8 Nisan 2021 Perşembe

Geçenlerde aklıma, Feldlkamp'ın bir dönem uyguladığı 4-4-2 geldi


Geçenlerde aklıma, Feldlkamp'ın bir dönem uyguladığı 4-4-2 geldi. O 4-4-2'nin 2. forveti Serkan Çalık'tı ve çok iyi 1-2 maç da çıkardı. Trabzonspor deplasmanı mesela, son dakikalarda 1-0 kazandığımız maçta müthiş bir gol atmıştı. O gol de zaten başlı başına iyi hatırlanmasına sebep. Sezon sonu gelen şampiyonluğu hatırlayınca, o maçın önemi daha net ortaya çıkar. Üzüldüğüm nokta, genç yaşta geldiği ve gelecek vaat ettiği Galatasaray'da, uzun bir kariyerinin olmayışı.

Barış Özbek'in yürüdüğü sezonlar var mesela. Feldkamp dönemi gelen şampiyonluğun en sürpriz isimlerinden biriydi ve daha net katkı verdi. Serkan Çalık biraz daha alternatif gibiydi ama geleceği vardı. Barış Özbek'i hem orta sahada, hem sağ kanatta kullanabiliyordunuz. Her 2 pozisyonda da ciddi bir etkisi vardı, oyunun 2 yönünü oynayabilen bir futbolcuydu. Şu ilginç, böyle bir potansiyel nasıl oluyor da her geçen zaman daha geriye düşmeyi başarıyor.

Serkan Çalık'ın şanssızlığı yaşadığı uzun sakatlık oldu. 2007 / 2008 sezonunun son bölümünde öyle bir sakatlık yaşadı ki, geri dönüşü bir sonraki sezonun devre arasında oldu. O arada da teknik direktör değişti, transferler yapıldı derken gözden düştü. İyileşir iyileşmez de takımdan gönderildi. Sonrası zaten çeşitli takımlarda forma giymiş, hala da giymeye devam ediyor. Nereye gitse tutunamadı, eski potansiyelinin yanına dahi yaklaşamadı.

Bugün Pelkas'ı konuşuyoruz mesela. O tarza yakın bir futbolcuydu. Çoğu mevkide oynayabiliyor gibi dursa da, net katkı alabileceğiniz belli yer vardı. O da 2. forvet gibi diyelim. Kanatlarda çok olmadı mesela, her 2 kanatta da oynatılmasına rağmen. Şöyle de bir anı var. Fenerbahçe'yle oynadığımız Türkiye Kupası maçında 11 yerli kullanmıştık ve Fenerbahçe'nin Brezilyalılarını izlemeye gelen dönemin Brezilya Milli Takım teknik direktörü, o maçta Serkan Çalık'ın performansını çok beğenmişti.

4 yorum:

  1. Essen kaçıncı lig takımıydi o dönem? Şimdi oralardan futbolcu alsak taraftar tesisleri basar :)

    O takım iyi çalışıyordu Feldkamp sayesinde. Aslında o zamanlardan belliymiş önemli olanın isim değil iyi çalışma olduğu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç, maliyetsiz, çok güzel bir yapıydı :)

      Sil
  2. Gerçekten çok dinamik, çok mücadeleci bir takımdı. Emre Güngör, Volkan Yaman, Barış Özbek bu isimlerden ne kadar verim alıanbilecekse o kadar almıştık. İki kötü anı vardı bu sezon için; biri Serkan'ın biri de Uğur Uçar'ın sakatlığı. İkisi için de kırılma noktası oldu ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılma anı oldu ikisi adına da. Hadi Uğur Uçar kariyerini Abdullah Avcı ile kurtardı da, Serkan Çalık baş aşağı gitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir