26 Nisan 2021 Pazartesi

Sc transfer 2021 #17; Mateo Musacchio


Lazio bu transferi Ocak ayında gerçekleştirmiş olsa da, çok da fazla forma vermediler. Milan'dan bedelsiz olarak geldi, Lazio'dan da bedelsiz olarak ayrılacak gibi. Sözleşme uzatma opsiyonları olsa da, sözleşme yarım sezonluktu ve takımdan ayrılacak gibi görünüyor. Villarreal ve Milan kariyerlerinde irili ufaklı sakatlıkları olsa da, kaliteli, tecrübeli bir stoper. Tabii Milan'da yaşadığı son sakatlık çok ağırdı ve formasından uzun süre ayrı kaldı. İyileştikten kısa süre sonra da Lazio'ya transferi gerçekleşti.

Galatasaray'ın stoper arayışı mutlaka olacaktır. Marcao ve Luyindama'nın sözleşme durumları var mesela. Kalacaklar mı, gidecekler mi? Sözleşme uzatmamaları halinde mecbur satılacaklar. Ya da Marcao kalacak da, Luyindama mı elden çıkartılacak? Onun da pas oyununda bir sorunu var ve sakatlık sonrası geri dönüşü hiç iyi olmadı. Benim odağım Kaan Ayhan mesela, onun transferini düşünüyorum. Yine de bonservis durumu sorun olacaksa, sözleşmesi biten futbolcular daima gündem olacaktır.

Musacchio, lider özelliği olan, tecrübeli, Galatasaray'ın aradığı tarzda bir stoper diyebiliriz. Pas oyununa oldukça yatkın, çalışkan, agresif, sert. Çekincem son dönemde yaşadığı sakatlıklar ve uzun ayrılık olur. 30 yaşında aslında, stoper adına ideal dönem. Marcao'ya da böyle bir lider stoperin iyi gelebileceğini düşünüyorum. Donk dahi nasıl etki ediyor ortada, kaliteyi orada biraz daha yükselterek, aynı özellikte bir stoperle iyi iş çıkartılabilir.

Ujfalusi çok daha yaşlı gelmiş, unutulmaz bir etki bırakmıştı. Semih Kaya üzerindeki etkisi de ortada. Marcao da genç bir stoper, yanında tecrübeli ve lider stoperle görmek isterdim. Ya da Kaan Ayhan tarzı, yine genç diyebileceğimiz, pasör bir stoper de olur. Musacchio da pasör gerçi, kalitesi de bu ligin üzerinde. Yeter ki sağlıklı tutalım, sonrası gelecektir. Galatasaray'ın adı birçok sözleşmesi bitecek futbolcuyla geçiyor. Bu da bu iyi gelişme.

8 yorum:

  1. Geçmişinde sakatlık sorunu varsa biz de kesin sakatlanır ve aylarca geri dönemez.

    YanıtlaSil
  2. lütfen artık sakat oyuncu istemiyorum ben,bide eskiden klasik böyle tip stoperler büyüklere yazılır hep ama geneli sorunlu olmuştur,caulker boşa çıkıyor mesela alalım onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caulker de ağır, şu oyun yapısına ne denli uyacak tartışılır. Maicon olmadı mesela, sırf bu yüzden.

      Sil
  3. Hoca durumu belirsiz, yönetim keza öyle. Bu sene Mustafa'nın bonservisini alır, Ağustos'ta da kalan transferleri yaparız(muhtemelen kiralık). Bu tarz isimleri düşürmek için geç kalacağız gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ondan korkuyorum. Kongre dönemi oluşacak boşluk, o kadar kıymetli zamanlar ki.

      Sil
  4. Sakatlık sorunu yasamazsa kesinlikle faydası olur bize. Sakatlık meselesini göz önünde bulundurarak bir sözleşme yapabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da sanki daha garanti isimlere mi gidilmeli :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir