla görecek gibi. Bu süreçte stoper de oynamaya başladı mesela. Galatasaray'da stoper gibi oynadığında sırıtıyordu, istememişti. Yaş bir noktaya gelince, bu tarz pozisyon değişimleri genelde iyi sonuçlanır. Hakan Balta'nın sol bekten, stopere geçişi gibi. Melo da yeri geliyor yine 6, yeri geliyor stoper. Çalışkanlığı da buna ekleyince, kariyer ister istemez uzamış oluyor.

10 yorum:

  1. Abi hırs konusunda meloyu arıyoruz ama taylan bana meloyu aratmıyor oyun anlamında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo / Fernando, bunlar başka isimler. Komutan bu futbolcular.

      Sil
  2. iyi bi melo her zaman aranır ama kadro sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. şu an 5-6 puan farkla lider olması gereken takımdık.

    sorunumuz belli bir ilk 11'de ısrar etmemek, sürekli macera aramak. ayrıca iyi çalışmamak. her gelen güçten düşüyor normal değil bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro olarak bence de sorun yok. Konu o değil.

      Sil
  3. (nurika) Melo hastasıyım ama şu an en çok eksikliğini çektiğimiz eski oyuncu Melo değil Belhanda derim. Geçişlerimiz çok problemli toplu ve topsuz iyi hareket eden (ya da topu çok iyi hareketlendiren) bir oyuncuya ihtiyaç var. Umarım doğru hamle yapılır yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo işi biraz daha duygusal, farklı konu :)

      Sil
  4. Aradığımız ruh olsa Oğulcan Kerem Aktürkoglu gibi oyuncuları oynatirdik. Taylan çok iyi giderken sebebpsiz yere kesip formunu düşürmezdik.

    Melo elbet halen daha bu takıma artılar sunardi ama eksiğimiz ruh değil sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruh tabirim yanlış aslında, bu tarz bir orta saha gerekiyor. Ligin sefiri gibi :)

      Sil
  5. bizim böyle sezonları kaçırma lüksümüz yok. kötüyüzdür, rakipler de iyidir. berbat bir sezon geçer kabul. ama böyle "olabilirdik" sezonların hepsinde şampiyon olmamız gerekirdi. ne kadar kupa toplasak iyidir. çünkü güçlü değiliz artık. bizden nefret ediyorlar. gs kültüründen nefret edfiyorlar. erhan afyoncu mesela kendi işini bırakıp dil uzatıyor inanılmaz bi düşmanlık bu. terim sonrası gerçekten man utd gibi olacağız. ancak hoca kendi elleriyle veriyor kupaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabii. 2 sezondur resmen hediye ediyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir