10 Nisan 2021 Cumartesi

Emre Mor adına geçen sezon ne demiştik?


Emre Mor adına geçen sezon ne demiştik? Galatasaray onun adına son şanslardan biriydi, en azından bu seviyede tutunabilmesi adına. Fatih Hoca, onu Milli Takım'a kazandıran ve inanan bir teknik adamdı. Bu çocuk 17 yaşındaydı, Avrupa Şampiyonası gördü. O dönem de işaret edilen bir potansiyeldi. Hatta onu Milli Takım'a katmak da hiç kolay olmadı. Sonrasında Dortmund'a transfer oldu, herkes ondan müthiş bir çıkış bekledi.

Dortmund'da pek tutunamasa dahi, Dortmund onu kar elde ederek sattı. Celta Vigo tarihinin en pahalı transferiydi. Uzun zamandır orada ve tutunamamış halde devam ediyor. Arada Galatasaray ve Olympiakos'da kiralık olarak forma giydiği dönemler de var. Fatih Hoca onu kazanmak adına her şeyi yaptı. O yarım sezonda verdiği birçok şans var. Maalesef beklentiyi karşılayamadı. Belki disiplinsizliğini konuşmadık ama beklenen performansı da göremedik.

Yaş 23 olunca, insanın kafasında ister istemez "acaba" mı sorusu doğuyor. Sakatlığı da varmış, bunu bilmiyordum. Bu sezonu kapattı gibi görünüyor. Zaten Ocak ayından bu yana da forma giyemiyordu. Emre Mor'un öyle anları var ki, 1-2 hafta müthiş çıkış yakalayıp, geri döndü de dedirtebiliyor. Sonrası yok tabii, direkt kayboluyor. Celta Vigo onu bedelsiz şekilde de olsa gözden çıkarmış halde, bu yaz kurtulmaya bakıyorlar. Sözleşmesinin bitmesine de 1 yıl kalacak.

Bu seviyelerde tutunması zor. İster istemez seviyeyi düşürecek ve düşürdüğü noktada çıkış arayacak. Anadolu'ya da gelebilir. İyi bir teknik adamın elinde belki de o geri dönüşü sağlar. Önce kendisini tekrar kanıtlaması gerekiyor. Geçmişine bakıp da kimse yatırım yapmaz. Ülkemize gelip, yeniden yukarı çıkan birçok isim var. Emre Mor'un da ihtiyacı bu sanki, biraz olsun istikrar kazanmalı. Artık disiplinsizliğiyle gündem olmasa da, ortada futbol yok.

Dortmund'a transfer olduğunda beklenti bambaşka düzeydeydi. Hatta Galatasaray'a kiralandığında da geri dönebileceğine inanmıştım. Fatih Hoca'nın tedrisatı mühim derken, o dahi 6 ayda pes etti. Biraz ivme kazansa önü çok açıktı. Camia bir de burası, sahiplenebilirdik. İyi bir Emre Mor'u izlemek ciddi anlamda keyifti. Müthiş bir patlayıcı güç çünkü, durdurulması neredeyse imkansız. Topla o kadar seri ama bir o kadar da kararsız ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir