23 Nisan 2021 Cuma

Farioli geldikten sonra bu performans daha da yükseldi


Karagümrük'te birçok eksik bulunduğu için, teknik direktörleri Farioli de farklı çözümler arıyor. Çok potansiyelli bir teknik adam. Çağdaş Atan'ın Alanyaspor'daki başarısının temelinde de onun olduğu söyleniyordu. Şimdi de Karagümrük'te farkını ortaya koymaya başladı. Genç teknik adam, bu tarz örneklerin ligimizde artmasını diliyorum. Tamamen saha içine odaklı, modern futbolun gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyor. Ülkemizde çok fazla örneği olmayınca da, direkt olarak göze batıyor.

Göztepe karşısında, 3'lü savunmanın sol stoperi Jimmy Durmaz'dı. Maçı izlemedim, nasıl oynadı bilmiyorum da, hamleye çok şaşırmadım. Jimmy Durmaz'ı tanıyorum çünkü, çok işlevli bir futbolcu. Galatasaray'a geldiğinde de büyük umutlarım vardı. Sezona fena girmedi, sonrasında gözden düştü ve neredeyse yüzüne bile bakmadık. O süreç de, Şampiyonlar Ligi listesinde yer almamasının ardından başlamıştı.

Galatasaray'da kendisini sadece "sağ kanatta" izledik. Sol ayağıyla kat etsin, ters ayaklı kanat gibi kullanıldı. Oysa işlevi olan bir isim, birçok pozisyonda denenebilirdi. Top tekniği, oyun aklı, şut ve pas kalitesi yüksek. Sol iç orta saha oynayabilirdi mesela, rahatlıkla orayı kaldırabilirdi. Benim ütopyam ise, sol bek olarak görmekti. Riera'nın sol beke geçmesi gibi düşünün. Jimmy Durmaz da çok hızlı olmasa da, top tekniği, geriden oyun kurabilmesi gibi özellikleriyle orada da olurdu.

Kariyeri de bu şekilde uzamış olurdu. Gerçi şu an bir yol açtı diyorum. 3'lü savunmanın sol stoperi olarak pek görmeyiz de, Karagümrük'te daha çok orta saha gibi. Farioli geldikten sonra bu performans daha da yükseldi. Yaşı 32 tabii, en büyük handikabı bu. Galatasaray'a döndükten sonra şansı kalmadı gibi, düşünülür mü emin değilim. En azından yaptığı bu piyasa sayesinde, elden rahatlıkla çıkartılır. İyi bir maaşı var, bu unutulmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir