21 Nisan 2021 Çarşamba

İyi futbol oynayıp, kazanan kadro değişmeyecektir


Fatih Hoca'yı "kazanan kadroyu bozmuyor" ve "iyi olan kadroyu bozuyor" üzerinden eleştirdik. Aslında birbiriyle çelişkili 2 nokta değil mi? Bir dönem oldu, kazanan kadronun değişmesi gerekirken ısrar etti ve kötü sonuçlar oldu. Yine iyi bir dönemin ardından da, kazanan kadro bozuldu ve farklı bir formata geçildi. Hal böyle olunca da, iyi bir Göztepe deplasmanının ardından, Trabzonspor maçında ne olur sorusunun cevabını vermek zorlaşıyor.

Bence kazanan kadro değişmeyecektir. İyi de futbol vardı, uzun zaman sonra keyif aldık. Trabzonspor bambaşka bir yapı olsa da, iyi olan oyunumuzdan ödün vermememiz gerekiyor. Bu iyi dediğimiz oyun da, sezon içinde "değişmemesi" gereken oyun işte. Feghouli etrafında, mümkün oldukça çalışkan, genç ve hareketli futbolcular. Abdullah Avcı'nın mutlaka bu maça özel hazırlığı olur. Sakatlarının dönüşü de onlar adına artı ama Galatasaray'ın güçlü futbolu bu maçtan galip çıkar.

Muslera
Şener (mecburen) Luyindama Marcao Saracchi
Taylan Gedson Kılınç
Feghouli Halil Kerem

Nwakaeme karşısında da Feghouli / Şener Özbayraklı kanadı elbette soru işareti. Bazısı diyor ki, bu tehdide karşı, Feghouli'yi orta sahaya alalım ve Oğulcan Çağlayan sağ kanatta oynasın. Ben buna katılmam, bu hamle orta sahanın hareketliliğini direkt olarak düşürür. Taylan / Gedson / Emre Kılınç hattından vazgeçemeyiz. Feghouli doğal olarak sağda, oyun kurucu rolünde oynayacak. Sağ bekte de Etebo gibi bir düşünceye girilmeyecekse, Şener Özbayraklı tek tercih. Yedlin ve Linnes sakat.

Halil Dervişoğlu'nu beğendik, yeni bir kazanım. Babel'in dönüyor olması bir şey değiştirmesin, Halil Dervişoğlu orada olmalı. Babel'in fizik gücü gibi avantajları olsa da, Halil Dervişoğlu da büyük bir oyun aklı ve rakip yarı sahası içinde hareketli. Kerem Aktürkoğlu ile de iyi bir uyumları vardı. Bu uyumu bozmam ve hücumda en güçlü kozumuz bu olacak. Babel'i alırsak ağırlaşırız, bu çok net. Halil Dervişoğlu çok hızlı olmasa da, rakip savunma arkasına iyi sarkıyor, topla dikine iyi çıkıyor ve topu sürdüğü yer dahi tehdit. Ya faul, ya kaleciyle karşı karşıya, zor durduruluyor.

Kerem Aktürkoğlu da formda. Onyekuru bu maçta da koz olacaktır, sonradan oyuna dahil olur. Kerem Aktürkoğlu gole çok yakın ve seni ileri taşıyacak, hücumda fark yaratacak futbolcu. Durdurulması da güç, çok hareketli. Feghouli de biraz daha ivme kazanabilirse, hücumda işler istediğimiz gibi ilerler. Tabii onu arkasındaki bek çok bozuyor. Keşke Yedlin ya da Linnes'i kullanabilseydik. O taraf beni de korkutuyor ama yapacak bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir