13 Mayıs 2021 Perşembe

Benim adıma sezonun futbolcusu, asla tartışmam


Marcao'yla alakalı yeni sözleşme haberleri var. Hatta anlaşmaya varıldığı da söyleniyordu. 2024 yılına kadar uzayacağı, yıllık ücretinde de yüzde 50 zam alacağı yazılmış. Bu da 1.2 milyon avro gibi bir rakama denk geliyor ve hala makul bir ücret. 1.5 - 1.8 milyon avro arasını gözden çıkartmıştım mesela. Hakkı da var, neden demezdim. Yeni sezona yönelik, en önemli konulardan biri bu. Belki de en önde geleni.

Benim adıma sezonun futbolcusu, asla tartışmam. Sezon başından bu yana aynı istikrarda devam ediyor. Takımda birçok isim büyük istikrar sorunu yaşasa da, Marcao'nun çizgisi pek bozulmadı. Oyunu da oldukça yukarıda diyebilirim. Partneri sık değişiyor, önündeki 6 numara, takım kurgusu sürekli değişim halinde. Buna ayak uydurmak da zor. İster istemez belli dönemler sallanırsınız. Marcao sallanmadı işte.

Ligin 11'i yapılırken de, Marcao o takımda yerini alacak. Hatta ligin en değerli stoperi olduğunu da söyleyebilirim. Top kullanımı, topla çıkabilmesi, oyun aklı öyle yüksek ki, stoperin bunları yapabilmesi, hele ki sol ayaklı oluşunu da düşününce büyük artı oluyor. Marcao'yu günün birinde mecburen satarsınız da, şu an değil. Henüz potansiyelinin en üst noktasına gelmedi ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken onu satmak zarar yazar.

Luyindama için bunu konuşamıyorum mesela. O da sakatlık dönemi öncesi çok ciddi bir potansiyeldi. Fizik gücü, fiziğine oranla hızı, hava hakimiyeti, atletizmi gibi değerli özellikleri vardı. Hem sakatlık sorunu, hem de Mariano, Fernando, Seri gibi isimlerin artık etrafında olmayışı onu düşürdü. Pas takımısınız, iş bir noktada top kullanımına bakıyor. Babacar'ı, Aboubakar'ı durdurmanız gereken noktada durduruyorsunuz da, maçların çoğuna "durdurma" odaklı çıkmıyorsunuz.

Luyindama'nın diğer eksisi de bana göre çok çalışkan olmaması ve disiplin sorunu yaşaması. Yine sözleşme uzatılabilir, denenebilir ama önüne 1 stoper alınacağını düşünüyorum. Ayrıca şu an Donk dahi takımın oynadığı oyuna daha yatkın. Haliyle de büyük teklifler beklememekle birlikte, olası teklifler ışığında Luyindama'nın satışını değerlendirirdim. Maalesef benim açımdan, Luyindama konusundaki görüntü bu.

5 yorum:

  1. Abi bi ara çok çalım yiyordu birebirde orada çok eleştirmişti insanlar.Sence haklılar mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız değildi. Marcao'nun eksiği o. Açık alanda, bire bir yakalanırsa geçmiş olsun.

      Sil
  2. Elimizde tutabilirsek Luyindama'nin yaz dönemini çok iyi geçirmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumum çok saçma olmuş :) şu şekilde düzeltiyorum: elimizde tutabilirsek çok güzel olur. Yanında oynayacak olan Luyindama'nin da yaz döneminde çok iyi bir kamp dönemi geçirip seneye çok daha iyi olması gerekir.

      Sil
    2. Elimizde tutarız, tutmayacak bir şey yok :) Ama sorun başka. Luyindama'nın sağında Mariano, önünde Fernando varken şu top kullanma işi sorun olmuyordu. Bugün yoklar ve olmayacaklar. Pas oyunu oynarken, çoğu maçta Luyindama sırıtıyor, yük Marcao'ya kalıyor. Ama maçı tutalım, topla az oynayalım gibi ortamda yine büyüyor. Bence üzerine 1 stoper kesin olarak alınacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir