6 Nisan 2021 Salı

Sc transfer 2021 #16; Levin Öztünalı


Sözleşmesi bitecek gurbetçi futbolcular konuşulurken adı pek anılmıyor. Salih Özcan odaklıyız mesela, daha sık o konuşuluyor. Bence de daha değerli bir alternatif, o ayrı konu. Köln'de bulduğu süreler ciddi anlamda arttı ve bu sezonun değerli isimlerinden. Bundesliga'da kalması da çok olası bir ihtimal. Türkiye'de kendisini kim getirebilirse değerli bir adım atmış olur. Orta sahada oyunun iki yönünü oynayacak, sertlik ve teknik düzeyi aynı anda sağlayabilecek bir orta saha.

Konuşulması gereken bir de Levin Öztunalı var. Uzun zamandır Mainz forması giyiyor ve geçmişteki potansiyelini tam anlamıyla yansıttı diyemeyiz. Leverkusen dönemlerinde beklenti daha yüksekti. Almanya U21 futbolcusuydu ve geleceği oldukça parlaktı. O jenerasyondan Suat Serdar yürüdü mesela, Alman Milli Takım'ını da gördü. Levin Öztünalı ise biraz daha yerinde saydı ve Mainz rotasyonunun bir parçası oldu.

Levin Öztünalı adına da "joker" yorumunu yapabiliriz. Bu tabiri seviyorum, birçok pozisyonu yedekleyebilen futbolcular oldukça değerli. Levin Öztünalı da 4-4-2'nin sağ kanadı gibi olsa da, orta sahada, sağ önde, hatta sağ bekte kullanabileceğiniz bir isim. Hızlı diyebileceğimiz, teknik ve pas özelliği iyi seviyelerde ve oyunun 2 yönünü oynamaya çalışıyor. Çalışkan bir isim ve sanırım en öne çıkan özelliği de bu.

25 yaşında, bu sezon oynadığı 15 maçta da 1 gol 2 asisti var. Rotasyon için düşünülebilecek, alternatif üretebileceğiniz bir isim. O da Bundesliga'da kalabilir. Eski potansiyelini karşılayamamış olsa da, o lig adına da kendini kanıtladı. Türkiye'ye de gelişi şaşırtmaz, sözleşmesinin bitiyor olması eminim ki çoğu takımın radarına girmesini sağladı. Ülke basınında çok konuşulmuyor tabii, henüz farkına mı varamadılar bilmiyorum.

6 yorum:

  1. Aynı zamanda çok yönlü de bir oyuncu galiba. Kaan Ayhan kadar olmasa da birden fazla seçenek sunabilir bize.

    YanıtlaSil
  2. Transferden önce elimizdeki yapıyı güçlendirmek gerek. Oğulcan ve Kerem artık bu takımda daha net rollere sahip olmalı. Bunun yanında sözleşmeleri uzatılıp Luyindama-Marcao tandeminde ısrar edilmeli, resmen elimizdekini değersizleştiriyoruz. Babel, Falcao, Feghouli, Akbaba, Şener gibi 10 maçın 1'inde oynaması beklenen oyuncularla yollar ayrılmalı. Onyekuru konusundaysa hala kararsızım, takım oyunundan çok uzak hadi diyelim bunu aştı, bu sefer de Kerem'in önünü tıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de sahip olmalı. Takım içi mücadele unsurlarını belirlemeli, rolleri sabitlemeliyiz. Onyekuru konusunda da yarın bir yazı var, okumanı isterim. Benzer yerdeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir