13 Nisan 2021 Salı

Galatasaray'ı çözmek zor bir iş değil


Dün Karagümrük'ün topa sahip olma oranı Galatasaray'dan yüksekti, özellikle de ilk yarıda. Genellikle daha direkt oynayan takımları överiz de, adamlar topa sahip olma oyununu, Galatasaray deplasmanında oynayabiliyor. Galatasaray'ın kadrosu biraz da buna etmen olsa bile ne fark eder? Üst üste 5 pas yapamaz halde, olabildiğince organizasyonsuz, doğaçlama hareket eden bir takım. Gedson Fernandes koştursun, Babel önde debelensin. Başka bir şey yok.

Maçın ilk yarısı adına muazzam bir istatistik var. Galatasaray adına ilk yarıdaki isabetli pas sayılarında, 18'le Muslera 1. sırada. 2. sıradaki Oğulcan Çağlayan'ın 10 tane isabetli pası varmış. Aradaki farka bakar mısınız? Bir takım topu öne taşıyamıyor ya da yediği baskıdan çıkamıyor ve ısrarla kalecisine dönüyor. İyi ki Muslera var, ayaklarını iyi kullandığını, soğukkanlı kaldığını düşünüyorum. Israrla kısa pası zorluyor ve takımı geriden çıkarmaya çalışıyor. Uzun vurduklarına ise yapacak bir şey yok.

Bu maçta Donk'un oynaması biraz daha orta saha ve bekler kaynaklı. Oralarda da topla çıkacak, pas yapacak isim olmayınca, Luyindama yerine Donk oynuyor. Etebo'nun 6 numara olduğu ortamda geriden çıkmak zaten zor. Yedlin çıkmış, Şener Özbayraklı girmiş. Solda desen Ömer Bayram var. Feghouli de yok sahada ve nedeni bilinmiyor. Cezayir Milli Takım'ında bu adam uçuyor, Galatasaray'da neden oynamıyor?

Kadro kötü kılınıyor işte. Elde iyi bir kadro olduğunu düşünsem de, bunu kötü gösteriyoruz. Karagümrük'ün senden daha iyi bir kadrosu olmasa da planları, düzenleri var. Bu da 2-3 haftada kuruldu, yılların alışkanlığı değil. Rakibe çalışmayız, önlem almayız, eldeki isimleri dizip, ne oynarsak diye bakıyoruz. Haliyle de rakipler rahatlıkla önlem alıp, seni çözebiliyorlar. Galatasaray'ı çözmek zor bir iş değil.

4 yorum:

  1. Adamlar çıkıp kendi oyunlarını oynadılar. Bu tarz kendi oyunu olan takımların hayranıyım. Sadece kapanayim gol yemeyeyim diyen değil ortaya başı sonu olan bir plan koyan takımlar bunlar ve kesinlikle ligde çok iyi yerleri hak ediyorlar.

    YanıtlaSil
  2. onyekuru mohammed oğulcan (kanatların yedeği kerem)
    kılınç taylan salih (umarım bjk elimizden kapmaz)

    şu takımı iyi çalıştır çakma slavia prag olarak ligin tozunu atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzde kongre, kimin ne olacağı belli değil derken, transfer konusu karanlık şu an.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir