4 Nisan 2021 Pazar

Kendi oluşturduğun iyi yapıyı, kendi ellerinle kötü kılmak


Ligin ilk yarısında kadro ciddi anlamda dardı ama o dar yapıda nice kazanımlar geldi. Oynanan futbol da yer yer gayet tatmin edici, geliştirilebilir gibiydi. Taylan Antalyalı'yı 6 numara yaptık mesela, müthiş bir performans aldık. Oğulcan Çağlayan'ı sağ kanatta kazandık, çoğumuzun beklentisi dahi yoktu. Emre Taşdemir'i, Emre Kılınç'ın orta saha performansı, Arda Turan'ı, forvette Babel'i diye uzar liste. Sekidika'yı dahi kazanmayı deniyorduk, Ozornwafor'u orta sahada görünce acaba mı diyorduk.

Ocak ayında ise gelen her hamle bizi biraz daha aşağı çekmiş. Mostafa Mohamed ve Onyekuru gibi iyi hamleler var oysa. Net bir forvetin oldu ama yine üretememeye başladın. Onyekuru'yla direkt bir etki oluşturdun, sonra o da geçen sezona döndü. Halil Dervişoğlu'nu kiraladın, oysa görüyorsun ki ihtiyacın stopermiş. Gedson Fernandes'i oynatmak adına her şeyi zorluyorsun, eldeki kazanımlardan oldun. Etebo için 6 numara ısrarına girmiyorum bile.

Bu süreçte Taylan Antalyalı ve Oğulcan Çağlayan'ı yedin. Nedeni ne, İrfan Can Kahveci transferinin olmaması mı? Transferin gerçekleşmeme ihalesi onlara mı kaldı? Taylan Antalyalı haftalarca yedek kaldı, sana transfer olmak için her şeyi göze alan, duruş koyan Oğulcan Çağlayan'ı ise, Hatayspor maçı 3-0'a geldikten sonra düşünüyorsun. O Oğulcan Çağlayan da oynadığı süreyi yine iyi geçirdi. Kadroya dahi almıyordun uzun süre.

Geçen günlerde çift forvet denedik, düzenler değişiyor. Tek değişmeyen bir şey var, geriye düşünce geri dönememek. Çift forvete dön, orta sahayı boşalt. Bu değişmiyor, Fatih Hocanın imzası artık. Zorluyor bunu ve hiçbir zaman da sonuç alamıyor. Sorsak tabii, olumlu hareket, daha ne yapabilir ki olur. Yapan nasıl yapıyor, nasıl dokunuyor bu maçlara? Kendi elimizle verdiğimiz bir şampiyonluk olacak ve yeni sezona girerken çare yine transferle takımı değiştirmekte aranacak. Çok yazık.

17 yorum:

  1. Özellikle kiralık adamlar bu kadar önemsenirken oğulcan gibi kendi değerini yok etmeyi yediremiyorum,hocam acaba vicdan olarak rahat mıdır çünkü ben olsam kendimi kötü hissedirdim, bizi yoklukta taşıyan oyuncularımızı 2 ay sonra gidecek top cambazı halı saha topçularına tercih ettiği için çok kızgınım kırgınım hocaya, adaletsizliğinden dolayı çok kızgınım, her maç sakatlık ağrı demeden her şeyini vermiş Taylan a oğulcan a Kılınç ı hiç düşünmeden kestiği için çok kızgınım, dünyanın parasını yattığı yerden alan, 3 ay da bir maça çıkan adamları bu çocuklara tercih ettiği için çok kırgınım, yazık be hocam çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdan olarak rahat mıdır çok gereksiz bir söylem. Eleştiri demiyorum, söylem. Yazık be dediğin adam sayesinde bu kulübün tarihinin büyük çoğunluğu oluştu. Yaşın genç belli ki, üzücü şu yorum. Böyle eleştiri olmaz.

      Sil
  2. Buna izin verilmemeli artık hoca takım değişsin istiyorsa bence bırakmalı, oyuncularına tahammülü kalmamış Ahmet gider Mehmet gelir Mehmet de tek hata da silinir küsülür, geldiğinden beri 500 tane adam aldırdı hep gönderdi getirdi yalama oldu kulüp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu bakacağız artık. Ben de değişim diyorum.

      Sil
  3. Ezber yorumlara devam. 30 senesini verdi, biraz hakkı varsa onun sayesinden 1 saniye sevindiyseniz haram olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bunu dese hakkı, katılıyorum sana.

      Sil
  4. nereye ezber yorum anlamadım şampiyon takım geri döner misal ordu maçı 2017/18 akhisar ama hoca cidden oyunu okumuyor odak başka yerde belli ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezber değil, bence eleştiri de değil eğer yukarıdaki yorumu sen yaptıysan.

      Sil
  5. Oğulcan'da ısrar etsek Taylan gibi bir tane daha milli oyuncumuz olmuştu çoktan hatta Kerem için bile söyleyebilirim bunu.
    Bir takım için en kötü şey belirsizlik kesinlikle haftaya kimin nerede oynayacağı ne yapacağı belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuştu tabii. Şöyle diyeyim, Kenan Karaman'ın Oğulcan Çağlayan'dan fazlası yok.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum buna

      Sil
  6. Bence kendi eliyle bu takimi yok eden Fatih hoca... forma qdaleti bakımından oyuncular tarafından pek iyi artık düşünülmüyor. Bu son maçta ozonwaforn a dahi forma vermemen artık oyuncular için son damla oldu. Onu orada onu şurada dene hayalinden vazgeçmedik. Gelecek maç adına pek ümit var değilim. Yensek dahi pek yüzüm de gülmez son 5 maçtır yaşadığım kahır ömürlük geldi. Bana Fatih hoca neden böyle yapıyor anlamıyorum. Lakin işlerin pek yolunda gitmediği kesin. 1 oldun 1 maç sonra kendi elinle 1.liği verdin ondan sonra maç üst üste kazandın ondan sonra yok oldun.... bunu maçların fazla oluşuna baglayamayiz hakeme baglayamayiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi elleriyle oluşturan da o. Bana garip gelen kısım işte :)

      Sil
  7. Hoca'nın takımına bu denli güvenmemesini ve değersizleştirmesini anlayamıyorum. Türkiye şartlarında bu kadro bu kadar da kötü bir takım değil. Bizden çok daha eksik ve zor şartlarda bir sürü takım var. Devre arası da bir sürü adam alındı.
    hocanın bu takıntılarını bir kenara bırakma zamanı geldi.
    Amacı, planı nedir gerçekten anlayamıyorum. ama bu şekilde takımından nefret ederek Şampiyon olunmaz. Eğer bu sezonun kaybedildiğine inanıyorsa ve kafasında seneye bırakmak varsa zaten boşa konuşuyoruz.
    Ya da bu sezon da gitsin, seneye zaten yeni yönetim gelecek sil baştan takım kurma gibi bir hayali varsa artık harbiden PES diyorum. Artık transfer lafı duymaktan gına geldi. Kiralık oyunculardan da gına geldi.
    Elimizdeki Taylan, Emre, Oğulcan, Kerem'i sürekli oynatmak yerine, seneye takıma kalmayacak bir sürü kiralık oyuncuyu ya da yaşlı ve güçsüz oyuncuları oynatmak da neyin nesidir?
    Bir umut hocanın yeniden 4-1-4-1 sistemine dönüp ideal 11'i ve taylan, emre, kerem, oğulcan'ın içinde olduğu takımı kurmasını temenni ediyorum.
    Arda, babel, emre akbaba, gedson gibi oyuncuların da sadece kenardan girmesi gerektiğine inanıyorum.
    Defans oyuncuların bence tamamı bir facia!!! Orası kesin. Ama bir şekilde doğru orta saha ve hücum ile belki onların da bireysel hatalarını kapatabiliriz.
    yoksa Marcao, Lyundama, Sarakki, yedlin vs.. aslan GS'da oynamasını isteyeceğim oyuncular değil. Yedlin ve Sarakki defans nedir bilmiyorlar. Marcao ve Lyundama aşırı riskli oyuncular. Marcao yerden kalkmıyor. Lyundama kabul edilemez pas hataları ile oynuyor. Ve birbirlerini tamamlamıyorlar. Çok kötü kurulmuş bir defans bu.
    Bu defansla bir şeyler yapabilmek için çok iyi orta saha ve forvetlere ihtiyacımız olduğu kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamıyorum. Kısıtlı imkanlardan çok iyi iş çıkarmışken, alternatifler arttıktan sonra kontrolü kaybetmesi garip oldu.

      Sil
  8. feguli belhanda ikilisi bence bu takımın en önemli parçalarından ikisiydi
    bu iki oyuncu sayesinde set hücumu yapabiliyordun,

    terim son dönemde maalesef bu iki ismi aynı anda iyi kullanamadı,
    bazen oyuncunun kıymetini ve yaptıklarını oyuncu gittikten sonra anlayabiliyorsun,belhanda üzerine kopan gereksiz fırtınanın sonuçlarını görüyoruz,

    oyun bilgisini ve kaliteli ayakları her oyuncu ile dolduramıyorsun hocam

    hücumda ve defansta ana iskelet oyuncular olur,defansta ana iskelet 2 stoperdir,hücumda ise 8-10 numaralar,bunları değiştirmeyeceksin

    kenarlarını değiştirebilirsin,bunda fazla problem olmaz,ama iskelete dokunmayacaksın hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiketten uzak da yürür bu işler hocam. Maliyetleri en azından daha istikrarlı isimlere vererek hocam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir