12 Mayıs 2021 Çarşamba

Bitti demeden bitilmiyor gerçekten


Kaybetmekten korkum yoktu da, inancımı yitirmiştim diyeyim. Ateş çemberi dediğim o fikstürde tulum çıkartıp, sonrasında çok daha rahat dönemde üst üste puanlar yitirmek eminim ki herkesi düşürdü. Çok ilginç lig, kimse bitti diyemiyor. Son haftalara girilirken, belki de en az şans verilen takımdık ki, şu an iş tamamen ortaya geldi. Bitti demeden bitilmiyor gerçekten, inanan bir Galatasaray var. O inancı sağlayan isim de Fatih Terim. Bu havayı o kadar iyi solur ki.

O öyle olsaydı, bu böyle olsaydı kısmı bugünün konusu değil. Önümüzde 1 maç var ve şansımızı da yüzde 50 görüyorum. Şu noktaya geleceğimizi, son haftaların ardından inanın ki tahmin edemiyordum. Beşiktaş çok güzel zamanda çözüldü, Galatasaray da çok güzel zamanda seri yakaladı. Fenerbahçe'nin kendi ipini çekişi ise, bir Fenerbahçe klasiği tadında, çok şaşırmıyorum. İnançsızlık yerini çok büyük bir heyecana bıraktı ve olası şampiyonluğun imzası Fatih Terim'e ait olacak. Olur da şampiyonluk gelmezse, ben yine teşekkür edeceğim.

İçinde bulunduğumuz dönem, yaşadığımız kaosun başka takımlar adına tarifi olmaz. Bizim adımıza ise var. Bu tarz kaoslar çok gördük ve bir şekilde bu süreçlerin içinden çıkabiliyoruz. Daha doğrusu, Fatih Hoca çıkıyor diyelim. Galatasaray'ın bir yönetimi yok mesela, yönetilemiyor. Kongre süreci malum, yarın ne olacağının kimse garantisini veremiyor. Şu ortamda geriden geldik ve yarı yarıya şanstayız diye bakıyorum. Olası şampiyonluk halinde, hikayesi yıllarca, dilden dile anlatılacak türde.

Cumartesiyi bekliyoruz. Tüm odak orası, ne olacağını göreceğiz de. İnanmayan ben, şu an farklı bir motivasyon içindeyim. Daha önce yaptık, yine zor şartlarda, finallerden çıkan takım olduk. Umarım yine başarır ve şampiyon oluruz. Olamazsak da canları sağ olsun, şu ortamda işi son dakikaya taşımak da benim nazarımda başarıdır. Daha iyi bir yönetim ve sattığın kadar al durumundan kurtulmuş Galatasaray'ın, Fatih Hoca'yla birlikte başaracakları var. Yeniden bu noktadayım. Hoca bizi, en azından beni yanıltsın. Böyle yanılmaların hastasıyız, ucunda Galatasaray başarılı olsun yeter ki.

11 yorum:

  1. Galatasaray genetiği ve DNA'sı gereği mucizeleri, olmaz denilenleri olduran bir kulüp. Fatih Terim başka bir takımın efsanesi olsa eminim ki bizdeki başarılarını yakalayamazdı. 8 puan farktan şampiyonluk, 1'e 250 oran verilirken UEFA kupası almak gibi. Bunlar öyle her kulüpte olacak şeyler değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O söylediğin dna'yi yazan kodlayan isimdir Fatih Terim.

      Sil
    2. Terim öncesi dönemde 1989 yılında 3-0'dan gelip 5-0'lık skorla rövanş alarak şampiyon kulüpler kupasında yarı finale çıkmışlığımız da var.

      Sil
    3. Var, yok demiyorum. Ama o dna'yi ağırlıkla yazan Fatih Hoca.

      Sil
  2. Camia olarak kenetlenebilsek bizden başka kimse şampiyon olamaz bu ligde hiçbir zaman ama Galatasaray hep kendi kendine veriyor en büyük zararı.

    YanıtlaSil
  3. olursak bu iş puan farkıyla olur gibime geliyor. averaja kalırsak işimiz zor. o averaj olayını denizlispor maçında halletmeliydik. ama bence bjk oradan galibiyeti biraz zor çıkartır ve puan farkı ile şampiyon oluruz gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. göztepe camia olarak Galatasarayı ve hocayı sever. hocanın bir dönem göztepede çalışmış olması da bir etken tabi. tüm bunlar olmasa da göztepe köklü bir camia. çıkar, sonuna kadar mücadele eder. maçlar seyircili olsaydı beşiktaşın 3 puan şansı 20% falandı. şimdi 40-50%. biz her türlü kazanırız ama birçok arkadaşın dediği gibi averajla gelmez şampiyonluk. olursa bence de puan farkıyla olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi skoru erken alsak iş tamam

      Sil
    2. Skoru erken alsan, Beşiktaş daha da paniğe sürüklenecek. İlk yarıda 2 3 gol bulabilsen, öyle şeyler olacak ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir