21 Mayıs 2021 Cuma

Bugün de, Brighton ve Crystal Palace gibi takımların radarında


Diagne'nin WBA kariyerini ilgiyle takip ettik. Oradaki yükselişi, yeni dönem adına ciddi bonservis girdisi anlamına geliyordu. 16 maçta 3 gol 2 asist gibi görünse de, WBA'nın kısır hücum yapısına ilaç olup, oyun içi katkısıyla ön plana çıkmıştı. Ligde kalmış olsalardı, bu transfer adına da (açıklanmasa bile), opsiyon bedeli vardı diye biliyorum. Fark etmedi gerçi, beklediğimiz piyasayı yaptı. Bugün de, Brighton ve Crystal Palace gibi takımların radarında.

Galatasaray'daki sözleşmesinin bitmesine 2 yıl kalması da bu noktada avantaj oldu. 1 yıl kalsa, beklenti duyulan bonservis geliri düşecekti. Şu an ciddi teklifler gelecektir ama beklentiyi doğru yerde tutmak lazım. Galatasaray'ın beklentisi 7-8 milyon avro aralığı gibi yazılsa da, 5-6 milyon avro arasında bir rakam bekliyorum. Tabii önümüz kongre, yeni gelecek yönetimin beceri eşiği hangi noktada bilemem. Bakarsınız, 7-8 milyon avro civarı da zorlanır.

Bu rakam değerli. Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed'in bonservisleri adına, Diagne'den gelecek rakam önemli. Halil Dervişoğlu için 8-10 milyon avro'lar havada uçsa da, gerçek beklentileri en fala 5-6 milyon avro civarındadır. Ben, 4.5 - 5 milyon avro arası bir rakama çözülebilir diyorum. Galatasaray'da potansiyelini gösterse de, henüz bir yol almadı. Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alır, orada da çıkışı devam ederse görüntü değişir. Bu yüzden de işi şu zamanlarda halletmek lazım.

Sattığın kadar al olmasa da, futbolcu satışından kaynaklı elde edilecek gelirlere mecburuz. Diagne şu aşamada en önemli kaynak, diğer isimleri de eklemek lazım. Bu isimlerden kastım, asla Marcao değil. Farklı isimlerin de satışlarını görebiliriz. Transfer konusu, her türlü sürprize açık diyelim. Kongre süreci her şeyin önünü tıkıyor, yarını görmemizi engelliyor. Kim, nasıl, hangi yetki ile görüşmeler yapıyor inanın bilmiyorum.

6 yorum:

  1. Bu sene luyindama için iyi bir teklif gelmezse onun içinde denenebilir bi yöntem aslında abi bu yöntem

    YanıtlaSil
  2. Transferlerden gelen paraların belli bölümüne bankalar birliği el koyuyor diye bir söylenti var bu konu ne kadar doğru bilgin var mı ?

    YanıtlaSil
  3. Bu sezon Premier Ligten teklif gelirse tahminim Crystal Palace tek aday gibi. Kalabalık bir santrafor hattına sahip olmalarına rağmen bu oyunculardan verim alamadılar. Gerçi bunda Roy Hodson ın defansif oyun anlayışının payı var. En çok tercih ettiği oyuncu Jorden Ayew ancak bu tercihinde oyuncunun defansa yardım etmesinin de payı var gibi.(Birinin Zaha yı taşıması gerek.)
    Brighton iddiaları bana asılsız geliyor. Burada Graham Potterda bahsediyoruz. Pek Diagne tarzı oyuncu bakacağını düşünmüyorum. Hareketli ve oyun kurulumuna katkı sağlayacak bir oyuncu aradığını düşünüyorum. Bizim Oğulcan Çağlayan yada Halil Dervişoğlu aradıkları tarza daha yakın oyuncular olduğunu düşünüyorum.

    Lige yeni çıkanlar bizim Diagneyi elden çıkartmamız için güzel bir ihtimal olabilir. Pek Championship i takip edemedim. İzeyen arkadaşlar daha net bilgi verebilir. Tabi bu konuda lige direk çıkan Norwich City de ihtimaller arasından çıkartmak gerekiyor. Ahh şu Wba yada Sheffield United düşmeseydi onların oyun yapısına daha uygun oyuncu ve kesinlikle bırakmazlardı.. Neyse zaman bize ne gösterecek.
    İyi günler ve iyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 takım daha çıkabilir bence, o piyasayı yaptı. Premier Lig de şart değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir