25 Mayıs 2021 Salı

Belhanda haklıydı


Yine döndük Belhanda konusunda. Haklıydı çünkü, bunu kimse inkar edemez. Galatasaray tarihinin en çok hakkı yenen futbolcularından biri olduğu da diğer gerçek. Bunu da yavaş yavaş herkes görmeye başladı. Belki işin geri dönüşü olmayacak olsa da, Belhanda'yı kötü hatırlamamak gerekiyor. Sözleşmesini fesih ettin de ne oldu, en önemli alternatiflerinden birini sildin. Oynanan maçlarda belki de 1 puana olsun etki ederdi ve şampiyondun. Kaybedilen şampiyonluk, düşünülenden de daha fazla Mustafa Cengiz yönetimine yazacak.

Eski kulübü olan Montpellier ile anlaştığı söyleniyor. Yıllık ücreti de 1.7 - 1.8 milyon avro civarına gelecek. Galatasaray'la da anlaştığı rakam buna yakın, hatta 1-2 tık da azıydı aslında. Belhanda'yla hocanın isteği doğrultusunda anlaşılıyor, Muslera gibi yeni sözleşme alması ufuktaydı. Belhanda tarafında da tüm imzalar tamam ama sevgili Mustafa Cengiz sezon sonunu bekliyor. Belhanda 1.6 - 1.7 milyon avro civarı bir rakama düşmüştü. Sonra da olanlar oluyor.

Çok isterdim. Şu yönetim gitsin de, Belhanda'yı geri döndürelim. Böyle bir bağlantı futbolcusunu, bonservissiz şekilde ve bu paralara nerede bulacaksın ki? Tabela deniyordu, bu sezon gol yükünü de çekmeye başlamıştı. Sonra niye Emre Akbaba oynuyor, e oynar tabii. Feghouli'yi de düşürdün, o da cabası. Sürekli dilinde "indirim yapmayan futbolcular" var, taraftarın önüne atıyorsun herkesi. İndiği rakam ortada değil mi?

Doğru rakama inmiş, beklenti belli, takım içi katkısı da ortada. Aldığı rol ile, doğru ücreti almaya başlayacaktı. Yazık oldu artık, Montpellier formasıyla kendisini bayıla bayıla izleriz. Düzen içinde ne denli önemli bir isim olduğu ortaya çıkar. Bu sefer de "bizde böyle oynamıyordu ki" diyenler çıkar, artık diyecek bir şeyim yok. Belhanda adına hayırlısı olsun, kendisi için en iyisi olsun isterim. Sevdiğim, beğendiğim isimlerden biri. Forması da dolabımda, gururla giyerim.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Zaten stat mudurunu kovarak Belhanda'nin hakli oldugnu kendileri gøsterdi.. Tarihimizin en køtu baskani. Nokta.

    YanıtlaSil
  2. Gedson-Belhanda-Taylan üçlüsü çok ideal olacaktı Gedson'un da formunu bulmasıyla. Belhanda yeni takımında da başarılı olur. Bir süre daha üst düzeyde futbola devam eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimal o üçlü de bizi şampiyon yapacaktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir