6 Nisan 2021 Salı

İpler Samsunspor'un elinde ve Tomane'nin dönüşü çok değerli


Tuzlaspor karşısında sadece galibiyet yoktu, iyi de futbol vardı. Sadece yenilen kırmızı katlar değil, takımın futbolu da çok sallanıyordu. İstenmeyen sonuçlar alındı ve avantaj kaybedildi. Yine de ipler Samsunspor'un elinde. Şu süreçte eksiklerin dönmesi ve tam takım olunmasıyla da yapı oldukça güçlendi. Hem alternatif kazandın, hem de beklenti duyduğun ama istediğin performansı alamadığın isimleri yükseltme umudu oluştu. Bunun da en önemli nedeni Tomane'nin dönüşü.

Samsunspor'un hücum tarzı üzerine çokça yazılar yazdım. Ligin ilk yarısında pozisyon bulmakta değil, bitirmekte sorun yaşıyordu bu takım. Tomane çok erken ve uzun bir sakatlık yaşadı. Nadir Çiftçi de bu tarzda çalışkan bir pivot ama yetenek eşiği belli. Yine de gün kurtarıldı. Ocak transferinde ise Mathias transferiyle tarz değiştireyim denilse de, ona uygun bir hücum yapısı yok. Çünkü bu takımın asıl hücum gücünü Yasin Öztekin, Gökhan Karadeniz, Hamroun üçlüsü taşımak zorunda.

3'ü de topu ayağına isteyen, topla ilişkisi iyi olan isimler. Gökhan Karadeniz biraz daha 2. forvet gibi, ceza sahası çevresinde net bir bitirici. Hamroun, kenar oyun kurucu gibi, oyun aklıyla ön planda. Yasin Öztekin de daha kreatif, rakip eksiltmeyi seven, kat eden bir kanat. 3'ünün ortak özelliği ise topu istemesi. Bu yapıda da forvetinin olabildiğince çalışkan olması ve saydığım 3'lüye duvar olabilmesi, servis yapması lazım. Tomane'nin dönüşüyle çehre nasıl değişti gördük.

Yasin Öztekin'i ilk kez bu denli iyi buldum mesela. Nedeni de kendisine duvar olabilecek bir forvet bulması, etkileşime giriyor. Mathias, savunma arkasına koşu atmayı seven bir forvet. Onun için hücum organizasyonu oluşturmak zorundasınız ki, Samsunspor bunu yapamıyordu. Nadir Çiftçi de yetmiyor maalesef. Tomane ön alanda çalışınca, arkasındaki üçlü rahat nefes alıyor ve hücumu ayakta tutuyor. Ortaya da iyi bir futbol çıktı.

Şu kırmızı kart işini çözmek gerekiyor. Ligin kırmızı kart yemeyen tek takımı, maç başına 1 kırmızı kart ortalaması yakalar oldu. Tuzlaspor maçı da bu yüzden elden kaçabilirdi, neyse ki direkler engel oldu. Savicevic önemli bir isim, yokluğunda yaşanan sorun ortada. Bağlantıyı o sağlıyor, orta sahanın dengesi ona bağlı. Yokluğunda değeri daha net ortaya çıktı. Balıkesirspor maçı geçilir de, biraz daha dikkat etmek lazım. İpler Samsunspor'un elinde ve Tomane'nin dönüşü çok değerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir