5 Nisan 2021 Pazartesi

Eminim ki çoğumuz da anlamadık


Hatayspor maçının 2. yarısına girerken, 4 futbolcuyu aynı anda değiştirdik. 2-0 mağlupsun, hücuma enerji getirmek istiyorsun ama bunu da tamamen kaosa bağlı gerçekleştirmeye çalışıyorsun. Galatasaray'ın klasiğidir, daha doğrusu Fatih Terim'in. Skor ararken, orta saha boşaltılır ve çift forvete dönülür. Hatta Onyekuru'yu da forvet sayın, bu sefer 3 forvete döndük. Falcao, Halil Dervişoğlu ve Onyekuru'yu forvet görüyorum. Babel'i dahi bu listeye ekleyebiliriz.

Karmaşa vardı aslında. Kim nerede oynadı anımsayamıyorum bile. Eminim ki çoğunuz da anlamadınız. Ortalarda çabalayan bir tek Babel'i gördüm. Bu sezon göstermiş olduğu aidiyeti beğeniyorum. Geçen sezon böyle değildi mesela, kafa başka yerdeydi. Bu sezon ise ciddi anlamda istiyor. Her şans bulduğu maçta bir şeyler vermek adına elinden geleni yapıyor. Hatayspor karşısında da isyan eden tek Galatasaraylıydı.

Biraz da Falcao deriz. O da top geldikçe tabii. Ceza sahası içinde bariz bir etkisi var, yeter ki pozisyon oluşsun. O da apayrı sorun, Galatasaray'ın hücumu olabildiğince organizasyondan uzak. Mostafa Mohamed de bu yüzden her geçen hafta biraz daha aşağı doğru geliyor. Pozisyon üretemiyorsun çünkü, top oraya gelmiyor. Forvetinin düşüyor olmasından daha doğal ne olabilir ki? Suçlu futbolcular değil, onlar adına ortam oluşturamayanlar.

İlk yarı bitimi 4 ismi aynı anda değiştiriyorsun, skor arayacaksın. Oğulcan Çağlayan o isimler arasında yine yok, Halil Dervişoğlu giriyor. Büyük ihtimalle sezon sonu seninle olmayacak. Oğulcan Çağlayan ise ligin ilk yarısında kendisini fazlasıyla kanıtlamış. 81. dakikada oyuna girdi, bence çabalayan nadir Galatasaraylılardan biriydi. Bu adamı skor 3-0 olduğunda oyuna alıyoruz. Suçu ne, hala ortada bir açıklama yok.

12 yorum:

  1. F.terim ne yaptigi belli degil,cok cok formsuz,ogulcani ilk yari oynatıyordu, simdi ise kesiyor,kadroya bile almıyordu kac zamandır,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem formsuz, hem de kontrolü kaybetmiş halde.

      Sil
  2. Bidahaki maçta 5ler miyiz forveti abi artık oğulcan da affedildi neden olmasın :)

    YanıtlaSil
  3. Geri düşersek ne yaparız diye konuşuldu mu acaba. konuşulduysa konuşulan şey bu muydu? Bu kadar plansızlık olmaz.
    Bazi maçlar kaybetmesen de iyidir aslında. Bu da öyle bir maçtı Hatay deplasmanı zor deplasman. Ama biz varimizi yogumuzu sahaya dökelim derken hiçbir şey yapamadan maçları bitiriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulmuştur, yine klasik hamleler yapıldığına göre :)

      Sil
  4. Bu maçın çalışıldığına inanıyor muyuz gerçekten, inanmak istiyorum ama çalışılsa bu kadar rezil bir görüntü görmezdik. Her geriye düşüşte bir kaos oyunu yaşamaktan bıktık. Anlamıyorum, adaletli seçimleri de geçtim, biraz mantıklı seçimler dahi göremiyoruz. Sahi, hoca artık istemiyor mu? İstemese istemiyorum diyebilecek ve bırakacak bir adam. Ama yok, bir arpa boyu yol gidemiyoruz senelerdir. Tam bir oyun planı bulduk 8de 8 yaptık, yine kendi elimizle yıktık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben derbiler hariç hiçbir maçın çalışılmadığına inanıyorum artık.

      Sil
  5. Halilin de çabası vardı lakin adam doğru zamanda girmiyor ki. Kaos ortamında iş yapması için yahutta son 5 10 dakikada 1 2 sefer maça aldığın isim böyle olunca adamdan ne kazanabilirsinki. Galatasaray a messiyi getir koy maça yine bir işe yaramaz hücum organizasyonu yok, olmayınca da her gelen oyuncu düşer halil kanat için yahut onyekuru gibi kanattan içe girerek skor yaratabilecegin oyuncu bana göre ama maalesef bunu göremedik çünkü elde avuçta olanı deneme tahtası gibi orada oynayabilir mi diye denemekten hiç bir halt olmuyor... ozonwaforn mesela oğulcan mesela hala isim yazardım da neyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lafım yok kendisine de, yeni sezonda sende kalacak mı muamma işte.

      Sil
  6. Bu sezon sözleşmesi bitenlerle kesinlikl uzatılmamalı Arda dahil... Ağır yükler Falcao, Babel , Feghouliden kurtulunmalı... Mohamed ve Onyekurunun bonservisi alınıp asla kiralık transfer yapılmamalı... Boşta olan Aytaç-Dorukhan-Salih-Kenan-Serdar Dursun’la 1 haziranda sözleşme yapılmalı... Kaan Ayhan 1. Transfer önceliğimiz olmalı... Marcao ve Luyi ile sözleşme uzatılmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda kalacaktır, takım için önemi var, maliyeti üzmüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir