4 Nisan 2021 Pazar

Şimdi de ihale Mostafa Mohamed'e mi kaldı?


Şimdi de ihale Mostafa Mohamed'e mi kaldı? Oysa ilk transfer olduğu günler her şey ne kadar da güzeldi değil mi? Şu takımın ligin ilk yarısında birçok kazanımı olsa da, bence en önemli eksiği net bir forvetinin olmamasıydı. Bulduk onu da, müthiş bir potansiyel transfer ettik. O da iyi başladı, potansiyelinin ne ölçüde olduğunu gösterdi. Sonrası ise düşüş, Gomis sonrası her forvetinin yaşadığı gibi.

Gomis sonrası gelen forvetlerin hepsi suçlu değil yani. Bu forvetler bir süre sonra istisnasız şekilde düşüyorlar. Diagne'de de değildi suç, biz ise tüm ihaleyi ona bıraktık. Premier Lig'deki etkisi ortada işte. Mostafa Mohamed'i de düşürmüş olduk. Çünkü organizasyonun yok, üretemiyorsun ki. Galatasaray hücumda ne oynuyor, ne yapmaya çalışıyor? Net bir forvetin olsa da, top oraya gelmediği sürece sana ne verebilir ki?

Mostafa Mohamed'i suçlamam, düşüşü onunla alakalı değil. Milli Takım'ına gidiyor, orada etkili mesela. Sendeki görüntüsü düştü. Falcao oynadı, o da kalitesiyle yaptı ne yaptıysa. Oynadığı dönemde onu dahi tam anlamıyla kullanabildik diyemem. Onyekuru da bu süreçte düşüşte, onu kullanmayı biliyorduk derken, artık unutmuş durumdayız. Hatayspor karşısında ilk yarıda tek 1 tane olumlu anın yok. Koskoca Galatasaray.

Olay Gomis'in gidişi değil. Gomis sonrası o yerin dolmadığı konusu ise hiç değil. Olay, Galatasaray'ın hücum organizasyonunun olmaması. Mostafa Mohamed de kısa haftalar içinde onu iyi kılan tüm özelliklerini kaybetmiş halde. Potansiyelinin, yapacaklarının ucu yok diyorduk. Ayağının tozuyla katkı vermişti, Fenerbahçe'yi deplasmanda deviren adamdı. Düşüşü de devam eder, bizdeki sorunun kaynağı belli.

19 yorum:

  1. Galatasaray'a şu anda Messi'yi getirsen 5 haftada kaybolur gider.

    YanıtlaSil
  2. 5 büyük ligde tüm takımlar gs'den iyi idman yapıyordur. işte diagne ortada. demek scott piri de çözüm değilmiş.

    YanıtlaSil
  3. terim dönemlerinin bir klasiğidir bu,hem milli takımda hemde galatasarayda

    oyuncular ciddi şekilde eleştirilir,terim eleştirisi yapılamadığı içindir genelde bu durum

    medyada genelde teknik adam güçlü ise oyuncular hedef tahtası yapılır,teknik adam zayıf ise teknik adam hedef tahtası yapılır,tudor döneminde medyanın tudora nasıl sorular sorduğunu biliyoruz,adeta çiğ çiğ yediler saha dışında tudoru
    saha dışında terimi yiyemeyecekleri için kimi yiyecek ''eleştirmenler!'' ?

    oyuncuları hedef tahtasına koyacaklar

    bu durum terim dönemlerinin değişmeyen kuralıdır,hem milli takımda hemde galatasarayda,
    özetle başarı varsa terim başarısızlık varsa oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın eleştirisi gayet yapılıyor bence. Kontrolü kaybetmek, seviyeyi düşürmek ise kastın, Fatih Hocaya karşı bu platformda böyle bir şey olmaz. Yaş var çünkü, belli şeyler yaşadık biz.

      Sil
  4. Dün Diagne'yi Wba'da izleyenler oyuncuların performanslari konusunda suçlunun biz olduğumuzu anlar kesinlikle. Oyuncu bize gelince bir iki hafta yüksek performans veriyor sonra düşüyor. Bunu neden araştırmıyoruz?
    Bu yaz da Mostafa'yi degersizlestirip zorla kiraya gönderip yeni santrafor mu alacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda yazdım, sorun asla forvetlerden kaynaklı değil.

      Sil
  5. her gelen oyuncuyu futbolu unutmuş adama çevirmek gerçekten beceri ister. bizim idmanlar tez konusu olur. sağlam gelen çöp çıkıyor.

    YanıtlaSil
  6. Gecen sene pandemiye kadar muthis bir oyun oturtmustuk, 3-1-4-2 işliyordu, pandemi sonrasi ilk kotu sonuctan sonra hersey cope atildi. Bu sene de benzeri oldu, isleyen oyunu bozduk. Bununla birlikte 4-3-1-2 yi dogru oyuncularla denersek bence ideal sistemimizi bulabiliriz. Falcao/Mohammed; Oğulcan/Henry; Kerem/Halil şeklinde olmalı ileri hattımız. Seneye Falcao ve Babel'i de gönderip oraya Enis Destan gibi oyuncuları ekleyebilmeliyiz.
    Orta sahada boyle bir donemde Belhanda'yı gonderenlerin adlarinin ibra edilmeyerek tarihin utanç sayfasinda cok sevdikleri Polat yonetiminin yanina eklenmesi gerekiyor.
    Buna karsin, Alu diend, Patrik Betg gibi scout ekibinin takip ettigi bir top kazanan orta sahanin yani sira Morutan gibi 10 numara pozisyonunda oynayabilecek bir oyuncu ve Salih Uçan transferleriyle onumuzdeki yil icin ideal bir orta saha kurabiliriz. Her iki beke transfer yapacağız, stoper rotasyonunda Donk'u gonderip en az 2 kaliteli stoper almalıyız. Dolayısiyla sampiyon olmasak bile ligin son haftalarinda dogru oyunu yeniden bulsak gelecek sezon olacak diye bekleyebiliriz, fakat Terim'in ne dusundugunu anlayamamak huzursuzluk veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl da müthiş bir oyunumuz vardı, vazgeçtik. Hem de covid kaynaklı birçok eksiğin olduğu haftalarda.

      Sil
  7. örnek almamız gereken takımlar slavia prag dinamo zagreb gibi takımlar. gerekirse düşük kalite ama bol mücadele bol koşu bol tempo.

    ama bu taraftarla zor. bana kalsa ben muslera ile bile uzatmazdım. okan oğulcan kerem emre kılınç gibi adamlar banko olmalı.

    ama bu tip düşük maliyetli bir iskelet kurmak istediğinde sevgili taraftarımız direkt "x gs seviyesinde değil" diye asıp kesiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, bence de örnek almamız gereken yapı onlar. Yeter ki şu etiket sevdasından sıyrılalım.

      Sil
  8. onyekuru (kerem daha formdaysa kerem ama! ısrar anlamsız)
    mohammed
    oğulcan

    kılınç
    taylan
    gedson

    bu takımın kurgusu bu olmalı. koşu ve mücadele. geçiş hücumu! mıy mıy pas değil asla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin merkezde olmadığı yapıda imkansız o iş.

      Sil
    2. gedson yerine feghouli'yi seve seve yazardım zaten. top oynamaya niyeti olsaydı...

      Sil
  9. Kara delik gibi kulüp olduk formda gelen adam çat diye düşüyor hocam artık transfer isteyeceğine elindeki adamların değerini bilsin bjk nin paşa 11 ini bakın, ghezzal abou olmayınca neredeyse kanat da necip oyanaycak sende istemediğin kadar elinde oyuncu var, artık kadro bahane değil yavaş yavaş bazı şeyleri konuşmamız gerekiyor 20 tane adam gönderip bi 20 daha alamayız hoca artık motivasyonunu kaybetmiş maalesef, oyuncular ile arası 2 yıldır hep kötü, sürekli kenar da el kol yapan sürekli memnuniyetsiz olan biri varsa oyuncudan da performans falan beklemeyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hocanın eldeki değerleri parlatmasını bekliyorum. Bunu ligin ilk yarısında yapmıştı da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir