11 Nisan 2021 Pazar

En fazla maçı kaybedersin ki, zaten kazanamıyorsun


Karagümrük'ün, Galatasaray karşısında 11 oynattığı 18 yaşındaki Efe Tatlı konusundaki yeni detaylar bitmek bilmiyor. Futbolcunun 2018 yılında Galatasaray altyapısına transfer edildiği ama sadece 20 dakika süre alıp, beğenilmediği için gönderildiği ortaya çıktı. Sonrasında Karagümrük bu transferi yapıyor ve 31 yaşındaki teknik direktörleri Farioli de kendisini ilk fırsatta sahaya atıyor. Biglia gibi bir ismin yerine oynamasına rağmen hiç sırıtmadı.

Galatasaray'ın ise en genç futbolcusunun Kerem Aktürkoğlu olduğunu ve onun da bulduğu şansları yazdım. Sürekli kurtarıcı rolünde sahaya atılıp, son 10 - 15 dakikaları oynuyor. O 10 - 15 dakikada da girdiği net pozisyonlar var. Kaçıyor olması bir şey değiştirmez. Keşke atsa tabii de, sorumluluk alıyor, o an pozisyonun içinde. Maça 11 başlasa o pozisyonu belki 20. dakikada bulacak ve her şey daha rahat gelişecek.

Asıl konu bu değil. Elimizde Bartuğ Elmaz var mesela. Ciddi bir potansiyeli olduğunu her fırsatta yazıyoruz. Taylan Antalyalı'nın yokluğunda oynayamaz mı? Ver şansı ne olur, belki bir genç futbolcu kazanırsın. Kazanmana yönelik potansiyele de sahip ayrıca. Etebo'yu zorluyoruz da ne değişiyor. Kiralık olması bir yana, yetmiyor işte. Karagümrük karşısında da felaket bir futbol oynadı ve kazanamamamızın temel sebeplerinden biri.

Parlayan, ışık veren genç şans bulur, hoca bu isimleri daima kazanmıştır diyordum da, iş yapılan eleştirinin doğru olduğuna kaymaya başladı. Şu saatten sonra en azından ver o şansı, ne olur? Sağa sola, bir yerlere futbolcu devşirmeyelim. Stoperin mi yok, Metehan Baltacı oynasın işte. Etebo yetmiyor mu, Bartuğ Elmaz o şansı alsın. En fazla maçı kaybedersin ki, zaten kazanamıyorsun. Yeni dönemde bu gençlerin daha fazla şans bulması dileğiyle.

12 yorum:

  1. 4 yıldır genç oyuncuların maçlarını bıkıp usanmadan tribünden takip eden hocamız, pandemi döneminde oyuncu değişikliği hakkı da fazla olmasına rağmen gençlere bir türlü süre vermiyor,Emin Bayram bile çok mecbur kalınarak oynatıldı ve ilk fırsatta sepetlendi,kiralanan diğer gençlerin de belki Y.Akgün hariç bir daha takıma döneceğini sanmıyorum,zamanında Aydın Yılmaz'da bile ısrar eden ve doğru yapan,verim alan Terim'in hiç verim almadığı Etebo ve Akbaba da ısrar etmesi geçen sene yürüyemeyen S.İnan'ın sürekli süre alıp Taylan'ın alamaması, bu sene Oğulcan'ın yine uzun süre kesik yemesi anlaşılır gibi değil.Bir de orta sahada gerçekten askerlik yapacak futbolcu eksiği Melo'dan beri var ama biz Fernando'yu sattık,N'diaye'ye burun kıvırdık.Saidou ve Inamoto bu takımın orta sahasında banko oynardı.Bjk'ya bugün şampiyonluğu yine Atiba ve Josef'in büyük katkıları getirecek.Yeni sezon Galatasaray'ı bu plansızlıklar ve hem yönetim, hem teknik heyet belirsizlikleri sebebiyle Riekerink'li,M.Denizli'li sezonlar gibi kabus bir sezon bekliyor olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu anlamıyorum işte. Fatih Hocada gördüğüm ve bu ülkeye damga vurduğu tüm özellikleri artık yok, kendisi yıkıyor bunları.

      Sil


  2. Vallahi ne diyeceğimizi ne söyleyeceğimizi şaşırdık artık…
    Yani son 2 ayda yaşadıklarımız bir yana; son 2 sezonda olan bitenlerden sonra; neyi nasıl anlamlandıracağımızı ben açıkçası bilemiyorum.
    Belki bu bloga düzenli yorum yazanlar içinde yaşı en büyük olan ben olabilirim. 1987 Eskişehir maçında babamla birlikte tribündeydik. 14 senenin ardından gelen şampiyonluktan bahsediyorum. 96'dan beridir düzenli bir tribüncüyüm. Yurtdışında 30'a yakın maçını canlı izledim Cimbom'un. Kopenhag'da, Monte Carlo'da ordaydım.
    Fatih Hoca bizim canımız ciğerimiz. Yaşayan efsanemiz. Galatasaray tarihine adı, altın harflerle yazıldı çoktan. Ali Samiyen, Metin Oktay ile benim gözümde eşit seviyede bir simge. Bize yaşattıklarının tarifi yok.
    Ancak hayat çok acımasız işte. Galiba kabul etmesek de Fatih Hoca ile Galatasaray'ın yolları en azından teknik adam olarak ayrılmak zorunda. Hoca kulüpte başka bir görev alır mı almak ister mi bilemem ama saha içinde almaması gerektiğine ben ikna oldum. Seneye de sezona onunla başlayıp, yeniden bir kadro yapılanmasına girişirsek sonu bugünden daha büyük hüsran olacaktır. Belki bu sene güzelce kırmadan dökmeden veda etmek en iyisi. Genç sabırsız ergenler tarafından protesto falan edildiğini görmek istemiyorum!!!

    Yukarıda senin yazdıklarına katılmamak elde değil.

    Olan biteni birçok dış faktöre, hoca üzerinde TFF, MHK ve hatta başka kurum ve mercilerce oynanan oyunlara, hoca ile uğraşılmasına bağlayabiliriz. Hocayı belki de bu şekilde yıpratmak, bezdirmek, yıldırmak isteyenler amaçlarına ulaştılar ve onun bütün dengesini bozdular. Çok kötü bir yönetimimizin olması da bu bozulmayı hızlandırdı. Ali koç önderliğindeki bu bilinçli yıpratma kampanyası başarılı oldu.

    Ama şu çok açık ki; eğer şu yaşadığımız absürtlüklerin, kurulan tuhaf 11'lerin, kadro seçimlerinin, oyunların sebepleri bu dış etkenler bile olsa, seneye emin olun daha azı olmayacak. Düşünün ki; hoca kabaca son 10 yılda toplamda 6 sezon çalıştırmış ve bu 6 sezonun 35 maçında cezalıymış. Bu toplamda 1 sezon eder. Bu bile ne kadar anormal bir durumla karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir. Şimdi bu cezalar için önce hocaya suç bulalım ama verilen cezaların ne kadar ağır, taraflı, haksız olduğunu ve başka kimseye de verilmediğini de bilelim. Böyle bir baskı altında ve sıfır yönetim desteği ile, sürekli FFP gölgesinde geçen sezonlarda kiralıklarla takımlar sistemler kurması artık karar alma mekanizmalarını da köreltti. Sanırım lastik de İrfan Can transferinde patladı. O günden beridir hiçbir şey doğru gitmiyor.
    Hocanın kesinlikle bir es verip kendini dinlendirmesi şarttır. sonra ne yapmak isterse onu yapsın
    bizim de yeni bir geleceğe yelken açmamız şart. Artık kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız. Artık Fatih Hoca, 26 yıldır o kaderin parçası olarak var olan hocamız olmayacak.
    hakkımıza hayırlısı diyelim…


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Lastik İrfan Can işinde patladı ve baş aşağı gitmeye başladık. Oysa neden orada takılı kalındı hiç anlamıyorum.

      Sil
  3. bjk de maçlar kaybetti. ama ilk 11 hiç değişmedi. belli isimler ve belli şablon hep devam etti. kadro istikrarı çok önemli bu ligde. yahu bu takım beklerde cihan ve orhan ak ile şampiyon oluyordu. çünkü herkesin görevi belliydi ve ağlamak yerine çalışıyorlardı.

    şu takım onyekuru/kerem mohammed oğulcan
    kılınç taylan gedson/feghouli

    şu 6 kişiyle ısrarla inatla oynamadı gitti!! defans zaten belli. yap boz tahtasına döndük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar kadroların bazen bu tip avantajları olabiliyor. Hoca da aslında o yapıdan büyük avantaj elde ediyordu ama kendi yıktı, kendi kurduğu düzeni

      Sil
    2. Dar kadroya takviye yapıldı vede hocanın istediği oyuncular alındı. O kadrodan bir tek belhanda eksik ki sin zamanlarda forma da giyemiyordu zaten o da. Dar kadronun ne gibi bir avantajı var anlayamadım ama elindeki kadroyu korumuşsun istediğin takviyeler de yapılmış. Oyunun ileri gideceğine yorulan sakatlanan oyuncular yerine elindeki alternatifleri kullanma imkanın varken bu kötü oyunun izahı yok hoca açısından. İstikrarlı bir 11 olusturamamis sakatlıktan çıkan oyuncuları hem metal hem de fiziksel olarak hazirlayamamissin. 6 maçta 12 gol yemişsin takım savunması berbat hale gelmiş ilk geldiğinde her maç gol atan formda forvetlerin gol atamaz hale gelmiş. Daha önce deneyip oynattığın mevkilerde verim alamadığın emre akbaba etobo ile hala oynamaya çalışıyorsun. Kerem in ogulcan in dönüp yüzüne bile bakmaz olmuşsun. Takım fizik olarak berbat durumda ama her maç 70. Dk yı görmeden oyuncu değiştirmiyorsun. Yaptığın değişiklikler taktik değil ezber değişiklikleri. Tüm rakiplerin senin nasıl oynadığını da çözmüş ve tüm bunlara rağmen oyun planında bir değişiklik yapmayı da düşünmüyorsun. Geçmişte seni var eden, seni fatih terim yapan tüm özelliklerini bir kenara koymuş ve fatih terimden hiç beklenmeyecek hareketler sergiliyorsun. Ligde ki o kucumsedigimiz rakiplerimiz alt liglerden yada altyapıları dan getirdiği gençlerle senden kat be kat iyi futbol oynuyor hale gelmişse. Lig sonuncusuna yeniliyorsan rize den fark yiyorsan karagümrük seni sahadan siliyorsa... maçın son 10 dk si genç bir çocuğu kurtarıcı diye sahaya sürüp kaçırdığı gol üzerinden polemik yaratılmasına neden oluyorsan... vs. Vs. Daha buna benzer bir çok şey söylenebilir de söylenen hiç bir şey bu gün neden bu durumda olduğumuzun net cevabı olmaz. Ciddi bir yenilenme ihtiyacı kaçınılmaz artık. Tek istediğim şey gençlere önem veren onlara şans veren bir teknik adam ve yönetim olması. Çünkü hem maddi hem de manevi olarak kötüye gidiyoruz. Tek çözüm yolu ise genç oyuncular bulmak ve çıkarmak. Tablo gerçekten vahim yoksa.

      Sil
    3. Dar kadroda herkesi hazır tutarsın, daha takım olursun. O avantajın var. Elindeki herkesten katkı almaya çalışırsın, yepyeni kazanımların olur.

      Sil
  4. Bardağın dolu tarafından bakarsak, Belki de şu rezil ortama genç futbolcuları hiç etmek istemiyordur

    YanıtlaSil
  5. Bu oyuncuya sıra gelmeyecek kadar sağlam bir altyapımız olduğu doğrudur belki ama biz o o dönem daha önde görülen isimleri geliştiremezken başka takımlar alıp üst seviyeye çıkarabiliyor. Yabancı sınırına karşıyım ama bazen de keşke olsaydı diyorum. Başka türlü şans vermiyoruz çünkü bu oyunculara.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir