8 Nisan 2021 Perşembe

Şunu görüp umutlanmak mı yoksa daha önceleri neredeydiniz demek mi?


Fatih Hoca, dün yapılan idmanı basına açtı ve her hafta da bunun devam edeceğini söyledi. Bir süredir zaten idmanda gördüğümüz bazı fotoğraflarda olabildiğince agresif bir hal var. Babel'in de idman sonrası attığı tweetlerdeki yorumu ortada. Basına açık idmanda da yine olabildiğince, hırs, mücadele, agresif hali görebiliyorsunuz. Şunu görüp umutlanmak mı yoksa daha önceleri neredeydiniz demek mi? Bunu da Karagümrük karşısında oynanacak oyun sonrasında konuşabiliriz.

O maçta iyi oynarız, sonra da deriz ki daha önceleri neredeydik. Niye birkaç hafta önce bu doz artmadı da, ipleri sıkı şekilde tutmadık. Kötü oynarız deriz ki, aynı tas aynı hamam. Geleceğe dönük çıkarım yapmaya kalksak, aynı şeyleri yaşamayacağımızın garantisini kim verebilir? Neresinden baksak kafamız karışacak yani. En iyisi hafta sonunu beklemek ve oynanacak maçın ardından yorum yapmak. Hafta hafta bakıyorum, amacım da geleceğe çıkarım yapmaya çalışmak olacak. Şampiyonluğunda ya da lig sıralamasında değilim.

İdmanlara bakıyoruz, Gedson Fernandes bel kırıyor, Mostafa Mohamed'in mermi gibi kafa vuruşlardı. Transferi döneminde beklediğimiz ama sahaya yansımayan tonla hareket. Sahaya yansımadıktan sonra da bu görüntülerin bir anlamı kalmıyor. Bu da maalesef teknik direktörün yaşattığı bir sorun, ele geçen potansiyel daha da aşağı çekiliyor ve iyi performans verememeye başlıyor. İyi gelen düşüyor, düşmüş gelen yerden kalkamıyor.

Karagümrük maçını bekleyeceğiz artık. Gerçekten de merak ediyorum bu maçı. Reaksiyon ne ölçüde verilecek ve o reaksiyon gelirse de geçmişi ne ölçüde sorgulayacağız. Reaksiyon gelirse de, bu yeni sezona yansır mı, o da apayrı bir konu olacak. Bugünden, gelecek sezona yönelik umutlanmak? Onu da reaksiyon gelirse konuşuruz artık. Çift kale maçta da onca dakika geçti ve 1 gol dahi olmadı. Savunma mı iyi yoksa hücum mu iyice kısırlaştı. Konuşacak konu çok.

10 yorum:

  1. Gedson fernandes çalım atabiliyor ama zaten tek yapabildiği bu, ee bunu bjkli mensah da yapıyor, mensah kayseriden gedson benfica dan geldiği için aralarında çok fark varmış gibi bir algı var ama yok aslında, mensah da atletico madridin yatırım yaptığı bir oyuncu idi ama baktılar mensah sadece çalım atıyor başka bir şey yapamıyor saldılar kayseriye, gedson da böyle devam ederse mensah gibi olacak bence kariyeri, geniş alanda sadece iş yapmak ayıp bir şey değil ama mesela skor yapma veya kontralar da çok etkili olursanız bu özelliğiniz işe yarar ama gedson da bu da yok yani geniş alanda da yok, bu arada emre mor da şov yapardı antrenman da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson Fernandes büyük potansiyel. Benfica döneminin hayraniyim ve Tottenham'a da büyük beklenti ile gitti. Bence yine yükselir ama biz x takımın futbolcusunu şu aşamada neden yukseltiyoruz durumu oluşuyor.

      Sil
    2. Büyük potansiyel ama 2 yıldır doğru düzgün top oynamadı. Ayrıca ara transfer döneminde hazır oyuncu alman lazım. Gedson un ne kadar hazır olduğunu daha doğrusu olmadığını gördük. Adamın form tutmasını hazır olmasını beklersen sezon bitecek. Gedson sevdasına kendi oyuncunu kaybetmen de işin başka tarafı. Burada yine hocanın hatası var. Kendi aracılığıyla yapılan bir transfer olduğu için ayağa kaldırdım demek adına ısrarla oynatmaya çalışıyor yada oynatma garantisi verdirdi.

      Sil
    3. Orası öyle işte. 1.5 yıllığına kiralanma durumu mu oluştu anlamadım, ısrarla forma giydi. Düşüşte olsa da, potansiyeline lafım yok.

      Sil
  2. Mohamed kafa vuruşlarını ilk geldiğinde çok yaptı ama gol olmadı sadece, şimdi ise zaten her oyuncu dip yaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top gelmiyor ki. Gelse bir şeyler değişecek belki.

      Sil
  3. İdman ayrı maç ayrı... orada maç için gerekli otomatiklik oluşturmaya çalışılır. İdmanlarin basina açılmasında şöyle bir güzellik var belki kulüp daha şeffaf olur takımla dış dünya arasında bu kadar büyük duvarlar olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok biraz daha diş göstermek istiyor hoca, eli açık oynamaya başladı. 2. dönemi de yapardı bunları. Hatta Milli Takim'da da. Bunun bir ötesi daha var, maçtan 1 gün önce ilk 11'i direkt kendi açıklaması.

      Sil
  4. Bizde 2 büyük sıkıntı var abi birincisi hoca herşeye yetmeye çalışıyor sağlam bi yönetim olsa sadece takımla ilgilense Türkiyenin en iyisi avrupanında sayılısı ikincisi de transferleri direk sahaya atıyoruz takıma ekleye ekleye gitmiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yönetimi görmeden bu konuda bir şey diyemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir